Autor |
Zpráva |
breta1
|
Kdybys nevěděl, dej sem fotky rozdělaného motorku a já ti do nich namaluju to kritické místo.
|
9.9.10, 09:44 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
gokralik
|
Motorek z Feldy je trochu jiný, "složitější". Normálně motorek vymontuj, není na tom nic složitého. Nejprve matku na hřídeli, velkým šroubovákem vypáč táhla stěračů, a pak tam jsou tři malé šrouby, ke kterým se dá bez problémů dostat.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš ![Obrázek](http://images.spritmonitor.de/247168.png) Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
9.9.10, 09:48 |
|
varok
|
Až vytáhneš motorek, nejdříve zkontroluj délku uhlíků, možná už jsou krátké. Zkontroluj konektor, kde je zapojený motorek k elektroinstalaci v autě. Někdy ty fastony oxidují. Tak tam stříkni nějaký kontox, kontaktol, nebo něco na kontakty. Pokud to nepomůže, bude chyba v připojení.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
9.9.10, 10:20 |
|
skodovkovy
|
Tak sa mi dnes podarila spojazdnit 2. rýchlost. Bol zadretý jeden uhlík, a tým, že nebehal vo svojom puzdre, nemal kontakt.
Tu tlmivku či čo, som tam nikde nevidel... asi to bude tým, že neviem, ako to vyzerá,
Alebo je viac druhov motorčekov...
ALE ...na novom stieračovom relátku mi nejde dobeh zadného stierača. Kdežto ked som tam dal staré relátko, tak už fungoval aj ten.
Cyklovač zatial bez známky života...
Niejaký tip, ako mu vdýchnuť život???
Fotit som nefotil, celý som bol od vazelíny, ale chcel som...
Ozaj... Na konektoroch šťava ide. Podľa schémy som meral multimetrom.
|
9.9.10, 20:01 |
|
kwiko
|
tie zadne stierace sa upravovali a vyvijali... tak to bude najskor tym.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
9.9.10, 20:07 |
|
skodovkovy
|
Na to relé sa ešte pôjdem opýtať do AMOSU. To je u nás taká mototechna s náhradnými dielmi na všetky Škody. Snáď budú mať aj to, čo sa hodí mne...
|
9.9.10, 20:17 |
|
varok
|
Ty máš i zadní stěrač na cyklovač? Ten by s doběhem neměl mít moc společného. Do zadního motorku vedou tři dráty. Jeden kostra, jeden napájení trvalé a jeden napájení po zapnutí klíčku a páčky stěračů. To trvalé napájení právě napájí ten doběh, tak vše zkontroluj. Doběh je v podstatě takový nesmysl na víčku převodovky motorku. Takové plíšky, na které jsou z venku připájené dráty od napájení a uvnítř ty plíšky jezdí po plechových kroužcích na velkém ozubeném kole. Někdy už jsou unavené a pomůže je trošku napružit. Ty tlumivky jsou tam podle mě jen kvůli odrušení, ale možná se pletu. Je to jen kvůli tomu, aby to nerušilo rádio, popř. ŘJ pokud ji auto má.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
10.9.10, 11:59 |
|
skodovkovy
|
Nie nie... Zadný stierač nemá cyklovač. Na zadnom stierači mi nejde dobeh, ked tam dam nove relátko. Ked som tam vrátil to pôvodné, tak už fungoval ako sa patrí...
Na predných stieračoch mi už funguje I. a II. rýchlost, ale stále mi nejde cyklovač. Ani na novom ani na starom relátku...
Uhlíky na prednom motorčeku behaju všetky 3. Kontakty vyzerali všetky v pohode...
|
10.9.10, 17:58 |
|
varok
|
Aha, tak ty tam pořád pleteš nějaké relátka, kterí jsou na pojistkovém panelu a pak to motáš s cyklovačem. Nedáváš cyklovač na tu propojku? Někdy bývá v patici relátka na poj. panelu plechová propojka, která tam bývá místo cyklovače, aby fungoval doběh. Když se dává cyklovač, musí se vyndat. Relé napájí celý okruh pro stěrače a ostřikovače. Samozřejmě zase můžeš zkontrolovat plošný spoj v pojistkovém panelu. Pokud máš starší typ asi do r.v. 92, tam to je běžné.
|
11.9.10, 11:21 |
|
skodovkovy
|
Prepáč... áno, riešim tu dve veci naraz. Poistkovku som mal dnes v práci na kontrolu a je dobrá. Ten pliešok viem ktorý myslíš. Nemám ho tam. Už som počul, že ten cyklovač asi nebudem mat vo výbave. Je to možné?
Rok výroby: 1990
http://img405.imageshack.us/i/pojistkov ... do791.jpg/
|
12.9.10, 11:25 |
|
varok
|
Na ty první se normálně do série nedával. Měli ho jen LSa nebo zvláštní výbava. Navíc býval jen ten plechový bimetalový a ten má jen jednu možnou dobu sepnutí. Až myslím od konce roku 91, tedy model 92 se dávaly cyklovače s pamětí.
|
12.9.10, 18:36 |
|
skodovkovy
|
Aha... Ja mám 135L, takže ho najskôr nemám a nemusím ho teda hladat. No neva, som rád, že mi idu obidve rýchlosti... (teraz v tom období daždov...)
Dakujem...
|
13.9.10, 15:16 |
|
varok
|
Jestli máš jen verzi 135L, tak tam nejspíše nebude, pokud ho tam nikdo nedal. Starý typ cyklovače bez paměti vypadá jako relátko s plechovým krytem. Je to jen bymetalový typ, tedy jako přerušovač blinkrů. Jen než se nažhaví cívka, bimetal je sepnut a motorek jede. Po zahřátí cívky se ohřeje bimetal a rozepne. Motorek není napájen provozním napětím, je napájen jen doběh, aby stěrače dojely zpátky. Potom se zase zahřívá cívka atak pořád dokola. Novější cyklovače jsou plastové a vypadají jako klasické relátko. Uvnitř je elektronický obvod řízený procesorem, který jde nastavit pomocí páčky na různý interval spínání.
|
13.9.10, 17:18 |
|
varok
|
Jestli máš jen verzi 135L, tak tam nejspíše nebude, pokud ho tam nikdo nedal. Starý typ cyklovače bez paměti vypadá jako relátko s plechovým krytem. Je to jen bymetalový typ, tedy jako přerušovač blinkrů. Jen než se nažhaví cívka, bimetal je sepnut a motorek jede. Po zahřátí cívky se ohřeje bimetal a rozepne. Motorek není napájen provozním napětím, je napájen jen doběh, aby stěrače dojely zpátky. Potom se zase zahřívá cívka atak pořád dokola. Novější cyklovače jsou plastové a vypadají jako klasické relátko. Uvnitř je elektronický obvod řízený procesorem, který jde nastavit pomocí páčky na různý interval spínání.
|
13.9.10, 17:28 |
|
skodovkovy
|
Ale ja tam mám relátko, a bez toho pliešku. A je vačšie ako ostatné. A je plastové. Donedávna som tam mal aj to kovové ale som si myslel, že je zlé, tak som ho vymenil za to plastové. Stierače na oboch relátkach fungujú, ale cyklovač nejde ani na jednom...
|
14.9.10, 18:25 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
|