Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 11:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Dobíjení 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: Dobíjení
Na baterce na volnobeh 14,1 Voltu , pri zvyšených otáčkách 14,2 -14,3 V. Tuhle hodnotu jsem naměřil na altíku , proti D+ a B+ . Takže nevím co si z toho mám vyvodit za závěr . S jiným alternátorem . Jsem tam měl sice 14 V , mezi D a B + , ale kontrolka dobíjení stále svítí nebo pohasíná a tak , prostě to není ono. Žárovičku mám 2 W, měnil jsem objímku , kontroloval pojistky , koukal na uzemění , prostě nevím . Přijde mi to jakože mám někde v celým autě zkrat, protože jakmile otočím klíčkem do první polohy , tak napětí na baterce začne pomalu klesat , vypnu zapalovaní a zase vyleze.

27.2.11, 11:03
Pspvek Reklama

Já jsem tě nějak nepochopil.
Píšeš: Na baterce na volnobeh 14,1 Voltu , pri zvyšených otáčkách 14,2 -14,3 V. Tuhle hodnotu jsem naměřil na altíku , proti D+ a B+ .
Takže to prosím tě upřesni, kde jsi měl jaký konec měřáku a co jsi naměřil.

27.2.11, 11:57

těch 15,7 voltu bylo na altíku proti sobě B+a D+ proti sobě , Těch 14,1 voltu měřím na baterce .

27.2.11, 12:03

Máš v háji Diodový můstek v alternátoru mezi D+ a B+ bývá rozdíl maximálněl tak do 0,2 Voltu, aby ti kontrolka nesvítila.
Rozebrat alternátor a proměřit diody a bude jasno na 100%.

Ps: Ale i tak se mi to tvé měření nějak nelíbí, Protože kdyby jsi naměřil napětí mezi D+ a B+ na altíku 15,7 Voltu, tak to nemůže ani nabíjet!
Nemáš ty auto při tom měření na nabíječce ?

27.2.11, 12:11

ne nemám , hele děla to i s tím druhým alternátorem a tam rozdíl nebyl žádnej , tak mi řekni , kadžopadně se na to zkusim kouknout

27.2.11, 13:01

tak pak sou v hají oba ty altíky

Otec:
Škoda Felicia 1.3 MPi 50Kw 2001

27.2.11, 13:15

Hele pokud se bavíme o favo altíku tak ještě vyzkoušej připojit ten tenký kábel od kontrolky na B+ alternátoru jestli kontrolka zhasne.(Nemusíš startovat stačí zaplý klíč)(Radši to popíšu úplně, zapneš zapalování kontrolka nabíjení musí svítit, odpojíš kabel od altíku musí zhasnout, připojíš na B+ alt nesmí svítit.)
Pokud zhasne je problém v alternátoru.
Ještě můžeš změřit napětí na výstupu B+ proti kostře.
A D+ proti kostře. A napsat kolik si naměřil.

Pokud budu brát vážně to že jsi naměřil 15.7 V mezi B+ a D+ a budu vycházet z toho že alternátor ti nabíjí nějakých 14.1 V na baterce a ty nemáš připojenou nabíječku při měření, tak tento stav je totálně mimo.

Nejspíš špatně měříš, nebo nepíšeš přesně co jsi naměřil, nechce se mi popisovat princip alt., ale při takovém rozdílu napětí mezi D+ a B+ nelze mít na baterii napětí 14 a něco Voltů.Je to prostě celé mimo.

27.2.11, 14:08

Takže , v první poloze kličku samozdřejmě svítí , odpojím z alternátoru D+ zhasne. Připojím kablík co vede k žárovičce na B+ a svítí. Takže ?

27.2.11, 18:57

Takže ještě vyzkoušej jednou odpojít ten káblík z altíku co vede na kontrolku a dej ho na kostru jestli se ta kontrolka rozsvítí při zapnutým klíčku.
Pokud ano tak obvod kontrolky musí být OK.

A pokud vycházím z toho že ti to opravdu nabíjí tak na B+ musí být napětí, je to nějaký zmatek. Udělej co jsem ti napsal výše sice to bude chvilku trvat, ale neboj dojdem na to.

Ps:Máš vyřazený ten původní regulátor ? Jakou barvu má ten káblík od kontrolky?

27.2.11, 19:50

Mě to právě rok fungovalo bezproblému, ale teď mi to začalo takhle blbnout. Kablík to je zelenej .

27.2.11, 20:52

Vyzkoušej to co jsem napsal výše a dej vědět.Ať si ověřím obvod kontrolky.

28.2.11, 00:07

svítí..

28.2.11, 06:49

Tak to je mi líto někde děláš chybu!
Kontrolka dobíjení je zapojená že na jeden konec je pripojené plus od kličku (15) a druhý vývod se ukostřuje přes regulátor alternátoru a rotor na zem proto svítí při zapnutým klíčku.
Ty mi tvrdíš že ti auto nabíjí tudíž musí být na výstupu B+ napětí , ten vede na startér a pak na aku, psal si že když jsi drát od kontrolky dal na B+ že se rozsvítila kontrolka nabíjení a to je blbost podle těch informací co jsi sem dal.
Takže já tady končím. Bohužel buď tomu vůbec nerozumíš a tudíž je každá rada zbytečná , a nebo si ze mne děláš legraci a na tohle já čas nemám.
Odvez to někomu kdo aspoň trochu hoví elektrice, protože tak jak to popisuješ ty to nemá logiku a ztrácí smysl ti cokoliv radit.

28.2.11, 11:00
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 28 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2