Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.6.26, 00:09

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 77 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 osciloskop 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek 
Matthes píše:
Jako na kontrolu altiku ti staci obyc stara slupka nejaka analogova, ale na elektroniku je lepci digitalni a ten se musi tvrde platit :(

ještě mi to přelož co je analogová slupka a kolik budu cálovat za digitál, no viděl jsem to i na počítači, asi nějaký převodník nebo co a jelo to, nějaké grafy to to zobrazovalo, to by se mi líbílo, zas další krám osciloskop, to bych raději vrazil peníze do kabelů k počítači, no fakt jsem z toho blb, ale vy tu něco vykoumáte všem předem děkuji miloš

13.5.07, 21:31
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Matthes píše:
No my tam máme většinou Tektronixy, staly snad kolem 30 klacků, ty mam nejradši :) Pak tam sou eště HP digitalní, ale ty nemam moc rád, ty byly dražší snad. No kupovat analog asi nema vyznam :)

Mě zase tyhle mrňavý Tektronixy vůbec nesedí. Má to velmi pomalou obrazovku a to mě rozčiluje. Je pravda, že má zase spoustu možností, spoustu měření atd. My jsme ještě na průmce měřili na osciloskopech Hameg a na těch se mi měřilo nejlíp. Byly to novější digitální, ale s analogovou obrazovkou.

http://www.amt.cz/index.php?id=HM507

13.5.07, 21:37
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hliník navždy.

Příspěvek 
Na analogovym osciloskopu se muzes akorat divat na prubeh napeti, muzes neco malo zmerit pomoci rastru na obrazovce (ale jen velmi nepresne)
Digitalni osciloskop je drahej ale vsechno ti dokaze zobrazit, merit, vsechny mozny zvlneni napeti ... presne si tam zmeris co chces.

No videl sem zarizeni do USB primo do kompu, ale nevim, neznam, nezkousel sem :(

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

13.5.07, 21:37
Hliník navždy.

Příspěvek 
Martin píše:
Matthes píše:
No my tam máme většinou Tektronixy, staly snad kolem 30 klacků, ty mam nejradši :) Pak tam sou eště HP digitalní, ale ty nemam moc rád, ty byly dražší snad. No kupovat analog asi nema vyznam :)

Mě zase tyhle mrňavý Tektronixy vůbec nesedí. Má to velmi pomalou obrazovku a to mě rozčiluje. Je pravda, že má zase spoustu možností, spoustu měření atd. My jsme ještě na průmce měřili na osciloskopech Hameg a na těch se mi měřilo nejlíp. Byly to novější digitální, ale s analogovou obrazovkou.

http://www.amt.cz/index.php?id=HM507

Hamegy mame snad jen wattmetry :) ale sou dobry ... :)
No neco takovyho sou ty osciloskopy Hawlet-Packard, taky digital s analogovou obrazovkou, to je za trest :roll: :lol: Jak pomalou obrazovku? Je to LCD normalne rychly :)

13.5.07, 21:42

Příspěvek 
No nemají tak rychlou odezvu jako analogová obrazovka, když třeba snižuješ amplitubu vstupu, tak je na obrazovce vidět stopa signálu (takový ocas). Ty Hamegy taky dokáží měřit spoustu věcí, ale uznávám, že ty Tekronixy toho umí víc. Jinak není pravda, že si na něm nemůžeš nic změřit, ten osciloskop je stejný jako Tektronix, akorát na výstupu není LCD, ale D/A převodník a analogová obrazovka. Normálně to měří frekvenci, napětí peak to peak, nebo RMS, můžeš si zapnout kurzory atd.

13.5.07, 21:54
Hliník navždy.

Příspěvek 
Martin píše:
No nemají tak rychlou odezvu jako analogová obrazovka, když třeba snižuješ amplitubu vstupu, tak je na obrazovce vidět stopa signálu (takový ocas). Ty Hamegy taky dokáží měřit spoustu věcí, ale uznávám, že ty Tekronixy toho umí víc. Jinak není pravda, že si na něm nemůžeš nic změřit, ten osciloskop je stejný jako Tektronix, akorát na výstupu není LCD, ale D/A převodník a analogová obrazovka. Normálně to měří frekvenci, napětí peak to peak, nebo RMS, můžeš si zapnout kurzory atd.

Ale jo, kazdej digitalni oscop meri ... ikdyz ma obyc obrazovku. Ja predtim psal o analogovych (komplet analog) :)

13.5.07, 22:07
Hluchoň

Příspěvek 
jo...analogovej osciloskop... to je kouzelná hračka pro experty, digitál je pro pitomce :lol: ... ne teď vážně, měřili jsme na analogu na průmce a byla to celkem sranda. Paprsek lítal po obrazovce někdy i ve dvou provedeních - jako televize s duchem, bestie se na chvíli neustálila, odečíst něco z mřížky byla v podstatě komedie, protože když se vlna vlní stále a furt ve všech směrech jak se jí zachce, tak to spíš odhaduju... no ale charakteristiky v protokolu vždycky vyšly pěkně :wink: Kromě toho to bylo zařízení na půlku stolu, těžký jako prase a přitom obrazovka měla průměr asi deset centimetrů... fakt perfektní, k měření něčeho na autě by to asi moc používat nešlo.

13.5.07, 22:21
Profil ICQ
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<

Příspěvek 
Koukám, že se tu zapomíná ještě na jeden druh osciloskopů. A možná se plete dohromady s jiným. Jsou analogový, digitální a číslicový. Digitální a číslicový není totéž!!! Pokud bude zájem, můžu to sem popsat. Teď jsem ale unavenej :lol:

Obrázek

14.5.07, 00:36
Mistr mechanik

Příspěvek 
Serifus píše:
Koukám, že se tu zapomíná ještě na jeden druh osciloskopů. A možná se plete dohromady s jiným. Jsou analogový, digitální a číslicový. Digitální a číslicový není totéž!!! Pokud bude zájem, můžu to sem popsat. Teď jsem ale unavenej :lol:

určitě to sem pošli díky miloš

14.5.07, 16:33
Mistr mechanik

Příspěvek 
no o jednom osciloskopu vím je starší a ten pán ho roky prodává a nikdo ho nechce, no jestli mi bude přát dnes štěstí mám ho za facku, co to má umět jsem si ztáhl z autodat uvidíme miloš

14.5.07, 16:44
Hliník navždy.

Příspěvek 
Serifus píše:
Digitální a číslicový není totéž!!!

To jsem zvedav, rad se priucim :shock:

14.5.07, 16:46
Voditelj brodice

Příspěvek 
Matthes píše:
Serifus píše:
Digitální a číslicový není totéž!!!

To jsem zvedav, rad se priucim :shock:

viem co asi myslis, aj na skuske z Meracej techniky hovorili ze to je rozdiel.
Ja som vsak videl iba cislicovy multimeter a cely rozdiel bol iba v tom ze namiesto ruciciky alebo LCD tam bol taky speci panel a na sebe poukladane obrazky cisel a svietili podla toho aka hodnota bola merana. neviem ako by som to opisal.
povedal by som ze medzikrok medzi budikom a LCD :D

dnes to je uz tazka historia takze sa o tom nemusime ani bavit :D

14.5.07, 17:02
Mistr mechanik

Příspěvek 
a nevíte někdo o nějakém převodníku, že by ten osciloskop šel přímo na PC já jsem právě u toho jednoho borce viděl jak mu to jde v noteboku jak jsem se začínal zajímat, tak to zabalil miloš

14.5.07, 22:07
Voditelj brodice

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
a nevíte někdo o nějakém převodníku, že by ten osciloskop šel přímo na PC já jsem právě u toho jednoho borce viděl jak mu to jde v noteboku jak jsem se začínal zajímat, tak to zabalil miloš

su urcite, pravdepodobne to mal zapojene cez USB alebo komunikacny port + prevodnik
tieto pocitacove su len o malo lacnejsie ako normalne

napr. http://www.etc.sk/products/m621/index.php?lang=svk

osobne by som vsak uprednostnil normalny osciloskop nakolko taketo risenia ktore mame v skole (ADON sa tomu nadava :D ) su neskutocne nepresne oproti normalnemu oscilockopu. resp. prakticky sa s tym nedalo nic namerat :D
hodnoty sa lisili o dvojnasobok pri decentnej zmene casovej zakladne. tak dakujem pekne....
mozno je to problem len konkretneho riesenia

14.5.07, 22:13
Pan Kapitán

Příspěvek Na hrani - osciloskopy zadarmo
http://www.zelscope.com/index.html
http://www.shareup.com/Virtins_Sound_Ca ... 26211.html
http://www.zeitnitz.de/Christian/Scope/Scope_en.html

Nekomu by to mohlo stacit.

Cvokárium: Youtube Instagram

14.5.07, 22:32
Profil ICQ YIM
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 77 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další