Autor |
Zpráva |
goodbie
|
Re: alternátor Felicia BMM
jo panové s jednoduchostí a spolehlivostí škodovky a favoritů je definitivně amen.
_________________ Škoda 125 červená r.v.1988
|
12.2.12, 17:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Proč špatný průřez? Na naší je od altíku k pojistkovému panelu asi 6ka a od panelu s pojistkami k akumulátoru taky asi 6ka, možná 10ka. Nevím přesně, neměřil jsem to. S těmi světly u feliny nevím, ale ony už mají více věcí v pojistkovém panelu oproti fáčku, třeba i přerušovač blinkrů, tak někde místo ušetřit museli.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.2.12, 20:23 |
|
|
Šemik
|
To je šetření na pravém místě tedy.
6mmq není na 55A žádná výhra, je to udělané že to sice nehoří, ale funkcí to moc neoslní. Felicie má na "světelných" vodičích ztrátu cca 1500mV, což už je sakra znát.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
12.2.12, 20:40 |
|
|
goodbie
|
skoro dobrej návod jak zaručeně vyhořet.1.5V úbytek je sakra dost.Nevím proč všude tahaj ty slabé drátky a nakonec připojí pomalu přímotop.
|
12.2.12, 20:57 |
|
|
Šemik
|
Protože je to levný. A to lidi chtěj, málokdo o nějakých úbytkách vůbec něco ví. Kdybych dělal v automobilce v oddělení elektro, tak se za to auto lidi nedoplatěj.. a nikdo jim nevysvětlí, že je někde o volt navíc
|
12.2.12, 23:52 |
|
|
Billy Bob Bean
|
Ale tak natáhat aspoň na přední světla 4mm nemůže fabriku stát zase tolik. Maximalizace zisku manažerům. Už mám hlouho v plánu předělat elektriku na světla z originální "jeden a půlky" na 4... Svítit 11V je nahovno, ale zase ty žárovky dlouho vydrží i při kokot denním svícení.
_________________ Felicia 1.3 LXi, 50kW, rv. 95
Výroba hlikových celosvařených motokufrů BEGR
|
13.2.12, 05:11 |
|
|
varok
|
Felina a k předním světlům 1,5mm2 kabel? Co já jsem se díval, tak takhle to má ještě možná favorit, ale feldy nemají ani tu 1,5ku. Tam je to jak psal šemík hrozně ošizeno kde se dá. Když už to tady řešíme, tak třeba i u těch favoritů. Ty starší typy měli i ke startéru kabel 25mm2 a ty novější, asi od 93, možná až 94 měli už jen 16mm2. Kostru to samé. Tam jsou potom slušné stráty. Mám ale startér už redukovaný z feliny, tak proudové zatížení není zase tak hrozné. Ale světla a vše ostatní je teda hnus. Stačí se podívat i třeba ke spínací skříňce. Fáčko mělo hlavní přívod ke spínačce asi 4mm2, zatímco felina už tak 2,5mm2 možná i méně. A když jsme měnili v létě na pár feliciích shnilé 5. dveře a já předělával elektriku, tak jde vidět rozdím mezi starším typem felicií BMM a novějším MPi. Ty starší to mají ještě jakš takš, ale novější MPi feliny už mají svazek do 5. dveří z káblíků o asi polovičním průřezu. Pak se to má potom lámat a dělat paseku.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.2.12, 20:13 |
|
|
goodbie
|
je pravda ,že škodárna a favorit tu elektriku mají lepší ale i tam bylo co zlepšovat.Ale zase mi nejde na rozum když jsou tam ty slabé dráty felina fabka atd.proč i při těchto ztrátách tak šíleně praskají ty H7 žárovky.Co by to dělalo při plným napětí 14V radši ani nemyslet.
|
13.2.12, 20:19 |
|
|
varok
|
Někdo mi kdysy říkal, že u těch novějších aut než je faforit, tedy felina a výše jsou dráty tenší, protože používají kvalitnější materiály. Prý je to měď s příměsí stříbra, nebo tak něco. Moc se mi to ale nezdá a pořád budu raději považovat za kvalitnější instalaci s větším průřezem drátů, jako má š120 a favorit.
|
14.2.12, 16:36 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
jo kdyby si videl kabely co vedou ke svetlum u trojcat tak to vyskubes a natahnes to cele znova
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
14.2.12, 18:48 |
|
|
Šemik
|
Ani u Fordu to neni zrovna predimenzovano
|
14.2.12, 22:31 |
|
|
varok
|
kdysy jsem předělával elektriku na závodního Patrola a to bylo to samé.
|
15.2.12, 19:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|