Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 15:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Cívka ze startéru na odemykání pátých dveří - Favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek Cívka ze startéru na odemykání pátých dveří - Favorit
Tk jsem si sehnal cívku ze startéru, asi ze 120 ale našel jsem v ní 2 vinutí!
Jedno je tlustším drátem, má asi 0,5 Ohmu druhý je z tenčího drátu, má asi 1 Ohm, zapojený je to asi takhle:
Obrázek
No, napadá mě jedině, že to tenčí vinutí je tam jako megnetický obvod, za účelem prodloužení doby odpadu, nebo místo zhášecího obvodu...

Naposledy upravil Nepér dne 16.2.07, 23:45, celkově upraveno 4

27.6.06, 14:40
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Myslím, že se spíš při sepnuté cívce přepne na druhé vinutí (už není potřeba taková síla pro přidržení).
Teď jsem s tím taky laboroval (stavím elektrické otevírání kufru :D ) a zjistil jsem, že největší sílu to má, pokud je to zapojeno na ty dva vodiče co jsou v bužírce (kostra nepřipojená)

27.6.06, 15:33
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jo už jsem to taky zjistil, to tenký vinutí je k ničemu a zbytečně odebírá další proud, vůbec jsem ho nepřipojil a drží to přitažený, takže se nerozepíná...
Kolik ti to bere, mě 20A... ale spínač mám jen 16A/250V, tak to snad vydrží
tady nějaký vobrázky, jak to dopadlo:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Naposledy upravil Nepér dne 16.2.07, 23:46, celkově upraveno 2

27.6.06, 20:08
Profil ICQ

Příspěvek 
Kolik to žere nevím, ale budu to spínat ještě přes relé, které se po odemčení samo vypne a odpojí cívku, i když budu držet tlačítko sepnuté. Takže se bude baterka zatěžovat jen velmi krátkodobě na nezbytně nutnou dobu.

27.6.06, 20:29

Příspěvek 
Martin píše:
Kolik to žere nevím, ale budu to spínat ještě přes relé, které se po odemčení samo vypne a odpojí cívku, i když budu držet tlačítko sepnuté. Takže se bude baterka zatěžovat jen velmi krátkodobě na nezbytně nutnou dobu.

toto mi funguje z dvojvodičovým servom z centrálu už niekoľko rokov, ani nemám problém s prúdmi...

27.6.06, 20:55
Hliník navždy.

Příspěvek 
Nepér: no jestli ten spinac je jen na 16A, pri rozepnuti kontaktu se na nich vytahne oblouk, je otazka jak dlouho to vydrzi. Samozrejme ze ten proud (na spinaci 16A) je umyslne mensi, ze tam je rezerva ale stejne se ti ty dvere jednou neotevrou a stejne budes muset pouzit klic :wink: .
PS: na jakou SPSE si chodil? :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

27.6.06, 21:02

Příspěvek 
Matthes píše:
Nepér: no jestli ten spinac je jen na 16A, pri rozepnuti kontaktu se na nich vytahne oblouk, je otazka jak dlouho to vydrzi. Samozrejme ze ten proud (na spinaci 16A) je umyslne mensi, ze tam je rezerva ale stejne se ti ty dvere jednou neotevrou a stejne budes muset pouzit klic :wink: .
PS: na jakou SPSE si chodil? :)

Jsem bystrý absolvent SPŠE Ječná 30 a implementoval jsem tam diodu KY719 jako zhášecí obvod, takže při vypínání oblouk nehrozí (trochu jo, ale o 100% menší)...
Hlavně jsem zachoval ovládání klíčem, kdyby náhodou, buď táhne klička, nebo elektromagnet, to druhý se prověsí... né jako někteří rádoby tuneři...

Naposledy upravil Nepér dne 27.6.06, 21:29, celkově upraveno 1

27.6.06, 21:23
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
:D :D :D Ječná, tam ted taky chodim. Te Barta, Modlik a spol naucili takhle bastlit? Ne, to je vtip, ti radsi chlastaj nez aby neco delali :wink: . Je to pekny otvirani kufru :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

27.6.06, 21:28

Příspěvek 
michalkatka píše:
toto mi funguje z dvojvodičovým servom z centrálu už niekoľko rokov, ani nemám problém s prúdmi...

O servu jsem zase slyšel, že je to na něj moc těžký a že moc dlouho nevydrží, navíc tuhle cívku jsem měl zadarmo, takže nebylo co řešit...

27.6.06, 21:38
Profil ICQ
Příspěvek 
Nepér.Jestli mohu i já tak musim pochválit.Máš důmyslný a pěkný otevírání kufru.. :lol:

27.6.06, 21:41

Příspěvek 
Hele, patriku, ty už se taky zaregistruj, největší výhoda je v tom, že vidíš nový příspěvky a když si dáš automatický přihlašování, stačí pak zadat http://www.skoda.panda.cz/forum/ (nejlíp mít na to záložku) a si přihlášenej... a hlavně se ti eviduje počet příspěvků, určitě bys mě dohnal, kdyby si byl registrovanej... (neplést s registrovaným partnerstvím, to je něco úplně jinýho...)

27.6.06, 21:55
Profil ICQ

Příspěvek 
Ja bych to spinal prez tyristor a zadne oblouky by pak nebyly. Coz by bylo v tomto pripade vyhodnejsi.

28.6.06, 08:32
Profil ICQ

Příspěvek 
Mike.M píše:
Ja bych to spinal prez tyristor a zadne oblouky by pak nebyly. Coz by bylo v tomto pripade vyhodnejsi.

Jo a jak by si ten tyristor rozpínal? Ten přece sepne a drží, k jeho rozepnutí jím musí přestat tíct proud... (ale na střídavý napětí by to fungovalo, jako v barevný hudbě, to jo...)

28.6.06, 10:25
Profil ICQ
Příspěvek 
Nepér píše:
Jo a jak by si ten tyristor rozpínal? Ten přece sepne a drží, k jeho rozepnutí jím musí přestat tíct proud... (ale na střídavý napětí by to fungovalo, jako v barevný hudbě, to jo...)

Mozna mam mylne info o tyristoru, ale kdyz prijde na katodu napeti male tak se tyristor otevre a kdyz toto napeti zmizi, tak tyristor ne nepropustny preci. nebo nejaky vykonovy tranzistor. jak na bazi privedes tak skrz kolektor jde do emitoru proud a ten by moh spinat primo civku. Take jsou me info

28.6.06, 10:59

Příspěvek 
ja viem že cievka zo štartéru môže byť zadarmo, ale sú s tým prúdové problémy, ten motor z centrálu ma vyšiel cca 150sk... na spínanie som použil starý vypínač myslím z hmloviek, s ktorého som vybral mechanizmus aretácie, takže teraz funguje ako tlačítko, namontoval som ho pod vypínače svetiel na ľavý panel namiesto vypínača prídavných diaľkových (tie nemám), takže keď otváram 5.dvere nemusím sa zohýbať, to iba mimochodom daľšia malinká výhoda.

28.6.06, 11:50
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 41 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další