Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 00:33

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další
 Elektronicky tachometr 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Viky: stačí když se podíváš na tohle http://www.skoda136gl.szm.sk/computer/index3.htm a http://www.skoda136gl.szm.sk/computer/index82.html :wink:

23.1.08, 14:13
Pspvek Reklama

Příspěvek 
ja len hovorim ze lepsie kupit tachometer a dat ho na najpraktickejsie miesto ako robit nejaku zbytocnu elektroniku.....za 200SK mas tachac tak vysity

23.1.08, 14:14

Příspěvek 
Jen ještě k tomu tachometru... přeci když třeba ve favoritu umístím na vnitřní kloub magnet a na držák snímač pak to musí jít ne? Jen mě hned zase nekamenujte jestli je to blbost mám horečku a moc mi to nemyslí...

23.1.08, 14:49
rejpal

Příspěvek 
Neex píše:
přeci když třeba ve favoritu umístím na vnitřní kloub magnet a na držák snímač pak to musí jít ne?

Jenže teď se řeší, kam s čidlem, když nemáš přístupný vnitřní kloub a vnější nemáš vůbec...

23.1.08, 14:51
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pan Kapitán

Příspěvek 
Neex píše:
Dobře asi bych se vám měl omluvit... přehnal jsem to a větší část viny za předchozí extempore je na mě. Jen ještě k tomu tachometru... přeci když třeba ve favoritu umístím na vnitřní kloub magnet a na držák snímač pak to musí jít ne?

Jasne ze to pude. Ale Jirkovi ne, protoze jeho auto zadny takovy klouby nema, v tom byl problem. Kdybys chtel, tak vsechno mimo tema muzu promazat. Staci rict. :-) At to tu nehyzdi.

Cvokárium: Youtube Instagram

23.1.08, 14:51
Profil ICQ YIM
Hliník navždy.

Příspěvek 
Neex píše:
Dobře asi bych se vám měl omluvit... přehnal jsem to a větší část viny za předchozí extempore je na mě. Jen ještě k tomu tachometru... přeci když třeba ve favoritu umístím na vnitřní kloub magnet a na držák snímač pak to musí jít ne? Jen mě hned zase nekamenujte jestli je to blbost mám horečku a moc mi to nemyslí...

Jo funkcni to bude - u favorita, ale zde se prave resi nahon u stovky, proto Martin psal co psal :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

23.1.08, 14:52

Příspěvek 
Matthes píše:
Neex píše:
Dobře asi bych se vám měl omluvit... přehnal jsem to a větší část viny za předchozí extempore je na mě. Jen ještě k tomu tachometru... přeci když třeba ve favoritu umístím na vnitřní kloub magnet a na držák snímač pak to musí jít ne? Jen mě hned zase nekamenujte jestli je to blbost mám horečku a moc mi to nemyslí...

Jo funkcni to bude - u favorita, ale zde se prave resi nahon u stovky, proto Martin psal co psal :)

aha pak se musím pousmát i nad sebou protože já mám celou dobu v hlavě fáčko :D

23.1.08, 14:54

Příspěvek 
Já si nepřečetl celou diskuzi a navíc si pamatuju že autorovi diskuze jsem odpovídal v jiné diskuzi na otázku jak se kontroluje a mění převodový olej ve fáčku nebo felicii tak proto jsem měl dojem že má favorita. Jak koukám bylo to jedno velké nedorozumění...

23.1.08, 15:06
Pan Kapitán

Příspěvek 
Neex píše:
Já si nepřečetl celou diskuzi a navíc si pamatuju že autorovi diskuze jsem odpovídal v jiné diskuzi na otázku jak se kontroluje a mění převodový olej ve fáčku nebo felicii tak proto jsem měl dojem že má favorita. Jak koukám bylo to jedno velké nedorozumění...

Stane se. :-D Hlavne ze sviti slunicko. 8)

23.1.08, 15:32
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
No tak hlavne ze si rozumime... :D jinak me na to aute ted tachometr funguje..... a nez tam mit nekde na palubce tachometr z kola.. to radeji necham tak jak to mam ted... jde mi o to za chci zachovat ty kulate budiky tak jak jsou a otackomer a tachometr maji stejny prumer.. tak by sly zamenit a podklady snad taky... snimac tak jak rikal martin .. kousek lanko a u meho auta by sel dat krasne pod leve zadni sedalo takze minimalni delka lana ... coz bude dobre pro presnost impulsu jinak jak je slozite vyrobit ten snimac co pouziva martin... ten by mohl byt ne... tim by se budil otackomer... nebo spise budouci tachometr.. to uje vyreseno... ale ted ten pocitac Km... a tam bych si nejak pomohl.. tim tachometrem z kola...nechci na displeji okamzito rychlost.-... ta bude ukatovana normalne na budiku... na displeji mi staci jen pocet ujetych Km a denni pocitadlo bych bral.... nejake ty dalsi funkce co tachometry na kola maji ty by se tam taky asi neztratily.. ale neni to podminkou.. a celej displej bych chtel dat do toho budiku... proste aby to nejak vypadalo... martin ma ten pocitac moc pekne... jako by tam patril :D

23.1.08, 19:38
Profil ICQ

Příspěvek 
Jak mám dokumentaci k tomu svému PC, tak je tam i výkres toho snímače. Ty samozřejmě nemusíš dělat všechna ta šroubení ale stačilo by něco jednoduššího. Potom by to chtělo spočítat počet děr ve clonce, aby to rovnou sedělo na tachometru (otáčkoměru).

23.1.08, 22:16

Příspěvek 
no tohle bych treba zvladnul... mechanicka prace.... nebo na soustruh neco.. neni problem... ten pocet der... dalo by se to nejak vypocitat.... a podle jake prevodovky.. tam byl rozdil na 13... a na 14 kola.... tusim

23.1.08, 22:32
Profil ICQ

Příspěvek 
koukl sem na ten vykres .. pokud chapu dobre ty tam mas 4 otvory po 90stupnich.. jinak pro me by to slo udelat jednoduseji... nepotrebuju to nikam sroubovat.. ani na to nic.... takze tam jde jen o to.. prerusovat paprsek... to znamena nejake dva kotouce.... v jednom bude fototranzistor a na dalsim pocet otvoru.... pres ktere to prochazi.... a jeste proti tomu tranzistoru.. musi neco byt.....

23.1.08, 22:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Chtělo by to rotující kotouček, ten by byl zapouzdřený a skrz pouzdro díra průměr 2mm a na jedné straně dioda a na druhé fototranzistor. Spočítat by to určitě šlo, ale nejdřív musíš rozvrhnout stupnici, třeba že 3000ot/min bude odpovídat 100km/h.

24.1.08, 08:13
Pan Kapitán

Příspěvek 
Martin píše:
Chtělo by to rotující kotouček, ten by byl zapouzdřený a skrz pouzdro díra průměr 2mm a na jedné straně dioda a na druhé fototranzistor. Spočítat by to určitě šlo, ale nejdřív musíš rozvrhnout stupnici, třeba že 3000ot/min bude odpovídat 100km/h.

Podle mych propoctu by mohlo bejt 5 der a 90 by bylo kousek pod 4000.

24.1.08, 18:03
Profil ICQ YIM
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 67 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5  Další