Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 16:44

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 palec-dotaz 
Autor Zpráva

Příspěvek palec-dotaz
Čau,mám takový blbý dotaz ohledně odporu palce.Zkoušel sem ho měřit ale multimetr neukazoval žádné hodnoty.multimetr jinak normálně funguje.Jak přesně se to má měřit?

13.6.08, 14:48
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: palec-dotaz
MichalW píše:
Čau,mám takový blbý dotaz ohledně odporu palce.Zkoušel sem ho měřit ale multimetr neukazoval žádné hodnoty.multimetr jinak normálně funguje.Jak přesně se to má měřit?

Přiložíš jednu elektrodu na střed palce ze zhora (jak se dotýká uhlík na víčku) a druhou dáš na konec palce jak ti lítají jiskry ke kontaktům. Pokud ti to ukáže 0ohmů, tak je bez odporu, pokud 1kohm nebo 5 kohmů (karbec) tak je to dobrý a pokud nekonečno tak dát palec nový :) .
A jestli máš multimetr na nastavování rozsahů měření tak dej zhruba 10kohmů podle toho jaký ty rozsahy jsou.

13.6.08, 15:08

Příspěvek 
Takže když má 0 tak je OK?

13.6.08, 19:02
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
MichalW píše:
fungovat to bude akorát to bude rušit televizi

13.6.08, 19:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
MichalW píše:
fungovat to bude akorát to bude rušit televizi

Když jsem taky byl vybírat palec do rozdělovače (samozřejmě neoriginál) na karburátor, tak měli pouze s odporem 1kohm, ale na karburátor by měl být 5kohmů. Nevíte někdo jestli se dá takový palec ještě sehnat?
Jinak do BMM mě bylo řečeno že se dává bez odporu (je to s takovou delší plochou kontaktu). Zatím mám v rozdělovači tenhle palec bez odporu a zatím si nikdo nestěžoval ze sousedů :D .

13.6.08, 23:16

Příspěvek 
p20k píše:
Když jsem taky byl vybírat palec do rozdělovače (samozřejmě neoriginál) na karburátor, tak měli pouze s odporem 1kohm, ale na karburátor by měl být 5kohmů. Nevíte někdo jestli se dá takový palec ještě sehnat?
Jinak do BMM mě bylo řečeno že se dává bez odporu (je to s takovou delší plochou kontaktu). Zatím mám v rozdělovači tenhle palec bez odporu a zatím si nikdo nestěžoval ze sousedů :D .

Tady ho máš... http://evv.cz/zbozi.php?co=detail&kod=0233350 :wink:

14.6.08, 02:24

Příspěvek 
Neex píše:

Sice díky, ale to že je na obrázku ještě neznamená, že to tak vypadá i ve skutečnosti :) . Většinou na karbec mě dali zalitý s 1kohmem. V autokelly taky mají za asi 33kč na obrázku s odporem, ale ta skutečnost je trochu jiná.
Chtěl bych se zeptat v autokelly jsem koukal, že mají ještě palec označený jako originál za 98kč. Nevíte někdo jestli vydrží víc a nebo ne? :) Ptám se Vás protože z kelly mě nic neodepsalo asi týden a teď tam nemám cestu, abych se zeptal.
Díky.

23.6.08, 09:53

Příspěvek 
p20k píše:
Sice díky, ale to že je na obrázku ještě neznamená, že to tak vypadá i ve skutečnosti :) . Většinou na karbec mě dali zalitý s 1kohmem. V autokelly taky mají za asi 33kč na obrázku s odporem, ale ta skutečnost je trochu jiná.
Chtěl bych se zeptat v autokelly jsem koukal, že mají ještě palec označený jako originál za 98kč. Nevíte někdo jestli vydrží víc a nebo ne? :) Ptám se Vás protože z kelly mě nic neodepsalo asi týden a teď tam nemám cestu, abych se zeptal.
Díky.

Si děláš ze mě srandu? :D E.V.V. je oficiální prodejce Hanhart http://evv.cz/partneri.php. A Hanhart je jen přejmenovaný PAL. V Autokelly bych si nekoupil ani tkaničky do bot ať je tam napsaný že jsou třeba ze zlata. :lol: :lol:

23.6.08, 10:12

Příspěvek 
Neex píše:
Si děláš ze mě srandu? :D E.V.V. je oficiální prodejce Hanhart http://evv.cz/partneri.php. A Hanhart je jen přejmenovaný PAL. V Autokelly bych si nekoupil ani tkaničky do bot ať je tam napsaný že jsou třeba ze zlata. :lol: :lol:

Máš pravdu :D já jsem se nepodíval, že je to prodejce Hanhartu. Takže tomu můžu věřit? Já vím, že na netu můžou mít vyfocený všechno možný, ale ta realita je trochu jiná :) .

23.6.08, 10:34

Příspěvek 
p20k píše:
Máš pravdu :D já jsem se nepodíval, že je to prodejce Hanhartu. Takže tomu můžu věřit? Já vím, že na netu můžou mít vyfocený všechno možný, ale ta realita je trochu jiná :) .

Jo já tě chápu... Ale zrovna téhle firmě věřit můžeš. Co vím tak jsou s ní ty nejlepší zkušenosti protože prodává díly jen kvalitních značek. A zrovna palce jsou skoro hned vyprodané když se tam objeví že jsou znovu na skladě, protože je to snad jediný obchod který prodává originály :wink:

23.6.08, 10:39
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]