Autor |
Zpráva |
Martin
|
Silver Star neznám, ale Akuma, Banner jsou dobré.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
1.3.07, 21:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jj, Banner, Akuma Hlavne ne zas nakej smejd typu Perion atd ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
1.3.07, 21:37 |
|
|
Kristensen
|
sis před tím koupil Vartu? To jsi měl říc hned Já mám odskoušené baterie Bosch a TopLa, boschky vydrží a dokonce když odcházejí tak tím stylem že se nevybije hned ale začne zlobit že třeba začneš každých čtrnáct dní nabíjet atd atd a TopLa mám už sedm let a drží jako nová, sice 44 do Š120 stála 1500 ale fakt zatím drží, a jinak co jsou ještě solidní baterky tak GIGA ty maj i docela rozumný ceny. Jo a kdyby jsi nemohl narazit na TopLa tak jsou celý svítivě červený
|
1.3.07, 21:55 |
|
|
Kristensen
|
Martin píše: Silver Star neznám, ale Akuma, Banner jsou dobré.
Silver Star je Bosch
|
1.3.07, 21:58 |
|
|
.exe
|
jinak v te baterce byl v p*deli clanek....a o byla 2 mesice stara....
|
2.3.07, 10:24 |
|
|
roman heller
|
.exe píše: vopaje píše: V tomto souhlasím s Drakem.Při startu u Fel. pracuje odlehčovací relé,takže odpojí /nepotřebné/ spotřebiče.Takže,pokud je baterka dobrá,bere ti oběr přechoďák,ať už na plusu,nebo mínusu.Tomu také odpovídá to cvakání relátek - nízké napětí.Takže-baterka,nebo spoje. čus Tak to bylo nejspíš baterkou. Dneska jsme to zkouseli s uplne novou a vsechno ok. Zejtra si jdu koupit novou...jakou znacku byste me doporucili...Varta je draha..jsou dobe treba Silver Star nebo Akuma?
Já kupoval zatím jen akumy...55Ah za 1346kč(akuma magnet)........na druhý auto(upravený fávo) se mi dostala do ruky akuma magnet za 1800kč...ale ta je zbytečná....
|
2.3.07, 12:41 |
|
|
.exe
|
Re: Slaba baterie?
.exe píše: Tak dneska sednu do auta (Skoda Felicia 1.6mpi rv.97, 100tis. km), otocim klickem bez toho aniz bych jeste startoval (pouze rozsvicene kontrolky) a zacal se ozyvat z prave strany od ridice v mistech, kde jsou pojistky, takovy divny zvuk - tikot, klapot a ve finale samozrejme neslo nastartovat...uplne jakoby byla vybita baterka (nekolikrat jsem se pokusil nastartovat a vubec to ani nemelo silu) sotva se rozsvitily kontrolky, hodiny se vynulovaly... pritom baterku sem nabijel (je z bauhausu uplne nova - 40Ah) cca pred mesicem a mrazy v praze taky nejsou... S tim startovanim mam uz delsi dobu problemy (kdyz byly mrazy), tak me napada jestli 40Ah u baterie neni malo, predtim tam byla 60Ah a naprosto v pohode...nebo nemuzu mit naky spotrebic vetsi odber? poradte diky
Lidi me to zase nestartuje - stejny problem jak predtim viz. jak jsem psal vys. a to sem koupil uplne novou baterku s kapacitou 55ah! sice sem 5 dnu nejezdil, ale to by nemelo vadit. Ten chlap co mi to prodaval tvrdil, ze staci dat do auta a jezdit, ze nic nemusim nabijet, tak kdyz je baterka dejme tomu dobra, kde muze byt problem??
|
10.3.07, 11:41 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
.exe píše: .exe píše: Tak dneska sednu do auta (Skoda Felicia 1.6mpi rv.97, 100tis. km), otocim klickem bez toho aniz bych jeste startoval (pouze rozsvicene kontrolky) a zacal se ozyvat z prave strany od ridice v mistech, kde jsou pojistky, takovy divny zvuk - tikot, klapot a ve finale samozrejme neslo nastartovat...uplne jakoby byla vybita baterka (nekolikrat jsem se pokusil nastartovat a vubec to ani nemelo silu) sotva se rozsvitily kontrolky, hodiny se vynulovaly... pritom baterku sem nabijel (je z bauhausu uplne nova - 40Ah) cca pred mesicem a mrazy v praze taky nejsou... S tim startovanim mam uz delsi dobu problemy (kdyz byly mrazy), tak me napada jestli 40Ah u baterie neni malo, predtim tam byla 60Ah a naprosto v pohode...nebo nemuzu mit naky spotrebic vetsi odber? poradte diky Lidi me to zase nestartuje - stejny problem jak predtim viz. jak jsem psal vys. a to sem koupil uplne novou baterku s kapacitou 55ah! sice sem 5 dnu nejezdil, ale to by nemelo vadit. Ten chlap co mi to prodaval tvrdil, ze staci dat do auta a jezdit, ze nic nemusim nabijet, tak kdyz je baterka dejme tomu dobra, kde muze byt problem??
Zkus vzit multimetr a zmer si klidovy odber proudu. S nabitou baterkou a vypnutejma vsema spotrebicema (svetla ... ) zmer proud kterej jde z baterky ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
10.3.07, 11:45 |
|
|
Kristensen
|
Tak tak, to už ti jedině něco žere protože jinak to není možný a jinak když koupíš baterku tak by jsi ji měl ale nechat nabít nevíš jak dlouho mu ležela na krámě a pokud baterka není zapojená tak by se měla alespoň jednou za měsíc nabít
|
10.3.07, 15:44 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
.exe píše: .exe píše: Tak dneska sednu do auta (Skoda Felicia 1.6mpi rv.97, 100tis. km), otocim klickem bez toho aniz bych jeste startoval (pouze rozsvicene kontrolky) a zacal se ozyvat z prave strany od ridice v mistech, kde jsou pojistky, takovy divny zvuk - tikot, klapot a ve finale samozrejme neslo nastartovat...uplne jakoby byla vybita baterka (nekolikrat jsem se pokusil nastartovat a vubec to ani nemelo silu) sotva se rozsvitily kontrolky, hodiny se vynulovaly... pritom baterku sem nabijel (je z bauhausu uplne nova - 40Ah) cca pred mesicem a mrazy v praze taky nejsou... S tim startovanim mam uz delsi dobu problemy (kdyz byly mrazy), tak me napada jestli 40Ah u baterie neni malo, predtim tam byla 60Ah a naprosto v pohode...nebo nemuzu mit naky spotrebic vetsi odber? poradte diky Lidi me to zase nestartuje - stejny problem jak predtim viz. jak jsem psal vys. a to sem koupil uplne novou baterku s kapacitou 55ah! sice sem 5 dnu nejezdil, ale to by nemelo vadit. Ten chlap co mi to prodaval tvrdil, ze staci dat do auta a jezdit, ze nic nemusim nabijet, tak kdyz je baterka dejme tomu dobra, kde muze byt problem??
ještě jsi nám nenapsal kolik ti to dobijí, jestližes dal novou baterku pět dní jezdils a pak zas to samé, tak tam foukni na bterku voltmetr nastartuj a napiš co to říká miloš
|
10.3.07, 15:45 |
|
|
.exe
|
slovacek.milos píše: .exe píše: .exe píše: Tak dneska sednu do auta (Skoda Felicia 1.6mpi rv.97, 100tis. km), otocim klickem bez toho aniz bych jeste startoval (pouze rozsvicene kontrolky) a zacal se ozyvat z prave strany od ridice v mistech, kde jsou pojistky, takovy divny zvuk - tikot, klapot a ve finale samozrejme neslo nastartovat...uplne jakoby byla vybita baterka (nekolikrat jsem se pokusil nastartovat a vubec to ani nemelo silu) sotva se rozsvitily kontrolky, hodiny se vynulovaly... pritom baterku sem nabijel (je z bauhausu uplne nova - 40Ah) cca pred mesicem a mrazy v praze taky nejsou... S tim startovanim mam uz delsi dobu problemy (kdyz byly mrazy), tak me napada jestli 40Ah u baterie neni malo, predtim tam byla 60Ah a naprosto v pohode...nebo nemuzu mit naky spotrebic vetsi odber? poradte diky Lidi me to zase nestartuje - stejny problem jak predtim viz. jak jsem psal vys. a to sem koupil uplne novou baterku s kapacitou 55ah! sice sem 5 dnu nejezdil, ale to by nemelo vadit. Ten chlap co mi to prodaval tvrdil, ze staci dat do auta a jezdit, ze nic nemusim nabijet, tak kdyz je baterka dejme tomu dobra, kde muze byt problem?? ještě jsi nám nenapsal kolik ti to dobijí, jestližes dal novou baterku pět dní jezdils a pak zas to samé, tak tam foukni na bterku voltmetr nastartuj a napiš co to říká miloš
Takze staci vzit normalni multimetr a zmerit odber proudu? Staci jenom prilozit ten multak na +/- baterky ?
|
11.3.07, 10:53 |
|
|
Martin
|
Hlavně neměř odběr proudu tak, že dáš měřák na + a - baterky a ještě líp na rozsahu 20A To se ti z měřáku zakouří a vypaří se ti kabely. Odběr proudu změř tak, že si dáš na měřáku rozsah 2A (potom podle potřeby snížíš na 200mA), sundáš z baterky svorku třeba + a mezi baterku a kabel zapojíš měřák. Všechno při vypnutém motoru a vypnutých všech spotřebičích. A tak změříš, kolik máš trvalý odběr - měl by být asi do 100mA, záleží jestli máš rádio, alarm atd. Potom napiš co jsi naměřil.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
11.3.07, 11:02 |
|
|
Drak
|
Tohle sem už jednou řešil, pokaždé odešel článek baterky, ten u mínus pólu, zlikvidovali sme na tom sedm baterek, měření neukázalo nic, jezdili sme s tím prošpikovaný budíkama a nic, nakonec sme vyhodili celou nabíjecí soustavu (alter + relé) a byl pokoj.
|
11.3.07, 14:42 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
.exe píše: slovacek.milos píše: .exe píše: .exe píše: Tak dneska sednu do auta (Skoda Felicia 1.6mpi rv.97, 100tis. km), otocim klickem bez toho aniz bych jeste startoval (pouze rozsvicene kontrolky) a zacal se ozyvat z prave strany od ridice v mistech, kde jsou pojistky, takovy divny zvuk - tikot, klapot a ve finale samozrejme neslo nastartovat...uplne jakoby byla vybita baterka (nekolikrat jsem se pokusil nastartovat a vubec to ani nemelo silu) sotva se rozsvitily kontrolky, hodiny se vynulovaly... pritom baterku sem nabijel (je z bauhausu uplne nova - 40Ah) cca pred mesicem a mrazy v praze taky nejsou... S tim startovanim mam uz delsi dobu problemy (kdyz byly mrazy), tak me napada jestli 40Ah u baterie neni malo, predtim tam byla 60Ah a naprosto v pohode...nebo nemuzu mit naky spotrebic vetsi odber? poradte diky Lidi me to zase nestartuje - stejny problem jak predtim viz. jak jsem psal vys. a to sem koupil uplne novou baterku s kapacitou 55ah! sice sem 5 dnu nejezdil, ale to by nemelo vadit. Ten chlap co mi to prodaval tvrdil, ze staci dat do auta a jezdit, ze nic nemusim nabijet, tak kdyz je baterka dejme tomu dobra, kde muze byt problem?? ještě jsi nám nenapsal kolik ti to dobijí, jestližes dal novou baterku pět dní jezdils a pak zas to samé, tak tam foukni na bterku voltmetr nastartuj a napiš co to říká miloš Takze staci vzit normalni multimetr a zmerit odber proudu? Staci jenom prilozit ten multak na +/- baterky ?
jo tak to udělej a napiš miloš
|
11.3.07, 15:32 |
|
|
Nepér
|
!!!!!!!!!!!!!!!
Přepnout multimetr na proudový rozsah a zapojit ho mezi (+) a (-) baterky je pro něj vražda (in fuse we trust...)!
Takhle se měří napětí, né proud!
Musíš od baterky odpojit (-) pól, na (-) baterky dej černýho krokodýla, na ten odpojenej (-) z auta dej červenýho, přepni na 10A a měř, postupně snižuj rozsahy, až to ukáže třeba 10mA.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
11.3.07, 18:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|