Akumulator, Baterie od jakeho vyrobce
Autor |
Zpráva |
varok
|
Já měl Akumu na starém fáčku, podle vyraženého čísla tam byla asi 7 let. Byla pořád v pohodě, ale v zimě už se ji moc nechtělo. Pak jsem koupil novou, ale fáčko jsem asi za rok prodal, tak nevím. V tomhle fáčku byla STABAT a na hovínko. je stará asi 4 roky a už v zimě nechtěla pořádně točit. Tak jsem koupil Akumu přímo v prodejně na autoakumulátory v Ostravě. Prý už to není ta kvalita co kdysy, ale pořád patří mezi lepší polovinu. Ve fáčku ji mám asi dva roky a zatím v pohodě. tatík pořád všude dával Banner, byl spokojen. Starline jsem viděl u dvou lidí a moc kvalitu jsem neviděl. V zimě se jim moc nechtělo, i když byly nové. Jeden kamarád měl u Golfa III. 74Ah a v zimě měl problémy. Druhý típek měl ve formanu 45Ah a v zimě -20 a nenatočil, tak nevím. Ale možná je to jen náhoda.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
26.11.10, 20:27 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
ferrari
|
Jo, tá moja je Perion...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
26.11.10, 21:05 |
|
Desperado
|
Já mám v autě Bannerku, a musím zaklepat, ta baterka je držák. Je tam už 8 let, co je favo doma, jestli tam už byla už předtím, nevím, ale 8 let jí tam mám určitě a drží. V zimě ji teda občas dobiju, protože ty mrazi jí dávaj zabrat, ale za tepla nabíječku vůbec nevidí ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
_________________ Škoda Favorit 136LS
|
26.11.10, 21:54 |
|
Karátek
|
ire píše: Najde se nekdo kdo doporuci baterie Varta??
Já, Varta (akuma je jejich horší výsledek, ale ujde) je v dnešní době nejlepší, následuje o kus dál Banner a pak je to už jedno, většinu značek se vyrábí stejně na jedné lince. Důležitý je startovací proud, kapacita už není tak důležitá a kupodivu, co kus, to jiná naměřená kapacita. Co tak sledujeme v klubu el.mobilů, tak trakční bannerky totálně zklamaly, nevydržely ani původních 400 nabíjecích cyklů, vydrželi ani ne polovinu.
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
27.11.10, 13:47 |
|
varok
|
Ten Perion mi v obchodě s akumulátory taky nabízeli. Prý je to jako Akuma, stejný výrobce, ale raději jsem vzal Akumu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
27.11.10, 15:32 |
|
Kachnis
Moderátor
|
akuma uz bohuzel skoncila jako vse dobre v tehle male skurvene zemi ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) ,ale perionka taky dobra..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
28.11.10, 20:52 |
|
Kristensen
|
Já jedině TAB TopLa TOP
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
28.11.10, 20:58 |
|
ferrari
|
Tak ako píše Karátek, tie baterky sa asi robia na jednej linke, bo ak sa dobre pamätám, na Perion mi tuším vraveli, že je to vlastne AKuma a na tú Calyonku (či taký nejaký názov), že Varta...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
28.11.10, 20:59 |
|
varok
|
No, mě právě v obchodě tvrdili to samé. Že Akuma už se vyrábí někde jinde, ne u nás. Je to prý jiná firma, ale pořád dávají název Akuma, nebo levnější verze Perion. Dnes už jsou prý akumulátory na skoro stejné úrovni a moc se v nich ani profíci nevyznají. Kdysy prý značka znamenala lepší kvalitu, ale dnes prý i ty neznačkové se někdy vyrovnají těm značkovým.
|
29.11.10, 12:37 |
|
ire
|
Dekuji vsem za zkusenosti, u me to vypada, ze asi koupim Vartu, 45Ah mohu mit za slusnou cenu kolem 1300, banner asi levneji nesezenu, takze to dopadne na Vartu, myslim si ze kupovat nejakej "sunt" za 1000 - 1100 se nevyplati, i kdyz zalezi na jaky kus clovek narazi od jakehokoliv vyrobce.
|
29.11.10, 13:06 |
|
lubosh
|
1. Optima
2. Banner
3. Varta
Takhle to vidím já.
V autech mám všechny psané a samozřejmě nejlepší je Optima (Yellow 55 Ah v BMW), ale ta je cenově jinde, Banner (100 Ah v GRku) super a Varta (blue 52 Ah ve fávu).
Všechny točí při -25 jak zběsilý.
_________________ 2008 Hyundai Matrix 1.6 16V GL 2007 Citroën Xsara Picasso 1.6 16V 2007 Kawasaki Versys 650 2004 Fiat Panda 1.2 Dynamic
|
29.11.10, 21:53 |
|
Karátek
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Akumulator, Baterie od jakeho vyrobce
Jestli někdo jezdí denně a delší trasy, doporučoval bych udělat předehřev baterie, prodlouží se životnost a starty budou jedna báseň. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) Jj, olovo je nejhorší, co může existovat. ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
_________________ Škoda Favorit ELTRA 151 L PICK-UP Elektromobil. Rok výroby: 1992. Pohon: Trakční baterie. Napětí: 84 V. Kapacita: 180 Ah (C5). Výkon: 15,4 kW. Max. rychlost: 80 km/hod. Dojezd: Podle terénu, max. 80 km. Spotřeba: 20 až 25 kWh/100 km.
|
4.12.10, 15:26 |
|
CrazyMan
|
![Příspěvek Příspěvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Re: Akumulator, Baterie od jakeho vyrobce
tak potom jedině tu Optimu... gelovej a není co řešit
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
5.12.10, 22:43 |
|
ire
|
Pokud jde o optimu, cena me trochu odrazuje protoze dat za baterku kolem 5000 se me fakt nechce.... kdyz clovek koupi nejakou levnou baterii, ktera vydrzi 4 roky za 1200, tak by ta optima musela vydrzet vic nez 16 let aby se to "vyplatilo" (a tomu neverim),
ja jsem nakonec koupil Vartu Silver 52Ah za 1700 startovaci proud 520A, v zime za mrazu me musi "stacit" polovina, tzn. 260A startovaci proud
zdravi ire
|
6.12.10, 16:35 |
|
deekay
Voditelj brodice
|
presne tuto vartu mam aj ja, nechal som tyzden zapnute autoradio a znicil som ju ale este stale v zime vydrzi byt tyzden nabita ked sa auto nepohne.
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
6.12.10, 17:42 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
|