| Autor |
Zpráva |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Matthes píše: Jako na kontrolu altiku ti staci obyc stara slupka nejaka analogova, ale na elektroniku je lepci digitalni a ten se musi tvrde platit 
ještě mi to přelož co je analogová slupka a kolik budu cálovat za digitál, no viděl jsem to i na počítači, asi nějaký převodník nebo co a jelo to, nějaké grafy to to zobrazovalo, to by se mi líbílo, zas další krám osciloskop, to bych raději vrazil peníze do kabelů k počítači, no fakt jsem z toho blb, ale vy tu něco vykoumáte všem předem děkuji miloš
|
| 13.5.07, 21:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Martin
|
Matthes píše: No my tam máme většinou Tektronixy, staly snad kolem 30 klacků, ty mam nejradši  Pak tam sou eště HP digitalní, ale ty nemam moc rád, ty byly dražší snad. No kupovat analog asi nema vyznam 
Mě zase tyhle mrňavý Tektronixy vůbec nesedí. Má to velmi pomalou obrazovku a to mě rozčiluje. Je pravda, že má zase spoustu možností, spoustu měření atd. My jsme ještě na průmce měřili na osciloskopech Hameg a na těch se mi měřilo nejlíp. Byly to novější digitální, ale s analogovou obrazovkou.
http://www.amt.cz/index.php?id=HM507
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 13.5.07, 21:37 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Na analogovym osciloskopu se muzes akorat divat na prubeh napeti, muzes neco malo zmerit pomoci rastru na obrazovce (ale jen velmi nepresne)
Digitalni osciloskop je drahej ale vsechno ti dokaze zobrazit, merit, vsechny mozny zvlneni napeti ... presne si tam zmeris co chces.
No videl sem zarizeni do USB primo do kompu, ale nevim, neznam, nezkousel sem 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 13.5.07, 21:37 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Martin píše: Matthes píše: No my tam máme většinou Tektronixy, staly snad kolem 30 klacků, ty mam nejradši  Pak tam sou eště HP digitalní, ale ty nemam moc rád, ty byly dražší snad. No kupovat analog asi nema vyznam  Mě zase tyhle mrňavý Tektronixy vůbec nesedí. Má to velmi pomalou obrazovku a to mě rozčiluje. Je pravda, že má zase spoustu možností, spoustu měření atd. My jsme ještě na průmce měřili na osciloskopech Hameg a na těch se mi měřilo nejlíp. Byly to novější digitální, ale s analogovou obrazovkou. http://www.amt.cz/index.php?id=HM507
Hamegy mame snad jen wattmetry  ale sou dobry ...
No neco takovyho sou ty osciloskopy Hawlet-Packard, taky digital s analogovou obrazovkou, to je za trest  Jak pomalou obrazovku? Je to LCD normalne rychly 
|
| 13.5.07, 21:42 |
|
 |
|
Martin
|
No nemají tak rychlou odezvu jako analogová obrazovka, když třeba snižuješ amplitubu vstupu, tak je na obrazovce vidět stopa signálu (takový ocas). Ty Hamegy taky dokáží měřit spoustu věcí, ale uznávám, že ty Tekronixy toho umí víc. Jinak není pravda, že si na něm nemůžeš nic změřit, ten osciloskop je stejný jako Tektronix, akorát na výstupu není LCD, ale D/A převodník a analogová obrazovka. Normálně to měří frekvenci, napětí peak to peak, nebo RMS, můžeš si zapnout kurzory atd.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 13.5.07, 21:54 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Martin píše: No nemají tak rychlou odezvu jako analogová obrazovka, když třeba snižuješ amplitubu vstupu, tak je na obrazovce vidět stopa signálu (takový ocas). Ty Hamegy taky dokáží měřit spoustu věcí, ale uznávám, že ty Tekronixy toho umí víc. Jinak není pravda, že si na něm nemůžeš nic změřit, ten osciloskop je stejný jako Tektronix, akorát na výstupu není LCD, ale D/A převodník a analogová obrazovka. Normálně to měří frekvenci, napětí peak to peak, nebo RMS, můžeš si zapnout kurzory atd.
Ale jo, kazdej digitalni oscop meri ... ikdyz ma obyc obrazovku. Ja predtim psal o analogovych (komplet analog) 
|
| 13.5.07, 22:07 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
jo...analogovej osciloskop... to je kouzelná hračka pro experty, digitál je pro pitomce  ... ne teď vážně, měřili jsme na analogu na průmce a byla to celkem sranda. Paprsek lítal po obrazovce někdy i ve dvou provedeních - jako televize s duchem, bestie se na chvíli neustálila, odečíst něco z mřížky byla v podstatě komedie, protože když se vlna vlní stále a furt ve všech směrech jak se jí zachce, tak to spíš odhaduju... no ale charakteristiky v protokolu vždycky vyšly pěkně  Kromě toho to bylo zařízení na půlku stolu, těžký jako prase a přitom obrazovka měla průměr asi deset centimetrů... fakt perfektní, k měření něčeho na autě by to asi moc používat nešlo.
|
| 13.5.07, 22:21 |
|
 |
|
Serifus
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<
|
Koukám, že se tu zapomíná ještě na jeden druh osciloskopů. A možná se plete dohromady s jiným. Jsou analogový, digitální a číslicový. Digitální a číslicový není totéž!!! Pokud bude zájem, můžu to sem popsat. Teď jsem ale unavenej 
_________________ ŠKODA 105L, r.v.1984 - NEJLEPŠÍ KÁRA
EX ŠKODA FAVORIT 136L, r.v.1991
BMW E34 525i, r.v.1994 Plná Palba 11,6l/100km
|
| 14.5.07, 00:36 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Serifus píše: Koukám, že se tu zapomíná ještě na jeden druh osciloskopů. A možná se plete dohromady s jiným. Jsou analogový, digitální a číslicový. Digitální a číslicový není totéž!!! Pokud bude zájem, můžu to sem popsat. Teď jsem ale unavenej 
určitě to sem pošli díky miloš
|
| 14.5.07, 16:33 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
no o jednom osciloskopu vím je starší a ten pán ho roky prodává a nikdo ho nechce, no jestli mi bude přát dnes štěstí mám ho za facku, co to má umět jsem si ztáhl z autodat uvidíme miloš
|
| 14.5.07, 16:44 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Serifus píše: Digitální a číslicový není totéž!!!
To jsem zvedav, rad se priucim 
|
| 14.5.07, 16:46 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
Matthes píše: Serifus píše: Digitální a číslicový není totéž!!! To jsem zvedav, rad se priucim 
viem co asi myslis, aj na skuske z Meracej techniky hovorili ze to je rozdiel.
Ja som vsak videl iba cislicovy multimeter a cely rozdiel bol iba v tom ze namiesto ruciciky alebo LCD tam bol taky speci panel a na sebe poukladane obrazky cisel a svietili podla toho aka hodnota bola merana. neviem ako by som to opisal.
povedal by som ze medzikrok medzi budikom a LCD
dnes to je uz tazka historia takze sa o tom nemusime ani bavit 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 14.5.07, 17:02 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a nevíte někdo o nějakém převodníku, že by ten osciloskop šel přímo na PC já jsem právě u toho jednoho borce viděl jak mu to jde v noteboku jak jsem se začínal zajímat, tak to zabalil miloš
|
| 14.5.07, 22:07 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
slovacek.milos píše: a nevíte někdo o nějakém převodníku, že by ten osciloskop šel přímo na PC já jsem právě u toho jednoho borce viděl jak mu to jde v noteboku jak jsem se začínal zajímat, tak to zabalil miloš
su urcite, pravdepodobne to mal zapojene cez USB alebo komunikacny port + prevodnik
tieto pocitacove su len o malo lacnejsie ako normalne
napr. http://www.etc.sk/products/m621/index.php?lang=svk
osobne by som vsak uprednostnil normalny osciloskop nakolko taketo risenia ktore mame v skole (ADON sa tomu nadava  ) su neskutocne nepresne oproti normalnemu oscilockopu. resp. prakticky sa s tym nedalo nic namerat
hodnoty sa lisili o dvojnasobok pri decentnej zmene casovej zakladne. tak dakujem pekne....
mozno je to problem len konkretneho riesenia
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 14.5.07, 22:13 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
 Na hrani - osciloskopy zadarmo
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 14.5.07, 22:32 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|