Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 22:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 mlhovky s dálkovejma...už sem to řešil 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Mám to jako Šemík už sto let...
Navíc když se k tomu zapne zadní mlhovka a páčkou pro dálková se rozsvítí i přední mlhovky, rozsvítí se nám na zadku mlhovky taky :D

5.10.09, 20:47
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Nepér píše:
Mám to jako Šemík už sto let...
Navíc když se k tomu zapne zadní mlhovka a páčkou pro dálková se rozsvítí i přední mlhovky, rozsvítí se nám na zadku mlhovky taky :D

takže mě to napiš ještě jednou a du do toho :)

5.10.09, 21:23
Profil ICQ

Příspěvek 
Šemik píše:
Tohle jsem mival na stary elektrice, skutecne na to staci jen jedna dioda, ja ji mel jeste v serii s vypinacem. Je to jen o tom, ze proud z packy nepotece jen k rele dalkovych svetel, ale i k rele mlhovek prave pres tu diodu (a vypinac). Dost prakticka uprava dle meho nazoru

kua já musim bejt ale debil...já nechápu, co najít za dráty a na kterej dát tu diodu :oops: :oops:

edit: s timhle šemikoneperovskym zapojením to bude fungovat takhle? :

zapnu světla (obrys, potkávačky) svítěj jenom vrchní světla
zapnu dálkový a rozsvítěj se s nima i mlhovky
bliknu světelnou houkačkou a bliknu i mlhovkama
zapnu obrys (s potkávačkama) a rozsvítim mlhovky, dálkový nesvítěj
když zapnu dálkový a vypínačem (origo) vypnu mlhovky, přestanou svítit mlhovky, ale dálky svítěj pořád? (jesi ne, tak mě to nesere)
OK?

...mě se to zdá jako jedinej způsob, jak zlepšit svítivost (aniž bych přetahával kabeláž, na to teď nemám čas)

5.10.09, 21:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Citace:
zapnu světla (obrys, potkávačky) svítěj jenom vrchní světla
- OK
Citace:
zapnu dálkový a rozsvítěj se s nima i mlhovky
- OK
Citace:
bliknu světelnou houkačkou a bliknu i mlhovkama
- OK
Citace:
zapnu obrys (s potkávačkama) a rozsvítim mlhovky, dálkový nesvítěj
- OK
Citace:
když zapnu dálkový a vypínačem (origo) vypnu mlhovky, přestanou svítit mlhovky, ale dálky svítěj pořád? (jesi ne, tak mě to nesere)
- NE, když vypneš mlhovky, tak stejně budou svítit, budou-li svítit dálková. Proto tam máme s Šemíkem ten vypínač.

D=>M ale nikoliv obráceně.

Z hlediska zvýšení světelnosti do dálky je to blbost, to je jako svítit pořád světelnou houkačkou. Když si takhle přepálíš 10 m před autem, přivřou se ti zornice a do dálky vidíš ve výsledky hůř, než na samotná dálková.

5.10.09, 23:01
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:

Z hlediska zvýšení světelnosti do dálky je to blbost, to je jako svítit pořád světelnou houkačkou. Když si takhle přepálíš 10 m před autem, přivřou se ti zornice a do dálky vidíš ve výsledky hůř, než na samotná dálková.

jj, tohle vim, protože už sem to jednou řešil tady a o tomhle sme se bavili...no takže tam mám šoupnout ještě jeden vypínač...dobře...a teď schema :oops: :)

5.10.09, 23:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Ty chceš fakt schéma na diodu s vypínačem v sérii? :D Tak jo...

Obrázek

6.10.09, 07:38
Profil ICQ
Ignorant pravidel

Příspěvek 
Nepér píše:
Ty chceš fakt schéma na diodu s vypínačem v sérii? :D Tak jo...

Obrázek

uz nevim jak sem to mel zapojene ale me to fungovalo kdybych se mi chtelo hledat elektricke schema tak neco vymyslim :oops:

6.10.09, 11:41

Příspěvek 
takže si najdu + na lukasu, tam přidám kabel a na něj dám diodu a tuning vypínač a povedu ho na + originál vypínače mlhovek a od tamtud na relátko dálkovejch a tam spojim + kontakty relátek dálkovejch s mlhovkama?...

6.10.09, 12:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Ježiši, co by si spojoval :D všechno se odehrává jednou propojkou v pojistkovce.

Normálně stačí asi 30 cm drátu, ta dioda a vypínač. Jde to i naprasit do pojistkovky nastrkáním roztřepených konců kabelu do příslušných patic a zasunutím relátek.

6.10.09, 12:14
Profil ICQ

Příspěvek 
nečet sem všechno co tu píšete, ale když mám zaplý přední a zadní mlhovky a k tomu přepnu na dálkový, tak se zhasnou akorát zadní mlhovky...neni to upravovaný, je to tak z výroby :D

6.10.09, 12:17

Příspěvek 
Nepér píše:
Ježiši, co by si spojoval :D všechno se odehrává jednou propojkou v pojistkovce.

Normálně stačí asi 30 cm drátu, ta dioda a vypínač. Jde to i naprasit do pojistkovky nastrkáním roztřepených konců kabelu do příslušných patic a zasunutím relátek.

aha :lol: ...no tak mě řekni, co mám kde propojit a jakym směrem mám dát diodu (kam tim proužkem)...díkes

6.10.09, 12:39
Profil ICQ
Ignorant pravidel

Příspěvek 
uz vim jak sem to mel zapojene me to fungovalo spolecne na klakson kdyz sem zatroubil tak se zaply dalky + mlhy

6.10.09, 12:41
Ignorant pravidel

Příspěvek 
pjdefort píše:
nečet sem všechno co tu píšete, ale když mám zaplý přední a zadní mlhovky a k tomu přepnu na dálkový, tak se zhasnou akorát zadní mlhovky...neni to upravovaný, je to tak z výroby :D

tady se resi svetelna houkacka :-d aby pri problyknuti dalkovyma blikaly i predni mlhy

6.10.09, 12:42

Příspěvek 
no, nebude mi vadit, když při dálkovejch budou svítit mlhovky...cestou domů pokusim sehnat diodu :)

6.10.09, 12:46
Profil ICQ

Příspěvek 
pjdefort píše:
To je trošku chybka soudruhů z MB, ona ta zadní mlhovka má podmínku, že svítí, svítí-li přední potkávací světla... Jenže při přepnutí na dálková potkávačky zhasnou a s nimi i zadní mlhovky. Stačí přehodit jeden drát a podmínka se změní z "musí svítit potkávačky" na "musí být zapnutý vypínač potkávaček" :)

6.10.09, 12:55
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 103 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další