|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Autor |
Zpráva |
cervik
|
Akumulator
Musí se baterie z Felicie odpojovat při dobíjení,nebo stačí připojit nabíječku na svorky na připojené baterii?
|
28.11.08, 09:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
superflo
|
Re: Akumulator
cervik píše: Musí se baterie z Felicie odpojovat při dobíjení,nebo stačí připojit nabíječku na svorky na připojené baterii?
ODPOJIT ! ! !
Pri nabijani baterky, nabijacka nabija baterku vyssim napatim nieco okolo 15V zalezi podla kvality autanabijacky.
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
28.11.08, 09:33 |
|
|
cervik
|
Re: Akumulator
superflo píše: cervik píše: Musí se baterie z Felicie odpojovat při dobíjení,nebo stačí připojit nabíječku na svorky na připojené baterii? ODPOJIT ! ! ! Pri nabijani baterky, nabijacka nabija baterku vyssim napatim nieco okolo 15V zalezi podla kvality autanabijacky.
JJ dík
|
28.11.08, 09:38 |
|
|
Nepér
|
Záleží jaký režim nabíjení zvolíš, ale pokud nejde o nějaké superrychlé nabíjení a pokud nemáš akumulátor v háji (zvýšený vnitřní odpor), nemělo by jít napětí přes 15V a není nutné akumulátor odpojovat.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
28.11.08, 10:47 |
|
|
Kristensen
|
Nepér píše: Záleží jaký režim nabíjení zvolíš, ale pokud nejde o nějaké superrychlé nabíjení a pokud nemáš akumulátor v háji (zvýšený vnitřní odpor), nemělo by jít napětí přes 15V a není nutné akumulátor odpojovat.
Já bych to odpojil protože už když samotnej altík se posere a začne přebíjet 15 a víc voltů tak může dojít k nenávratnému poškození řídící jednotky
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
28.11.08, 10:56 |
|
|
superflo
|
Kristensen píše: Nepér píše: Záleží jaký režim nabíjení zvolíš, ale pokud nejde o nějaké superrychlé nabíjení a pokud nemáš akumulátor v háji (zvýšený vnitřní odpor), nemělo by jít napětí přes 15V a není nutné akumulátor odpojovat. Já bych to odpojil protože už když samotnej altík se posere a začne přebíjet 15 a víc voltů tak může dojít k nenávratnému poškození řídící jednotky
jj
_________________ Škoda Fabia Ambiente, 1,4TDi - 51kW, r.v. 2006, 235 000km - fičíííí Škoda Felícia LXi, 1,6MPi - 55kW, r.v. 1996, 184 000km - predaná
|
28.11.08, 11:37 |
|
|
Drak
|
Jednotka má stabilizaci napětí, nikdy sme to neodpojovali a kolikrát se na to zapomělo i při svařování a nic se nestalo. Když dáš kontakty nabíječky přímo na kontakty baterky, tak vyloučíš většinu přechoďáků a proud de jenom do baterky a nehoní se ti přes čerta s ďáblem. Nesmíš tam ale prat plnej céres, nastavit to rozumě.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
28.11.08, 12:46 |
|
|
fatal
rejpal
|
Poznámka: Obvykle se nabíjí proudem odpovídajícím 1/10 kapacity do plynování článků. Napětí by takto nemělo překročit 15V. Při takovém nabíjení se doporučuje mít baterku venku z auta a pootevřené špunty, takže je stejně odpojená.
|
28.11.08, 12:54 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|