Autor |
Zpráva |
xbusch
|
Tak jsem jeste jedno vyběhl do sněhu, se zapnutým vším co mi přišlo pod ruku (ventilátor, dálkový, zadní mlhovka, vyhřívání zad. skla) je na baterce 13,8 V.
|
6.1.08, 16:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
cyz
|
Tak to bude dobíjení naprosto v pořádku....no tak asi ta baterka
|
6.1.08, 17:11 |
|
|
xbusch
|
Diky moc za pomoc, tak ja nabiju baterku a pojedu pro novou
|
6.1.08, 17:16 |
|
|
Kristensen
|
kua co s těma baterkama děláte? Bosch Sylver 3 roky???? to není možný, ať vzpomínám jak vzpomínám tak u nás ještě nebyl člověk kterýmu by odešla baterka dřív jak po 5ti letech, otec ji měl dokonce 8 let pak šla teprve do věčných lovišť. Auto má od 95 roku teď tam má 4 roky novou Topla Energie, dělaj to asi maďaři nebo kdo a už nedáváme nic jinýho, auto stojí pořád venku teď poslední dobou co mám Bolševika a Rencka tak pápi skáče furt do jednoho znich takže felda chátrá na zahradě venku i třeba 14 dní a prostě pak přijde cvrkne a jede, já teď taky rozhejbával rencka po tejdu no a prostě jen otočím klíčkem a vrčím a ta baterka tam je ještě pořád od předchozího majitele.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
6.1.08, 17:44 |
|
|
DJblueFISH
|
Kristensen: ta Bosch Silver tam možná taky byla i těch 8 let, ale to nevím, každopádně minimálně 3 roky tam byla určitě a startování bylo vždy pěkné.. teď co tam je šmejdka (já ji nekupoval), tak startování bylo hezké asi jen první měsíc, pak už se to zhoršovalo až už to nejde vůbec - jsem to čekal, takže mně to nějak moc nezaskočilo.. ><((('>
_________________ Škoda Felicia GLXi 1.3 BMM (1996) 50kW (0-100 km/h 15 s; max 165 km/h; 7,5l/100km; bez úprav)
|
6.1.08, 18:02 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Kristensen píše: kua co s těma baterkama děláte? Bosch Sylver 3 roky???? to není možný, ať vzpomínám jak vzpomínám tak u nás ještě nebyl člověk kterýmu by odešla baterka dřív jak po 5ti letech, otec ji měl dokonce 8 let pak šla teprve do věčných lovišť. Auto má od 95 roku teď tam má 4 roky novou Topla Energie, dělaj to asi maďaři nebo kdo a už nedáváme nic jinýho, auto stojí pořád venku teď poslední dobou co mám Bolševika a Rencka tak pápi skáče furt do jednoho znich takže felda chátrá na zahradě venku i třeba 14 dní a prostě pak přijde cvrkne a jede, já teď taky rozhejbával rencka po tejdu no a prostě jen otočím klíčkem a vrčím a ta baterka tam je ještě pořád od předchozího majitele.
je to možný dal jsem všem na ulici komfort a odešli po záruce, sylverku ty mám dvě jedna jkede 4 roky druhá vydržela 3.5 dobíjení samozřejmě OK prostě jak na co trefíš miloš
|
6.1.08, 20:15 |
|
|
xbusch
|
Tak abych napsal konec tehle story:
Baterii jsem nabijel cely den a noc,abych mohl dalsi den aspon zajet pro novou...samozřejmě podle zákona schválnosti jsem ráno nenastartoval.
Kousek odtud je aut. servis a prodej škoda, tak jsem tam zasel, bohuzel meli jenom nejakou baterku z polska (45 Ah, necelých 1 600 Kc), ale mě uz bylo vsechno jedno, tak sem ji vzal Snad vydrží aspoň rok
Zatím auto startuje bez problémů
|
13.1.08, 15:45 |
|
|
xbusch
|
Tak už sem tady zase
Do teď žádný problémy se startováním nebyly, naposled jsem jel s autem minulý čtvrtek, dneska chci nastartovat a prd
Pravda, teď byla trochu zima (praha), ale zase tak moc ne, aby se baterka za 9 dní vybila.. Nějaký nápad, kde může být zakopaný pes?
|
8.3.08, 18:13 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
xbusch píše: Tak už sem tady zase Do teď žádný problémy se startováním nebyly, naposled jsem jel s autem minulý čtvrtek, dneska chci nastartovat a prd Pravda, teď byla trochu zima (praha), ale zase tak moc ne, aby se baterka za 9 dní vybila.. Nějaký nápad, kde může být zakopaný pes?
když jsem neměl měřící přístroje vzal jsem svařovací drát co je na švajc ohnul ho do písmene U a přiložil na plus a mínus, když jsem ten drát udržel v rukou byla baterka KO pokud se drát do vteřiny prohřeje je OK, (naučil mě to opravář akumulátorů) pak jsem zkusil odběr že jsem si dal suvfitku žárovku na mínus kontakt a druhou stranu na mínus z kastle a pokud se mi rozsvítila hledal jsem odběr odpojováním pojistek a agregátů u felicie ještě s pátými otevřenými a zavřenými dveřmi, tam rád blbne spínač osvětlení kufru v zámku dveří, taky nesmíš zapomínat na baterky z asie kde nemrzne a jak v praze ucítí kosu tak odmítají pracovat miloš
|
9.3.08, 10:41 |
|
|
xbusch
|
Tak dneska po nabití je všechno ok, startování bez problémů.
Proud v klidu pořád těch cca 40mA, úbyek napětí mezi mínus pólem a kostrou žádný...
Může něco vybít bateku takhle za pár dní, když je pár stupňů pod nulou? Nechce se mi věřit,že by to baterka nezvládla...
|
9.3.08, 17:26 |
|
|
Šemik
|
40mA je sakra odběr...
45Ah baterka je ZCELA prázdná za asi 47 dnů, navíc pokud je to vážně nějaká polská, tak zdaleka nemusí mít těch 45Ah a pár dnů jí stačí ke kolapsu
Problém bych ale viděl v těch 40mA, na klidový odběr mi to přijde moc.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
9.3.08, 17:37 |
|
|
michalkatka
|
Šemik píše: 40mA je sakra odběr... 45Ah baterka je ZCELA prázdná za asi 47 dnů, navíc pokud je to vážně nějaká polská, tak zdaleka nemusí mít těch 45Ah a pár dnů jí stačí ke kolapsu Problém bych ale viděl v těch 40mA, na klidový odběr mi to přijde moc.
myslím že to je v pohode, ja mám na aute kľudový odber 70 - 80mA, ale jazdím s autom denne...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.3.08, 17:53 |
|
|
xbusch
|
Tak baterie je to SZNAJDER PLUS http://www.techall.cz/index.php?disp=sortiment&shw=103
Tech 40mA to auto mělo co vím snad vždycky...Když je teplo tak, tak si nepamatuju,že by byl problém,ale teď přes zimu to opravdu nevydrží. Zkusím nechat baterii odpojednou pár dní a uvidiíme.
Na kolik % kapacity baterie se dá ještě nastartovat?
|
9.3.08, 18:04 |
|
|
varok
|
Já mám s autíčkem podobný problém. Je to ale favo r.v.94 BMM 50kW. V poslední době jsem taky kolikrát nadával jako pes. Přes vánoce jsem měl týden dovolenou a potom jsem auto taky nemohl natočit. Jen to kňučelo a na druhý pokus už jen pohasínaly kontrolky a nic. Nabil jsem baterii a zase jezdil. V únoru jsem zase týden nejel a to samé. Tak jsem změřil klidový odběr a světe div se kolísal v neuvěřitelných hodnotách. Chvíli asi 30mA a občas to skočilo až na asi 150mA. Nejdříve jsem myslel centrál a alarm, ale to nebylo ono. Nakonec to je rádio. Nechal jsem ho zatím odpojené a až bude pěkně a chvíle tak se na to mrknu. Ty kabely tam jsou dost zmaštěné tak si to udělám celé znova.
|
10.3.08, 19:00 |
|
|
milanbobo
|
Re: Felicie nestartuje aneb jak jsem ušetřil 4500 Kč
Ahoj. Napíšu Vám co se mi stalo letos když jsme jeli na dovču. Mám Feldu 11let model 2000. Nikdy žádný problém jen občas poletech používání se slabým akumulátorem který jsem si letos na jaře koupil - bezúdržbový VARTA . Ujeli jsme 100Km a zastavili na kafe. Když jsem chtěl nastartovat cvakalo jen relátko a nic aspoń si myslím neboť mě polilo horko že je po dovolené a co teť - a co dál. Parkoviště bylo trochu z kopce tak jsem to nechal rozjed a nastartoval....a jeli jsme dál a přemýšlel o nejbližším servise. Ve Výškově byl ještě otevřený nějaký servis tak jsem tam vběhnul ještě před zavřením neboť byla sobota před polednem a prosil o opravu. Maník v servise bezmyšlenkovitě usoudil ,že to bude alternátor - špatné dobijení a vzal multimetr naměřil mějakých 12,5V nebo 13,5V při zapmutém motoru ,světel a vyhřívání okna. A ,že po obědě příjde a opraví mi to výměnou zarepasovaný alt, za nějakých 4500Kč !!! Jenom ,že kdyby to byl zmíněný alt. tak bych asi nenajel 130Km - si myslím ??? Na kopci jsem vyzkoušel několikrát startovat - možná desetkrát a šlo to. Po telefonické radě se známým ,že mě chtěl pěkně natáhnout jsem to risknul dojet do místa a pak se poohlédnout po servise. Jenom ,že Felicie si startovala jako by se nic nestalo vesele dál a startuje do dnes. Já si myslím ,že to mohla být seknutá cívka - ale poklepat na ní mě nenapadlo. Jaký je váš názor ??? Dííík.
|
23.9.11, 18:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|