Svítí kontrolka dobíjení Forman 94 - vyřešené opravené
Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Re: Svítí kontrolka dobíjení Forman 94
Kdybysis chtel hodne hrat, tak dej nejakej inteligentni alternator a ne parodii jako je origo Takovej Bosch by byl jiste lepsi, ale je s tim dost prace.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
31.7.11, 20:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
machal
|
O.k. díky , nechám si poradit , a coty sběrné kroužky může to tak zůstat , nemám možnost je nějak upravovat pokud by to bylo třeba . Ještě dotaz na můstek , pokud by zrovna neměli 55A můžu tam dát i 70A? A pokud by nebyl ten co má konektory D+ na různých místech krytu , mohl bychtam dát ten co má konektory vedle sebe a nastavit kabel ?
|
31.7.11, 20:53 |
|
|
machal
|
Tak můstek bude až zítra.
|
1.8.11, 10:35 |
|
|
varok
|
Pokud jsou kroužky moc hrbaté, nechal bych je někde osoustružit. To může taky dělat ten bordel s elektrikou. Na origo Magneton nadáváte, ale pokud je v dobrém stavu a nemáte v autě technopárty, tak bohatě stačí.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.8.11, 18:53 |
|
|
machal
|
Kroužky byli jemně vroubkované po celém obvodu , přelíznul jsem smirkem a o.k. Takže nakonec jsem sehnal můstek za 300 , složil ,zapojil všechno znovu přeměřil a vše je O.K. . Kontrlka už neblbne a dobíjí lehce přes 14V . Takže díky všem že se podělili o svoje znalosti , hodně mi to pomohlo. Máchal
|
2.8.11, 12:28 |
|
|
varok
|
Re: Svítí kontrolka dobíjení Forman 94 - vyřešené opravené
Chtěl bych poprosit o radu. Jednomu chlápkovi jsem přeměřoval altík na fávu. Má rok výroby 89. na altíku měl ještě ten regulátor s žebrováním. Vůbec mu to nedobíjelo. Při volnoběhu i po zvýšení otáček mu svítila jemně kontrolka dobíjení a napětí na aku i altíku kolem 12,6V. Vyměnil jsem mu regulátor, už byly krátké uhlíky. Dal jsem mu tam ale novější typ regulátoru. Nyní to dobíjí ale moc. Zezačátku to opět nedobíjelo, ale po protůrování se to chytlo. Na volnoběh to teď dává kolem 14V, ale po zvýšení otáček až do 16V. Co to může být? Teroreticky by mělo být jedno, jaký regulátor tam dám, ne? Kontrolka stále jemně problíkává. Nebo že by odešel můstek?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.12.11, 19:10 |
|
|
Capricorn
|
A nemá se tam při záměně za ten první s žebrováním dělat nějaký úkon? Mám pocit že se tam v případě že ho člověk mění za ten nový typ musí něco udělat že jen tak ho tam nemontovat nestačí.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
14.12.11, 19:21 |
|
|
Šemik
|
Když žhne kontrolka, je dioda KO. Alternátor vyhodit a koupit nový.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.12.11, 20:52 |
|
|
Capricorn
|
Jen k tomu co jsem předtím nakousl... mrknul jsem se a literatura uvádí, že při téhle záměně (tzn. nový regulátor za žebrovaný) se musí alternátor přebudit jelikož ten nový typ regulátoru má opačnou polaritu buzení (viz Andrt str. 314). Ale nevím teda jestli je tohle ten problém nebo ta dioda jak psal Šemík... to už je na moje znalosti v téhle oblasti jaksi příliš.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
14.12.11, 21:10 |
|
|
varok
|
V knížce jsem to četl, ale myslel jsem, že se to dělá když to nedobíjí. Tady to naopak přebíjí.
|
15.12.11, 09:49 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|