Autor |
Zpráva |
Martin
|
No hračka to není, ale bohužel mi studium zabírá téměř všechen volný čas a když se nějaký najde, tak je potřeba něco dělat na autě a tak.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
Naposledy upravil Martin dne 22.12.06, 09:22, celkově upraveno 1
|
21.12.06, 12:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
vopaje
|
Re: svetla plavou
fert.j píše: Mam provlem mam favo a kdyz rozsvitim tak mi plavousvetla jakoby pohasinaj a zas se rozzarej ale rychle za vterinu tak dvakrat nepohasnou o moc ale je to neprijemny zere to strasne oci a tohle dela cela elektrika v aute...diky za radu
Jak radí kolegové,začni altíkem - uhlíky,kroužky narotoru,regulátor.
A kostra je zrovna v takovémto počasí dosti častá závada./oxidace jak kolísá teplota/ čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
21.12.06, 22:00 |
|
|
jk
|
Martin píše: jk píše: slovacek.milos píše: jk píše: Osciloskopem se dobíjení dá skouknout tak, že se přene vstup na střídavou vazbu (AC) a sníží se napěťový vstupní rozsah, tak aby bylo vidět zvlnění na baterce /\/\/\/\/\/\/\/\. Potom je jasně vidět, jestli je tam některá perioda vynechaná. Pokud je jeden usměrňovač špatný, bude 1/3 period jiná než ostatní./\/\__/\/\__/\/\__. a kde se dá takový osciloskop sehnat, nebo kdo ho má miloš Jeden jednoduchej je třeba tady. http://www.gme.cz/index.php?action=deta ... pict=&jaz=Něco takovýho se snažím teď postavit svépomocí.
Tak to ti nezávidím.
|
22.12.06, 18:41 |
|
|
Martin
|
Proč ne? Je to dobrá zábava.
|
23.12.06, 08:02 |
|
|
jk
|
Martin píše: Proč ne? Je to dobrá zábava.
Když to bereš jako zábavu, tak to je jiná. Až budeš mít výsledky tak se pochlub. Držím palce.
|
23.12.06, 21:27 |
|
|
Martin
|
No to bude chvíli trvat, jestli se to vůbec povede.
|
23.12.06, 21:46 |
|
|
fert.j
|
roman heller píše: fert.j píše: koukal jsem co jsi psal na nejakym jinym tematu a jak jsi pridal diodu ja to zkusim promerit a uvidim... Tohle to kolísání světel mi dělalo a vyměnil sem regulátor a bylo to v poho...
kolik te stal ten regulator ??? a kde jsi ho sehnal?
|
26.12.06, 19:56 |
|
|
Shitman
|
Stejnej problem?
Zdravim.Mam Š 105L.Když zapnu světla a neni nastartovano tak se nic nedeje ale kdyz nastartuju, okamzite zacnou periodicky pulzovat (pohasinat a zase se rozsvecet.Nevedel byste nekdo co s tim?Predem dik za odpoved.
|
5.3.07, 08:45 |
|
|
Shitman
|
...
A jeste jeden dotaz laika Muzou mit stary svicky vliv na to ze nemuzu vypnou sytic? (Jinak to zdechne)...Popr. co s tim?
|
5.3.07, 08:47 |
|
|
Martin
|
Rozdělat alternátor, proměřit diody, mrknout na uhlíky a sběrací kroužky, změřit napětí a případně vyměnit regulátor.
Stačí, když ten dotaz dáš jednou.
|
5.3.07, 10:08 |
|
|
Šemik
|
Není to pulzovaní na volnoběh víceméně normální? Pokud má volnoběh seřízenej tak nějak divně že je to právě v otáčkách kdy to dobíjí-nedobíjí....
Když to pulzování po zvýšení otáček ustane, nevěn oval bych tomu pozornost
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
5.3.07, 15:09 |
|
|
fert.j
|
prave ze to pulzovani je mezi 2 3 tosocema videt nejvic
|
5.3.07, 16:32 |
|
|
Nepér
|
->asi regulátor... Já vyměnil rotor (za přesoustruženej) a regulátor, včetně uhlíků a už to nedělá. Takže to bylo jedno z toho. (vlastně už tam pak nic jinýho kromě diod a ložisek neni )
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
5.3.07, 17:05 |
|
|
roman heller
|
Nepér píše: ->asi regulátor... Já vyměnil rotor (za přesoustruženej)
Tak já běhám za známýma aby mi to vzali na brus a ty napíšeš přesoustuženej...... . . .
|
5.3.07, 17:09 |
|
|
Nepér
|
roman heller píše: Nepér píše: ->asi regulátor... Já vyměnil rotor (za přesoustruženej) Tak já běhám za známýma aby mi to vzali na brus a ty napíšeš přesoustuženej...... . . .
No tak přebroušenej, co já vím
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
5.3.07, 17:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|