Kontrolka systém kontroly výfukových plynů škoda Fabia
Autor |
Zpráva |
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
multimetr a s kamrádem
piny jsou číslované a vzájemně se kontrolujete miloš
|
12.7.09, 16:44 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Vitezslav
|
Jsou stejně číslované na Lambda konektoru a na konektoru řídící jednotky?
_________________ Škoda ROOMSTER 1,4 16V, 63KW, r.v.2008
|
12.7.09, 17:18 |
|
|
michalkatka
|
neviem ale :
16514 - řada válců 1 - sonda 1:chyba v el.obvodu
mi stále pripadá ako porucha napájania lambdy, ona RJ si sleduje odpor vyhrievacieho vlákna neviem či nie aj oboch vlákien kôli telote lambdy a keď sa preruší napájanie tak to vyhodí túto chybu...
neviem či u Fabky má lambda samostatnú poistku, chyba by mohla byť tam (zoxidovaný spoj), alebo v konektore RJ tadiaľ by to malo ísť tiež...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.7.09, 17:46 |
|
|
Vitezslav
|
Fabie má pro napájení lambdy samostatnou pojistku,ale ta je v pořádku.Ptal jsem se na to v servise a řekli mi,že kdyby to bylo napájením,tak by to diagnostika napsala.
|
12.7.09, 17:50 |
|
|
michalkatka
|
Vitezslav píše: Fabie má pro napájení lambdy samostatnou pojistku,ale ta je v pořádku.Ptal jsem se na to v servise a řekli mi,že kdyby to bylo napájením,tak by to diagnostika napsala.
16514 - řada válců 1 - sonda 1:chyba v el.obvodu
však ale to je ono, najhoršia je občasná závada, keď je tam zlý zoxidovaný spoj, a ako napriek keď to v servise merajú tak sa neprejaví, pozri tú poistku a konektory okolo radšej sám...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
12.7.09, 17:54 |
|
|
Vitezslav
|
O.K.zkusím rozebrat pojistkovou skříň a podívám se.
|
12.7.09, 17:58 |
|
|
Vitezslav
|
Tak jsem rozebíral pojistkovou skříň a nic zvláštního jsem neviděl.Všechno krásně čistý a normálně převádí.Dneska mi to znova vymazaly.Prý se to musí vymazat hned po výměně lambdy.Já jsem s tím chvilku po předchozím vymazání jezdil než jsem ji vyměnil,tak že se tam závada mohla začít načítat ještě před výměnou.Jsem na to zvědavej.Moc tomu sice nevěřím a připravuju se na proměřování kabeláže.
|
13.7.09, 17:45 |
|
|
Vitezslav
|
Tak jsem po vynulování závady ujel přesně 45 km a rosvítila se znovu.Kabeláž jsem kontroloval.Pořád stejná závada.
|
20.7.09, 12:27 |
|
|
Vitezslav
|
Dám to do značkovýho servisu.Už si s tim nevím rady.
|
20.7.09, 14:54 |
|
|
Vitezslav
|
Tak mi našly špatný těsnění pod hlavou.Říkaly že by to s tím mohlo mít spojitost.Měl jsem vodu plnou oleje.Hlavu mi musely zbrousit.Zejtra si pro to jdu.
|
21.7.09, 17:30 |
|
|
Vitezslav
|
Přímo ve Škodovce mi zjistily,že mám vadnou lambdu za katem.Proč to teda hlásilo chybu té ptvní?Na tuto otázku mi odpověděly že je to možné.Tak jsem zvědavej,jestli se ještě kontrolka rosvítí.
|
23.7.09, 16:54 |
|
|
Jiri
|
Vitezslav píše: Přímo ve Škodovce mi zjistily,že mám vadnou lambdu za katem.Proč to teda hlásilo chybu té ptvní?Na tuto otázku mi odpověděly že je to možné.Tak jsem zvědavej,jestli se ještě kontrolka rosvítí.
to chce pripojit...a koukat....jestli jdou...pak jendu odpojis...a vidis ktera nedje...znova zapojis..a zase druha....vylucovaci metoda...jinak nekolikrat se me stalo..ze sem mel treba na abs zavadu cidla na pravem kole..a ono to bylo leve....takze ted vzdy zvednu zatocim kolem a vidim ktere nejde..
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
23.7.09, 20:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|