|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Zmuri na mna kontrolne oko...
Autor |
Zpráva |
kwiko
|
Zmuri na mna kontrolne oko...
Teraz som si vsimol, ze na mna velmi slabo svieti kontrolka dobijania. Mam vymenit alternator, alebo by mohl stacit len regulator s uhlikmi (aj ked to by chcelo presustruzit komutator...) nechce sa mi velmi uvazovat kde je problem, tak ma hned nekamenujte. Felda pickup BMM...
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
30.1.09, 20:15 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: Zmuri na mna kontrolne oko...
kwiko píše: Teraz som si vsimol, ze na mna velmi slabo svieti kontrolka dobijania. Mam vymenit alternator, alebo by mohl stacit len regulator s uhlikmi (aj ked to by chcelo presustruzit komutator...) nechce sa mi velmi uvazovat kde je problem, tak ma hned nekamenujte. Felda pickup BMM...
myslím že keď vymeníš alternátor tak problém vyriešiš... ale môže byť aj problém v prechodových odporoch silových spojoch...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
30.1.09, 21:08 |
|
|
Drak
|
Na mě žmúrí už tři roky, dokud to šlape, neřeš.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
30.1.09, 22:18 |
|
|
varok
|
Alternátor nemá komutátor ale sběrací kroužky. Já bych zkusil nejprve vyměnit ty uhlíky s regulátorem a kdyby nepomohlo tak nechat repas altíku nebo nový. Možná že už jsou jen krátké uhlíky. Taky bych vyčistil a utáhl všechny spoje.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
1.2.09, 14:26 |
|
|
kwiko
|
varok píše: Alternátor nemá komutátor ale sběrací kroužky. Já bych zkusil nejprve vyměnit ty uhlíky s regulátorem a kdyby nepomohlo tak nechat repas altíku nebo nový. Možná že už jsou jen krátké uhlíky. Taky bych vyčistil a utáhl všechny spoje.
Pan je nejaky chytry
Prave ze som lenivy kuchat alernator v tomto snehu a nevykurenej sope. Skusim Drakovu radu. Pretoze ma stve ze pred mesiacom som tam, po nahlej zrade, preistotu hodil iny altik a pristrojovku ( Skapal pickup ) a pickup sa mi takto zavdacil
|
1.2.09, 17:05 |
|
|
Ondras83
|
na mě taky tak divně svítila.... a najednou už nesvítí....zajímavý, že když sem dal blinkr, tak to trošku blikalo podle šipky.....sral sem na to a asi se to srovnalo, teĎ jen čekám, kdy to kixne úplně a naráz
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
1.2.09, 20:18 |
|
|
cyz
|
Prvně důkladně změřit napětí - na alternátoru, na baterce, v síti auta, na drátu od kontrolky. Až potom začni měnit. Taky není od věci dotáhnout diody na altíku ale to musí ven. Je možné že máš na vedení v autě takový úbytek napětí že rozdíl mezi altíkem a pojistkovkou je tak velký že ti kvůli tomu žhaví kontrolka. Většinou tohle dělá ten regulátor, ale měření nestojí peníze a pokud začneš měnit metodou pokus-omyl tak můžeš taky zjisti že jsi utratil peníze a problém byl jenom ve zoxidovaném kontaktu.
|
2.2.09, 00:18 |
|
|
kwiko
|
cyz píše: Prvně důkladně změřit napětí - na alternátoru, na baterce, v síti auta, na drátu od kontrolky. Až potom začni měnit. Taky není od věci dotáhnout diody na altíku ale to musí ven. Je možné že máš na vedení v autě takový úbytek napětí že rozdíl mezi altíkem a pojistkovkou je tak velký že ti kvůli tomu žhaví kontrolka. Většinou tohle dělá ten regulátor, ale měření nestojí peníze a pokud začneš měnit metodou pokus-omyl tak můžeš taky zjisti že jsi utratil peníze a problém byl jenom ve zoxidovaném kontaktu.
Hej, vo vseobecnosti mas pravdu, len ja si nejake veci skladujem na policke. Momentalne tam este mam jeden 55A altik (+90A pre moj buduci posilnovac)
Takze ziadne vydaje, len cas a spinave ruky
|
2.2.09, 02:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|