|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Ivo
|
studeny start II
Ahoj vsem,
vim, ze se to tady uz resilo ale stejne zkusim jestli by nebyla rada. Jsem uz zoufaly. Mam feldu 1.6 a studena spatne startuje nekdy se joko sekne starter jako kdyby se ztratila elektrika. Ani na Joarve na nic neprisli. Vymenil jsem uz snad vse : starter, spinaci skrinku, mam fungl baterku 55 Ah, vsechno je premereny sktici klapka a prdstih serizeny, cidla provereny a zkousel jsem i primo kabel z bateky a porad se ji nechce. Kdyz je to teply a odstaty tak to chytne na prvni otoceni. Fakt nevim. Budu vdecny za jakoukoliv radu. Dekuji Ivo
mailto:i.nedvidek@ersrail.cz
|
1.2.06, 18:48 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Honzik
|
Zkusil bych ještě překontrolovat ukostření od baterky, zkus třeba propojit minus pol od baterky přimo s motorem a pak to zkusit. natočit. Použij další kabel o průřezu jak jde z baterky.
|
2.2.06, 06:31 |
|
|
RK
|
Nepíšeš, jestli studený i vlétě nebo jen při těhle zimách co jsou. Jestli tam máš nějakej olej co tam nepatří ( už jsem slyšel o převodovým oleji v motoru ), tak ten to zalepí.
|
2.2.06, 10:11 |
|
|
Návštěvník
|
Ahoj,
po pořádku, dělá to i v na podzim , když ale ne tak výrazně. To ukostření jsem zkoušel a moc to nepomohlo, vzal jsem to od upevnovacích šroubů startéru rovnou na minus. Taky jsem zkoušel plus připojit ke startéru a výsledky minimální. Olej jsem měnil sám, tak ten je v pohodě. Musím říct, že už je zase v servisu a bádají dál na Jarově. Už mi to včera vrátili že je to v pohodě a nic. dneska jsem jim to vrátil ať se kokají snažit víc. Všechno je zatím k ničemu.
díky a ještě jednou zkusím tu kostru
|
2.2.06, 15:39 |
|
|
Návštěvník
|
Re: studeny start II
Ivo píše: Ahoj vsem,
vim, ze se to tady uz resilo ale stejne zkusim jestli by nebyla rada. Jsem uz zoufaly. Mam feldu 1.6 a studena spatne startuje nekdy se joko sekne starter jako kdyby se ztratila elektrika. Ani na Joarve na nic neprisli. Vymenil jsem uz snad vse : starter, spinaci skrinku, mam fungl baterku 55 Ah, vsechno je premereny sktici klapka a prdstih serizeny, cidla provereny a zkousel jsem i primo kabel z bateky a porad se ji nechce. Kdyz je to teply a odstaty tak to chytne na prvni otoceni. Fakt nevim. Budu vdecny za jakoukoliv radu. Dekuji Ivo
|
2.2.06, 16:06 |
|
|
RK
|
Tak tomu se říká pešek. To budou ještě hledat půl roku a pak to buď přestane dělat samo, nebo to bude nějaká kravina, která s tím skoro nesouvisí. Třeba jako když ti z ničeho nic přestanou svítit světla a běžet motor a on je vypadlý konektor od kablíku ke startéru Pevné nervy
|
2.2.06, 16:49 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
Re: studeny start II
Ivo píše: Ahoj vsem,
ahoj,
ja bych se trosku zameril na ten olej. Pises ze je novy ale zalezi jaky...kdyz ti to dela v zime pri studenem motru..tak je ten tak je ten olej dost husty-nemyslim jen olej co je ve vane, ale zbytek oleje na loziskach. Ty prvni dva cisla u oznaceni oleje udavaji jeho cerpatelnost za nizkych teplot. Olej 20W/x by mel byt do -15, 15W/x do -20, 10W/x do -25, 5W do -30 a 0W/x je -40 a vic, tak jestli to neni tim ze ten olej tak zhoustnul a motor pak klade starteru dost velky odpor. je to spis takovy napad tak me nekamenujte kdyz to nebude ono. Ja jezdim na 15W a v tech (u nas bylo i -26) mela 1mesic stara baterka taky problem s tim motorem otocit.
|
2.2.06, 18:06 |
|
|
Návštěvník
|
Anonymous píše: Ahoj,
po pořádku, dělá to i v na podzim , když ale ne tak výrazně. To ukostření jsem zkoušel a moc to nepomohlo, vzal jsem to od upevnovacích šroubů startéru rovnou na minus. Taky jsem zkoušel plus připojit ke startéru a výsledky minimální. Olej jsem měnil sám, tak ten je v pohodě. Musím říct, že už je zase v servisu a bádají dál na Jarově. Už mi to včera vrátili že je to v pohodě a nic. dneska jsem jim to vrátil ať se kokají snažit víc. Všechno je zatím k ničemu.
díky a ještě jednou zkusím tu kostru
O tom Jarove sem tez neslysel moc dobreho. Znamy tam nebyl spokojeny a zacal jezdit do auto TuKas vedlo toho obchodaku-nevim jak se jmenuje nejsem z Prahy, ale vedle je auto ESA, jestli ti to pomuze...
|
3.2.06, 09:03 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Připadá mí to, jakoby přicházel zážeh příliš brzy, tedy jeden válec chytil a tlak před HÚ nedovolil otočení motoru. Zkusil bych dát jiný rozdělovač.
Nebo jiná věc - zkusil bych dát zcela jiný aku. Je možné, že při takto nízkých teplotách zlobí propojení článků mezi segbou a v případě velkých proudů se zvýší vnitřní odpor aku.
Další věc - vyměnit spouštěč (německy startér... ).
Ale vždy jedno po druhém, začal bych akumulátorem.
_________________ J.
|
3.2.06, 09:19 |
|
|
Ivo
|
Ahoj,
díky všem za rady, zatím nic nezabírá a přivezl jsem auto z Jarova ve větším brdelu než jsem jim ho dal. Jak zkoučí asi různý nastavení tak pokaždý když to vezu pryč tak otáčky lítaj jako blázen. V neděli jim ho tam dám naposledy, aby to měli v pondělí ráno studený a mohli na to hupnout. Zoufallství střídá úžas nad chováním techniků na Jarově. Tváří se jako že blbec jsem já a asi by byli rádi kdybych si to odtáhl jinam.
Jetli na to někdo přijde tak vám dám vědět jco to bylo.
děkuju všem za nápady a možnosti.
|
3.2.06, 20:58 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Zkus www.autodiagnostika.cz, jsou tam machři ohledně diagnostiky, doskákej s tím do Boleslavi a poznáš, jak má vypadat práce mechaniků... Ale nejdříve se objednej.
_________________ J.
|
3.2.06, 22:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|