Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 23.11.24, 21:37

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 REPASE ALTERNÁTORU 
Autor Zpráva
Voditelj brodice

Příspěvek 
Martin píše:
Myslím, že na rozebrání (a následně složení) není nic složitého. Musíš si najít pěkný velký ostrý šroubovák, alternátor někde upevnit a zkusit povolit 3 šrouby co ho drží pohromadě. Ještě před tím si sundej řemenici a takovou tu vrtuli a schovej si klínek. A teď se musíš snažit ten alternátor rozlousknout. Větším šroubovákem se snaž páčit ty dvě čela proti sobě. Ten vnitřek, co je poskládanej z plechů (stator) ti musí zůstat s tou částí jak jsou na ní kontakty pro připojení, protože je tam připájenej. Až se ti to povede od sebe dostat, tak ti nejspíš hřídel s rotorem zůstane v kuse kde byla ta vrtule. Když budeš mlátit do tý hřídele se závitem, tak to vezmi přes něco měkýho (já na to mám takovej bronzovej špalík). No a máš to rozebraný. Teď můžeš odbrousit nýtky na krytech na ložiska a vyměnit nebo promazat ložiska. Než to budeš dávat dokupy, tak zkontroluj uhlíky a komutátor, případně ho trochu přebruš smirkem (na to je dobrý mít doma soustruh). Teď si připrav dva kousky drátu asi 1mm, zasuň je do toho kusu, kde jsou kontakty do takový dírky a z druhý strany zasuň do drážky uhlík a tím drátem ho přidrž. Pak ten drát ohni o 90° (na venkovní straně) a natoč ho tak, aby ho pružina na uhlíku "neohýbala". To udělej i s druhým uhlíkem. A teď to můžeš zase složit dohromady. Až to budeš mít nasazený, tak ho sešroubuj a nasaď zpět klínek, vrtuli a řemenici a vytáhni ty dráty co drží uhlíky.

No to sem se zase rozepsal. Možná to vypadá složitě, ale nic na tom není. Já sem to taky jednou dělal poprvý. :D

:shock: no vyzera to vcelku zlozito. ja som si topredstavoval, uvolnim odskrutkujem, otvorim, zoberem lozisko, dam nove zasrobujem, nasadim a idem :lol: :lol:
som sa normalne zlakol :) neviem ci to nezverim mechanikovi radsej.... a to studujem elektroniku.... :oops:

1.12.06, 12:42
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Ale to se ti jenom zdá. Je to snadný. Jenom sem to složitě popsal, s tím se nějak popereš.

1.12.06, 12:54
Voditelj brodice

Příspěvek 
Martin píše:
Ale to se ti jenom zdá. Je to snadný. Jenom sem to složitě popsal, s tím se nějak popereš.

:D dik za doveru

1.12.06, 12:56

Příspěvek 
A koukám, že máš fávo. Tak tam to bude asi trochu jinak, tam je regulátor přímo v alternátoru. No uvidíš.

1.12.06, 12:56
Voditelj brodice

Příspěvek 
Martin píše:
A koukám, že máš fávo. Tak tam to bude asi trochu jinak, tam je regulátor přímo v alternátoru. No uvidíš.

hej, presne tak. inac ten moj vyzera asi takto http://www.evv.cz/zbozi.php?co=detail&kod=9516662
sice tento je 70A a moj je tusim iba 55A ale velky rozdiel tam hadam nie je

1.12.06, 13:04

Příspěvek 
No tak to budeš mít třeba jednodušší. Koukal sem, že tam jsou šrouby se šestihranem a ne jak u 742 na šroubovák. Tak to ti půjde povolit snadno.

1.12.06, 13:12

Příspěvek alternator na feldě
jdou na altíku na feldě vyměnit ty sběrací kroužky? sice mám přístup k soustruhu, ale neumím na něm dělat, takže by tahle varianta byla schůdnější.
ve vyšších otáčkách mi to začíná problikávat a všiml jsem si, že nejsou zrovna ideálně kruhové

12.12.06, 11:20
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek Re: alternator na feldě
Brus píše:
jdou na altíku na feldě vyměnit ty sběrací kroužky? sice mám přístup k soustruhu, ale neumím na něm dělat, takže by tahle varianta byla schůdnější.
ve vyšších otáčkách mi to začíná problikávat a všiml jsem si, že nejsou zrovna ideálně kruhové

na soustru neni co se učit :lol:

12.12.06, 16:06
Profil ICQ

Příspěvek Re: REPASE ALTERNÁTORU
kozina píše:
CHtěl bych se optat na celkovou repas alternátoru dneska mně jeden klekl .Zajimalo by mně jestli jste někdo měnil iody a kolik stojí dík fav 136

Unás prodávaj nový altíky na fáva a feldy(bez regulátoru) za 500kč.Je to originál škoda....... :D

12.12.06, 23:24
Profil ICQ

roman heller píše:
kozina píše:
CHtěl bych se optat na celkovou repas alternátoru dneska mně jeden klekl .Zajimalo by mně jestli jste někdo měnil iody a kolik stojí dík fav 136

Unás prodávaj nový altíky na fáva a feldy(bez regulátoru) za 500kč.Je to originál škoda....... :D

možná by nebylo od věci přiblížit co znamená "Unás"

13.12.06, 16:28
Profil ICQ

Příspěvek 
Nejspíš v Milovicích. :?:

13.12.06, 18:45

Brus píše:
roman heller píše:
kozina píše:

možná by nebylo od věci přiblížit co znamená "Unás"

Unás ve škodovce.........

13.12.06, 23:27
Profil ICQ

Příspěvek 
Jo? A nechtěl bys nám, škodovákům dělat překupníka?
Určitě by se tu našlo pár lidí, kteří chcou origo díly za prima ceny :)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

13.12.06, 23:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Bukaj píše:
Jo? A nechtěl bys nám, škodovákům dělat překupníka?
Určitě by se tu našlo pár lidí, kteří chcou origo díly za prima ceny :)

Ono na 120tky moc věcí nemají,na fáva to docela jde a hojně na fábie,octavie atd.....
teď sem si tam kupoval komplet nový brzdový válec s posilovačem na fávo za 800kč....samozřejmě že nový..... :D

13.12.06, 23:32
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
ještě mi řekni martine při denním jezdění, jak dlouho ten repas vydrží, já jsem to kdysi dávno dělal, pak jsem to vozil na repas za dobrou cenu a co se svítí celý den tak jen nové a ptal jsem se co opravují avie, tak na to měli pořád reklamace a repasované neberou, tak nevím repas starter při provozu LPG běžně 6 měsíců a vypálí se třeba drát z rotoru a nabe to rychlý konec miloš

14.12.06, 17:07
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 33 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další