|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Kachnis
Moderátor
|
svareni na felde
co musim odpojit abych mohl varit levy podbeh na felde...varit budu stridavou svareckou.. na altiku tedy asi oba draty a co ridici jednotka? musi se odpojit? musim ji vyndat z auta??
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
15.10.08, 10:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: svareni na felde
Kachnis píše: co musim odpojit abych mohl varit levy podbeh na felde...varit budu stridavou svareckou.. na altiku tedy asi oba draty a co ridici jednotka? musi se odpojit? musim ji vyndat z auta??
já tomu proudu moc nerozumím, vařím ceočkem a neodpojuji nic, kdy ž to tak vemeš tak tři diody máš na kostru a odpojíš je jak celý altík?
až se ti neco podělá budem mít co řešit miloš
|
15.10.08, 12:39 |
|
|
Drak
|
stačí přerušit obvod, tzn. odpojit kostru od baterky, jak nemá proud kudma procházet, tak nijak neuškodí.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
15.10.08, 19:26 |
|
|
Huďo
|
Ja by som odpojil baterku-oba póly a snažil by som sa kostriacy kábel zváračky inštalovať čo najbližšie k zvarovanému miestu /najlepšie na plech,ktorý zváraš/, aby prúd nepretekal kde nemusí,možno sa tým vyhneš zbytočným prekvapeniam.
|
15.10.08, 21:28 |
|
|
vopaje
|
Zdravím pánové.
Tak toto je problém na dlouhé večery.Tím že odpojíš jeden pól od baterky,nebo vypneš odpojovač baterky /pokud ho auto má/ nic nepokazíš, /hlavně pozor na code autorádia a někdy i nastavení centrálu/.Ale pánové podle pravdy,komu se stalo,že při sváření obloukem něco odešlo ? Základem jsou ale pravidla,které se musí dodržet-co nejkratší vzdálenost kleští ke sváru,čistý povrch-rez,atd.Teorie k tomuto tématu je několik,ale v praxe je jinná. /mám pravdu Miloši/. Bludné proudy jsou sviňa.
Ahoj
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
15.10.08, 21:46 |
|
|
varok
|
Sice nevím, jak chceš auto svařovat střídavou svářečkou, ale neříkám že to nejde. Ty tlustší plechy na nápravách a pod. to jde, ale podběh? Nedávno jsem ale viděl střídavou svářečku jako CO, má ho strejda, koupil v OBi asi za 5000,- ale s CO to nemá skoro nic společného. Drát je taková trubička naplněná nějakou sračkou, plyn tam není. Je to jen trafo a motorek na posuv drátu. Nic více.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
16.10.08, 10:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
vopaje píše: Zdravím pánové. Tak toto je problém na dlouhé večery.Tím že odpojíš jeden pól od baterky,nebo vypneš odpojovač baterky /pokud ho auto má/ nic nepokazíš, /hlavně pozor na code autorádia a někdy i nastavení centrálu/.Ale pánové podle pravdy,komu se stalo,že při sváření obloukem něco odešlo ? Základem jsou ale pravidla,které se musí dodržet-co nejkratší vzdálenost kleští ke sváru,čistý povrch-rez,atd.Teorie k tomuto tématu je několik,ale v praxe je jinná. /mám pravdu Miloši/. Bludné proudy jsou sviňa. Ahoj
asi tak nějak kleště u svařování miloš
|
16.10.08, 14:50 |
|
|
Jiri
|
tak ja varim jen cockem...a na hodne autech..kde je hodne elektriky zatim ok...kdyz jdu neco varit v podbehu...nedavam kleste na motor proste nejbliz..tam kde varim jinak mame jeste takovou ptakovinu ze to nacvaknes na baterku plus a minus ma to silne draty asi jak ke starteru ...a po pripojeni to pipne a udajne se muze varit...stejne to ale nedavame..........
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
16.10.08, 22:45 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|