|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Nesvítí potkávací světla u Š120
Autor |
Zpráva |
atahualpa117
|
Nesvítí potkávací světla u Š120
Čau lidi,
potřeboval bych poradit s problémem potkávaček, ale čtete-li Svět motorů, vyžaduji radu, aby to byla "oprava jakou zvládne i váš pes". Taková ta krabička v kufru, ze který koukaj drátky je snad nějaký relátko nebo co. Když chci svítit potkávacíma světlama, musim nakopnout motor a tady v tom relátku vrazit tu plastovou krytku nějak šikovně, aby se spojily ty kontakty a světlo mohlo svítit. Průser ale je, že to světlo svítí furt, i když mám nebo nemám zaplý světla. Když pak chci zastavit, musim zase otvírat kufr a vyndavat krytku, abych zhasnul. Už vim kterym je to drátkem, ale i když jsem vyčistil kontakty tak to nepomohlo. Je tam asi blbej kontakt. Chvíli to svítí a chvíli ne a na to se nebudu spoléhat. Pak někde vjedu do díry, světlo přestane svítit ani si to neuvědomim a když mě uviděj policajti tak to mám za bod. Koukal jsem, u jedný užovky, ze který jsem vybrakoval dost náhradních dílů, že to relátko tam neni. Byla tam jen hromada kabelů zapojenejch do čokolády, ale v tom aby se prase vyznalo. Nemáte někdo nějakej zaručenej postup nebo fintu jak vyřešit problém? Relátko nechci nikde kupovat, nechci do toho furt jenom solit peníze. Napadlo mě si pod volantem sfušovat nějakej vypínač nebo jenom nějak šikovně vytahovat pojistku. Někdy totiž vypínám motor když jedu z dlouhýho kopce a hodilo by se ty světla občas takhle vypnout.
Dík
|
14.10.08, 21:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Relátko je základem správné funkce světel u Š120, u auta kde není to je špatně. Pokud je relé rozbité tak kup nové, těch 50kč není tak zlých ne?
(A pokud bys do toho vrazil i víc, tak kup dvě a předělej i dálková světla na relé)
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
14.10.08, 21:06 |
|
|
atahualpa117
|
Dík,jestli to stojí páďo tak to vyměnim
|
14.10.08, 21:11 |
|
|
gokralik
|
atahualpa117 píše: Dík,jestli to stojí páďo tak to vyměnim
No a i kdyby se ti to zdálo pořád drahé, tak na vrakovištích se jich válí mraky.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
14.10.08, 21:48 |
|
|
FerdikF
|
to se nevyplatí kupovat nějaký starý, stojí pár korun. Mě to 120 udělala taky, jednou jsem přepnul z dálkových a místo tlumených jen tma
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.10.08, 06:05 |
|
|
gokralik
|
FerdikF píše: to se nevyplatí kupovat nějaký starý, stojí pár korun. Mě to 120 udělala taky, jednou jsem přepnul z dálkových a místo tlumených jen tma
Taky jsem měl tento problém. Docela nepříjemné v noci při 100km/h ale u mě byl problém v páčce.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
15.10.08, 07:37 |
|
|
FerdikF
|
gokralik píše: FerdikF píše: to se nevyplatí kupovat nějaký starý, stojí pár korun. Mě to 120 udělala taky, jednou jsem přepnul z dálkových a místo tlumených jen tma Taky jsem měl tento problém. Docela nepříjemné v noci při 100km/h ale u mě byl problém v páčce.
No hlavně musel být tenkrát taky v šoku ten protijedoucí, když jsem jel proti němu najednou jen na parkovačky a pak jsem mu zpátky napražil dálkový
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
15.10.08, 09:57 |
|
|
gokralik
|
FerdikF píše: gokralik píše: FerdikF píše: to se nevyplatí kupovat nějaký starý, stojí pár korun. Mě to 120 udělala taky, jednou jsem přepnul z dálkových a místo tlumených jen tma Taky jsem měl tento problém. Docela nepříjemné v noci při 100km/h ale u mě byl problém v páčce. No hlavně musel být tenkrát taky v šoku ten protijedoucí, když jsem jel proti němu najednou jen na parkovačky a pak jsem mu zpátky napražil dálkový
Ano ano nejdřív parkovačky a pak všechno krom mlhovek.
|
15.10.08, 14:12 |
|
|
ferrari
|
no, a ešte keď tak stojí auto a svetlá sa zapnú samé od seba..alebo ideš oproti policajtom a zapnú sa Ti diaľkové a nevieš ich vypnúť, iba sa modlíš, aby sa rýchlo vypli...njn, relátka..
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
21.10.08, 11:33 |
|
|
atahualpa117
|
Tejden jsem rozsvěcoval světla tak, že jsem otevíral a zavíral kufr a dával tam zarážku nebo jsem vybrakoval pojistky. Pak mi došla trpělivost, že jsem se na to kouknul trochu víc a ty kontakty na relátku byly jen daleko od sebe.Trochu jsem to ohnul a už to zase svítí. A bez problémů...
|
30.10.08, 22:50 |
|
|
Šemik
|
Ale stejně to relé vyměn, kontakty budou pravděpodobně opálení čímž vzniká přechodový odpor který hřeje.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
31.10.08, 06:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|