kontrolka ventilatoru chladice
Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
deekay píše: prd, ja som nemal, mam o kontrolku menej od vyroby.... kontrolku vyhrievania skla mam tam kde ty abs...
nemenil si ty iba popisy a nemal si to náhodou o jednu pozíciu posunuté
ja mám ABS úplne na ľavo ![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
15.7.09, 21:49 |
|
![](./styles/TW_Style/theme/images/spacer.gif) |
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
michalkatka píše: deekay píše: prd, ja som nemal, mam o kontrolku menej od vyroby.... kontrolku vyhrievania skla mam tam kde ty abs... nemenil si ty iba popisy a nemal si to náhodou o jednu pozíciu posunuté ja mám ABS úplne na ľavo ![Idea :idea:](./images/smilies/icon_idea.gif)
mal, vsetky o jedno posunute a hore neobsadene, od vyroby!
vymenil som plosak a stale to iste
tak som musel upravovat aj tu novu pristrojovku aby sedeli kontrolky
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
15.7.09, 21:52 |
|
michalkatka
|
deekay píše: mal, vsetky o jedno posunute a hore neobsadene, od vyroby! vymenil som plosak a stale to iste tak som musel upravovat aj tu novu pristrojovku aby sedeli kontrolky
nooo, niečo sa mi marí, že si také dačo riešil...
ja ti ani neviem aké kontrolky tam mám...
![Obrázek](http://michalkatka.szm.com//143m.jpg)
|
15.7.09, 21:59 |
|
Johnny
|
Tak jsem dnes proskrabl pristrojovku a kdyz se zapne vetrak na chladici rozsviti se i kontrolka TEST. Tak aspon mam signalizaci kdy mi to chladi.
_________________ to bylo dobre auto , k**va
|
16.7.09, 20:15 |
|
varok
|
Já se taky chystám tu kontrolku osadit. Ale já jsem použil kontrolku obložení a trošku jsem ji dokreslil propisotem do tvaru větráčku. Ale taky je stále pod napětím a spíná se kostrou. tak buď to dám přes relé, nebo větrák přepojím na trvallých 12V a spínat mínus, tedy kostru. Jo a ty kontrolky TEST měli asi jen starší typy přístrojovek. Používaly se při závadě u Ecotroniků. Ty mívaly jen starší hnědý interiér, ne?
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.7.09, 19:22 |
|
slavik74
|
varok píše: větrák přepojím na trvallých 12V a spínat mínus, tedy kostru.
No neviem či to takto bude fungovat. Na kontrolke maš + a ked pripojíš vetrak na trvaly + tak privedieš na kontrolku zase len +, ktore ti prejde cez vinutie motora.
|
17.7.09, 21:05 |
|
michalkatka
|
varok píše: Já se taky chystám tu kontrolku osadit. Ale já jsem použil kontrolku obložení a trošku jsem ji dokreslil propisotem do tvaru větráčku. Ale taky je stále pod napětím a spíná se kostrou. tak buď to dám přes relé, nebo větrák přepojím na trvallých 12V a spínat mínus, tedy kostru. Jo a ty kontrolky TEST měli asi jen starší typy přístrojovek. Používaly se při závadě u Ecotroniků. Ty mívaly jen starší hnědý interiér, ne?
kontrolku TEST majú všetky prístrojovky... mám ju aj ja, a dokonca zapojenú...
čo má deekay neviem ![Question :?:](./images/smilies/icon_question.gif) , on je vždy extra
zapojenie vetráku neprerábaj, radšej prerob tú prístrojovku, preškrab cestičku na plošáku a naletuj tam prepojku...
|
18.7.09, 06:40 |
|
varok
|
Slavíku74: nic proti, ale ty elektrice asi moc nerozumíš, že? Já právě chci předělat napájení větráku na trvalé napájení. Na větráku bych měl pořád plus 12V a termospínačem bych spínal jen kostru. Ta kontrolka je napájena jakoby trvale a spíná ji kostra. Tak bych to tak nechal. Když by termospínač sepnul kostru ventilátoru, tak by přivedl kostru i na tu kontrolku a při zapnutém větráku by se rožla kontrolka.
Michale: já právě nechci žádné škrábance na plošném spoji, zdá se mi to odfušované. Ale spíše ten větrák zapojím přes relé a tím budu rovnou spínat kontrolku.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
18.7.09, 09:21 |
|
michalkatka
|
varok píše: Michale: já právě nechci žádné škrábance na plošném spoji, zdá se mi to odfušované. Ale spíše ten větrák zapojím přes relé a tím budu rovnou spínat kontrolku.
ak sa jedná o auto ktoré máš v popise tak máš nový typ prístrojovky a máš aj kontrolku ABS, tá je žltá a to sa mi zdá korektnejšie, nakoľko beh ventilátora je prevádzková vec a červená je závažná porucha...
a kontrolka ABS sa rozsvieti po privedení +....
|
18.7.09, 10:55 |
|
slavik74
|
varok: tak ale potom neprerabaj kontrolku! nechaj na kontrolke + a prived na ňu spínanu kostru. tak to fungovať bude.
|
18.7.09, 11:09 |
|
varok
|
slavik: Ale vždyť jsem to tak psal. Buď nechám ventilátor jak je a budu to spínat přes relé. Nejspíše ventilátor i kontrolku zároveň, nebo že ventilátor přepojím, aby na něm bylo stále +12V a termospínačem budu spínat kostru a tím pádem i kostru do kontrolky.
|
18.7.09, 12:06 |
|
slavik74
|
varok píše: slavik: Ale vždyť jsem to tak psal. Buď nechám ventilátor jak je a budu to spínat přes relé. Nejspíše ventilátor i kontrolku zároveň, nebo že ventilátor přepojím, aby na něm bylo stále +12V a termospínačem budu spínat kostru a tím pádem i kostru do kontrolky.
Tak potom sorry, asi som Ťa špatne pochopil, lebo sme sa tu predtym bavili aj o preškrabnutí plošneho spoja ku TEST kontrolke a ukostrení. Ešte raz sorry, nechcel som tu narobiť zmatok, ani nikoho uviesť do omylu ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
|
18.7.09, 12:21 |
|
varok
|
Michale: ano, mám nový typ přístrojovky. Vím, že správně by červená měla signalizovat poruchu a žlutá nebo zelená chod nějakého zařízení. Já to ale tak plánuji, protože jsem tuto kontrolku trošičku dokreslil, aby vypadala jako větráček. Tím pádem když se rožne větráček, tak je jasné co je v provozu.
|
18.7.09, 12:23 |
|
michalkatka
|
varok píše: Michale: ano, mám nový typ přístrojovky. Vím, že správně by červená měla signalizovat poruchu a žlutá nebo zelená chod nějakého zařízení. Já to ale tak plánuji, protože jsem tuto kontrolku trošičku dokreslil, aby vypadala jako větráček. Tím pádem když se rožne větráček, tak je jasné co je v provozu.
ale to relé mi tam príde ako zbytočné, len kôli kontrolke, a prerábať fabrické zapokenie je tiež riešenie, ale nepáči sa mi to...
|
18.7.09, 13:14 |
|
Ondras83
|
jak na kontrolku u feldy?
chtěl bych to zapojit na ABS, ale chtěl bych, aby se rozsvítila, až poběží ventilátor, ne až sepne termospínač... půjde to?
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
18.7.09, 13:27 |
|
Reklama
|
![Pspvek Pspvek](./styles/TW_Style/imageset/icon_topic_latest.gif) Reklama
|
|
|