|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
Nefunkční vystražky, klakson, stropni světlo....atd Favorit
Autor |
Zpráva |
Exithus
|
no vsetky vyzerali uplne rovnako biela tabletka s dvoma kovovymi okrajmi a dratikom uprostred tak som predpokladal ze su rovnake. Navyse ak vravis ze skodovka pouziva 15A tak nevidim dovod preco by tam mala byt nejaka ina poistka. Jak je teda potom mozne ze jedna zhorela a druha nie?
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
12.6.09, 17:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Vypadat to vypadá stejně, ať jsou 5A nebo 25A. Amperáž je na nich "vylita", nejčastěji ´v kolečku z druhé strany než je drátek.
Pokud jedna 15A shořela a druhá 15A ne je nanejvýš pravděpodobné že je někdě nějaký nahodilý zkrat.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
12.6.09, 17:52 |
|
|
Exithus
|
hm takze mozem ocakavat ze nekedy to zoskratuje znova?
_________________ "Není umění koupit nové auto ale vdechnout starému nový život" Škoda 105GL ´81, motor 136
|
12.6.09, 17:54 |
|
|
Šemik
|
A ta pojistka co přehořela byla 15A?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
12.6.09, 17:55 |
|
|
Exithus
|
no uz to asi nezistim lebo som ju zahodil . Ale predpokladam ze hej. Nevidim dovod preco by nekto v aute skladoval ine poistky ako tie co donho pasuju.(ale priznam sa ze nejaku amperaz som si na nej vypisanu nevsimol) Navyse poistka fungovala pri trubke, autoradiu, interierovych svetlach a zhorela az ked som zapol vystrazne.
|
12.6.09, 17:58 |
|
|
slavik74
|
Exithus píše: no uz to asi nezistim lebo som ju zahodil . Ale predpokladam ze hej. Nevidim dovod preco by nekto v aute skladoval ine poistky ako tie co donho pasuju.(ale priznam sa ze nejaku amperaz som si na nej vypisanu nevsimol) Navyse poistka fungovala pri trubke, autoradiu, interierovych svetlach a zhorela az ked som zapol vystrazne.
Ta zhorena poistka mohla byť kludne 8A, tie sa používaju tiež. Zapneš výstražne= vyšší odber pridu=prepálena piostka. Daj tam 15A!!!, zapni vystrahy a uvidíš čo to urobí.
|
12.6.09, 18:02 |
|
|
Exithus
|
no ved teraz to uz funguje dobre. ale dik za vysvetlenie. cize setko funguje ok len ja som to posral tym ze som tam dal zlu poistku
|
12.6.09, 18:05 |
|
|
slavik74
|
Exithus píše: no ved teraz to uz funguje dobre. ale dik za vysvetlenie. cize setko funguje ok len ja som to posral tym ze som tam dal zlu poistku
OK, tie poistky su na pohľad rovnake, ak nie je čitateľny udaj o amperoch, dá sa orientovať aj podla hrubky drotika poistky. čim hrubši, tym viac A znesie. Moc sa však toho nedrž, najlepšie je dať taku piostku aka tam patri, pre pokoj v duši
|
12.6.09, 18:09 |
|
|
Johnny
|
Cajz píše: Dobrej den všem.Potřeboval bych poradit.Mám favorita rv.90- 46KW KARBEC.Před pár dny mi zničeho nic umřelo skoro pul elektriky v autě.Pojistky jsem kontroloval a ani jedna není přepálená.Stalo se mi to když jsem měl zaplá vystražná světla.Pomáhal jsem kamošovi vyproštovat jeho fáčko.Pak jsem přišel k autu a vystražky nesvitili.Řekl jsem si to asi nic nebude, že to bude vypinačem.Ale pak jsem zjistil že mi nehraje ani radio,klakson, stropni světlo,a ani světelná houkačka.Vypinač jsem testoval v jiným fáčku a tam jde takže tím to neni.Možná nějaký to relé spínaci ale fakt nevím.Pokud víte někdo co s tím uvítal bych vaše rady.Děkuji za odpovědi.
Vymontuj pojistkovku z auta a propajej ten tistak pojistkovky, jestli mas tu starou trubickovou? byva tam hodne studenaku, melo by to pomoc, jinak ti pak nekde nekostri elektrika. zkus se podivat pod pristrojovku je tam takovy plechovy ram co drzi tyc volantu a tam je sroubek kam vedou kable na kostru zkus jeste tohle omrknout. rozebrat, ocistit, sdrsnit smirglem ta ocka a se sroubovat
_________________ to bylo dobre auto , k**va
|
12.6.09, 19:16 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|