Autor |
Zpráva |
Dyno
|
Přepólování ETZ
Zdravím, dneska jsem zapojoval favo a pípákem jsem si na ETZ změřil kostry a podle toho zapojil.
Jenomže jsem pak zjistil, že to má být naopak.
Prostě jsem přehodil vývod 1 a 15 a zkusil nastartovat.
Potřebuju vědět na 100% jestli jsem to tímto nekalým zákrokem odvařil ETZ nebo nee. Když jsem to pak zapojil už dobře,tak to neháže jiskru.
Tak jak??,díky!
|
4.4.08, 22:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Neex
|
elektrikář nejsem ale pokud jsi to udělal tak jsi podle mě odvařil spínač nebo cívku rozdělovače.
_________________ Favorit 135 LX r.v.93
|
4.4.08, 22:37 |
|
|
michalkatka
|
ETZ má na vstupe ochrannú diódu proti prepólovaniu takže by to mala prežiť, indučka neviem, treba skúsiť....
zmeraj odpor cievky v rozdeľovači....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
5.4.08, 05:18 |
|
|
Kaliban123
|
taky se mi to jednou povedlo zapojit obráceně a pohoda jelo to a jezdí to doteď
_________________ Škoda 742 Forever Team ale jezdím žabožroutem
|
5.4.08, 20:20 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a máš to ETZ dobře ukostřeno? miloš
|
6.4.08, 09:03 |
|
|
Dyno
|
Dobré je to, všechno funguje. Nakonec jsem zjistil, že tam byl vadný kabel co vede k 15. Bývalý majitel faston nezapájel, drát se povysunul a ve fastonu zůstala jenom bužírka,takže tam nebyl kontakt takže jsem to vlastně ani nemohl přepolovat...
Díky za rady!!
|
6.4.08, 18:18 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já jsem to taky přepoloval a nic se nestalo prostě jsem to simuloval mimo auto a zapoměl na kostru ETZ a tak jsem spanikařil miloš
|
6.4.08, 18:41 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
civce by to nevadilo, kdyz prezije etz, zbytek taky..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
7.4.08, 12:09 |
|
|
Neex
|
kachnis píše: civce by to nevadilo, kdyz prezije etz, zbytek taky..
právě že cívka rozdělovače je mrcha nachýlná skoro na všechno u ní nikdy nevíš kdy odejde... je to jeden z nejporuchovějších dílů co se karburátorového fáčka týká.
|
7.4.08, 12:28 |
|
|
p20k
|
Neex píše: kachnis píše: civce by to nevadilo, kdyz prezije etz, zbytek taky.. právě že cívka rozdělovače je mrcha nachýlná skoro na všechno u ní nikdy nevíš kdy odejde... je to jeden z nejporuchovějších dílů co se karburátorového fáčka týká.
To musím potvrdit z vlastní zkušenosti, protože mě se tam dostal nějaký bordel asi z palce a taky přestala chodit a nikdo nedokázal na to přijít.
_________________ Favorit 135L rok výroby 1991.
|
7.4.08, 14:28 |
|
|
Neex
|
p20k píše: To musím potvrdit z vlastní zkušenosti, protože mě se tam dostal nějaký bordel asi z palce a taky přestala chodit a nikdo nedokázal na to přijít.
Já to řešil už u třech fáček a stalo se to i mě... najel jsem asi 50 km pak přijedu před garáž najednou šlus a bylo po cívce v rozdělovači... z ničeho nic. Většinou po 100-110 tis. km začíná odcházet... není to pravidlem ale stává se to hodně často. Takže je lepší jí preventivně vyměnit nebo kdo zvládne výměnu ji vozit sebou.
|
7.4.08, 14:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|