Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 13:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
 Elektricka energie / felda 
Autor Zpráva

Příspěvek Elektricka energie / felda
Zdravim lidi, nevim zda se to tady uz resilo, ale: Zapojoval jsem autozapalovac a vyhodilo mi to - budik na hodiny, vnitrni svetylko u strechy a ten zapik taky nejde .... problem bych videl v tom ze pojistky jsou OK :( :( :( 3x kontrolovane.... a pak zadni svetlo v kufru nesvitilo uz predtim a zarovickou to neni, ani odpojene to nikde neni. Zahada :sick:

28.6.08, 10:34
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Elektricka energie / felda
Xfanthom píše:
Zdravim lidi, nevim zda se to tady uz resilo, ale: Zapojoval jsem autozapalovac a vyhodilo mi to - budik na hodiny, vnitrni svetylko u strechy a ten zapik taky nejde .... problem bych videl v tom ze pojistky jsou OK :( :( :( 3x kontrolovane.... a pak zadni svetlo v kufru nesvitilo uz predtim a zarovickou to neni, ani odpojene to nikde neni. Zahada :sick:

Zkontroluj ješte jednou pojistku č. 15 (měla by být modrá 15A). Proměřením ne jen vizuálně, i když i tak by to mělo být vidět ale u těch starších pojistek je to špatně vidět.

Ale může to být i někde na kabelu.

28.6.08, 12:06
Mistr mechanik

Příspěvek Re: Elektricka energie / felda
WRC píše:
Xfanthom píše:

Zkontroluj ješte jednou pojistku č. 15 (měla by být modrá 15A). Proměřením ne jen vizuálně, i když i tak by to mělo být vidět ale u těch starších pojistek je to špatně vidět.

Ale může to být i někde na kabelu.

přesně vizuálně to je jak nijak miloš

28.6.08, 14:05

Příspěvek 
Dobre.... udelam to hned zitra .... dneska jsme je sice merili, ale jen tak na preskacku .... pak rozebrali palubovku se zjistenim, ze proud tam nejde a budik je snad ok .... prace zbytecna ... :| ale zase ze by to nejakym zpusobem spalilo kabely ke 3 vecem docela zvlastni ... zatracena el.

28.6.08, 18:39
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Xfanthom píše:
Dobre.... udelam to hned zitra .... dneska jsme je sice merili, ale jen tak na preskacku .... pak rozebrali palubovku se zjistenim, ze proud tam nejde a budik je snad ok .... prace zbytecna ... :| ale zase ze by to nejakym zpusobem spalilo kabely ke 3 vecem docela zvlastni ... zatracena el.

kdysi jsem tu psal o staré keramické pojistce , sdělal jsem kloboučky tahal za ně že ten drát byl jako nový a neprůchodné, elektrika se musí měřit oko je na elektriku krátké miloš

29.6.08, 09:53

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
Xfanthom píše:

kdysi jsem tu psal o staré keramické pojistce , sdělal jsem kloboučky tahal za ně že ten drát byl jako nový a neprůchodné, elektrika se musí měřit oko je na elektriku krátké miloš

Přesně tak. Takhle sem si už párkrát nasral do bot, tak třeba žárovka nesvítila a na pohled ok jinak ko, prostě někde v objímce či co špatná, ale vzdycky mi netrvalo naštěstí dlouho abych na to přišel. A to sem vždycky kontroloval pojistku atd. a stačilo vzít žárovkovou zkoušečku a přesvědcit se jestli je to pod napětím a pak jen zkusit žárovku.

Ale chybama se člověk učí.

29.6.08, 10:53

Příspěvek 
Smekam klobouk! ...... byla to fakt ze ta 15nactka a to bych za ni dal ruku do ohne ze mela byt OK ..... diky lidi, uz sem si nevedel rady :wink: a s tim svetylkem v kufru nevite? .... proud do ni nejde, tak bude nejspis blby drat :shock: asi, ale zadnej elektrikar nejsem :D

1.7.08, 16:09
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Xfanthom píše:
Smekam klobouk! ...... byla to fakt ze ta 15nactka a to bych za ni dal ruku do ohne ze mela byt OK ..... diky lidi, uz sem si nevedel rady :wink: a s tim svetylkem v kufru nevite? .... proud do ni nejde, tak bude nejspis blby drat :shock: asi, ale zadnej elektrikar nejsem :D

pokud tam nejde proud tak ten spínač je v zámku raději kochni taper a odpoj ty zámky se kazí a pak vybijí baterku miloš

1.7.08, 18:56

Příspěvek 
Xfanthom píše:

A práve na tomto zarábam :-P

2.7.08, 19:45
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 9 ]