Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 00:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 Světla 120 
Autor Zpráva
Mistr mechanik

Příspěvek 
A co dát jedno světlo na jednu pojistku, a druhý na druhou, tj. jednu dálku na 7ku a druhý na 8ku.
Jestli ani takhle, nebylo by schéma ???

26.1.08, 20:35
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
WIO 46 píše:
A co dát jedno světlo na jednu pojistku, a druhý na druhou, tj. jednu dálku na 7ku a druhý na 8ku.
Jestli ani takhle, nebylo by schéma ???

Ani takhle, to je to samé jako dát všechno na jen 7 pojistku. Schema za mmnt, musím namalovat

26.1.08, 20:36
Mistr mechanik

Příspěvek 
Och, děkuji za shéma mistře :D

26.1.08, 20:38

Příspěvek 
No to nemáš zač :wink:

Obrázek

Tady to je, snad se v tom přebereš. Ty tři barevné obdélničky představují relé. Relé má 4 vývody (30 a 87 - silovka, 85 a 86 ovládačka) 30 a 87 tam jsou popsaný, 85 a 86 jsou jen jako tečky bez popisu, u nich je jedno jestli bude na kostře 85 nebo 86 (prohození mezi sebou vlastně nevadí ani u silovky)

Ty obdélničky segmentové dole barevné, to jsou svorkovnice od spínače světel (malá) a páčky pod volantem (velká) . Čísla pinů sedí, barvy kabelů se budou jistě lišit (ty barvy co jsem zakreslil platí pro vodiče od svorkovnice k ovládacímu prvku, zbytek kabeláže od svorkovnice dál bohužel nemám zrovna po ruce :oops:

kabely jsem ještě popsal písmeny, to kvůli průřezům.

A - 4mm2
B - 1mm2
C - 1.5mm2

Onen tlustý černý drát co jde na čísla 30 zeleného a modrého relé je ten, který teď ve svorkovnici spínače světel na pozici 1.

Fastony na vodiče důrazně doporučuji pájet (tedy pokud nemáš krimpovací kleště pořádné)

Zapoměl jsem na něco :?: :oops:

26.1.08, 21:08
Mistr mechanik

Příspěvek 
Tak dík, asi to vyšlu bratranci on je ve druhaku na autoelektrice, tak by to moh zvládnout.
EDIT: I když vono to je jednoduchý, jo a když řeknu u nás v autodílech, že chci tyhle relátka, budou vědět ?
Jo a není možný že jsem měl stejný relátko u zapojení klaksonů ??? Mam takový jak tam jsou dva s různou frekvencí nějak propojený relátkem.

Naposledy upravil Carlos dne 26.1.08, 21:20, celkově upraveno 1

26.1.08, 21:14

Příspěvek 
No jen aby to neodbyl jako většina profesionálních mechaniků :( Izolačkové spoje, čokolády... :roll: :sick: :evil: Jinak nic proti tvému bratranci :wink:

26.1.08, 21:16
Mistr mechanik

Příspěvek 
No já bych na něj kdyžtak dohlíd :wink:

26.1.08, 21:21

Příspěvek 
K těm relé ještě - musíš chtít relé SPÍNACÍ a je jedno, jestli 4 nebo 5 vývodová. Když budou mít oba druhy, vem ty 5-ti, bude se snázeji pracovat (Ten 5.tý kontakt je jen rozdvojení vývodu 87 :wink: )

A u klaxonu netuším, originálně je jeden klaxon bez relé, kdo tam co přidal za ty roky nevím.. :roll:

Naposledy upravil Šemik dne 26.1.08, 21:26, celkově upraveno 1

26.1.08, 21:23
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jo original znám... To bylo moje bastlerství :oops:

26.1.08, 21:25
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jo a počkej ještě, když to teda půjde, jestli to dobře chápu, přes další pojistkovku, tak na tý původní mi k něčemu budou akorát 1ka a 2ka ???

26.1.08, 22:58

Příspěvek 
Nene, ta další pojistkovka bude sloužit pro pomocné dálkové, stávající pojistkovka zůstane beze změn.

V té nové obsadíš jen dvě pozice pro ty pomocné dálky a zbyde ti několik volných pozic které využiješ časem k dalším účelům. Já mám v té bílé škodovce 3 pojistkové skříňky :)

27.1.08, 07:53
Mistr mechanik

Příspěvek 
Jo jo už to chápu.. :D Tak moc dík za rady, no dneska koupím kabílky, a relátka až budu mít nějaký drobný :cry:

27.1.08, 09:43

Příspěvek 
Doporučuji koupit komplet el. svazek z nějaké staré dosloužilé škodovky, z něho se dají vzít kvalitní dráty a hlavně speciální svorkovnicové konektory které budou také zapotřebí.

27.1.08, 18:39

Příspěvek 
Šemiku, opět to moc řešíš - druhá pojistkovka je dle mého názoru v tomto případě naprosto zbytečná, na svojí 120ce jsem pouze přidal relátko (jedno 30A přepínací pokud si dobře vzpomínám) a přídavné dálkové napojil na dálkové, svítilo to jak na prvního máje a pojistky to utáhly úplně v pohodě (nezapomeň že na všechno máž zvlášť pojistky, tedy nějakých 10A na jednu stranu max.) a 10A původní 1,5mm kabely utáhnou též v pohodě. Pokud bys tomu chtěl přidat nějakou tu desetinu V navíc tak by pomohlo natažení 2,5mm kabelů od pojistkovky do světel.

27.1.08, 18:56
Profil ICQ

Příspěvek 
cyz píše:
Šemiku, opět to moc řešíš - druhá pojistkovka je dle mého názoru v tomto případě naprosto zbytečná, na svojí 120ce jsem pouze přidal relátko (jedno 30A přepínací pokud si dobře vzpomínám) a přídavné dálkové napojil na dálkové, svítilo to jak na prvního máje a pojistky to utáhly úplně v pohodě (nezapomeň že na všechno máž zvlášť pojistky, tedy nějakých 10A na jednu stranu max.) a 10A původní 1,5mm kabely utáhnou též v pohodě. Pokud bys tomu chtěl přidat nějakou tu desetinu V navíc tak by pomohlo natažení 2,5mm kabelů od pojistkovky do světel.

Já to rád řeším no :mrgreen:

Tu druhou pojistkovku ještě využije, třeba až bude předělávat saharu, popř. vrátí mlhovky, z tohohle důvodu ten další kabel - kdyby jej nedal a dal mlhy na ten stávající i s těmi dálkovými tak už bude zatížen na 40A a to už je dost na hraně.

Vm že ty mlhovky nechce, ale kdo ví co čas přinese.. :roll: Já si tak říkal že na Pastelku nedám přídavné dálkové - a už tam jsou :lol:

27.1.08, 19:02
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 47 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další