|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
Kontrolka sytiča a kontrolka bezpečnostných pásov u Favorita
| Autor |
Zpráva |
|
segi
|
 Kontrolka sytiča a kontrolka bezpečnostných pásov u Favorita
Mám Favorit 135LS r.v.1991 a chcel by som spojazdniť kontrolky sytiča a bezpečnostných pásov.Teda ak sa to dá. Vie mi niekto poradiť? Ďakujem.
|
| 22.8.06, 18:36 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
izyx
|
Ja mam favo z 90 a tiez by ma to zaujimalo. Tie pasy ani moc nie....skor ten sytic. A este jedna otazocka k syticu. Aka kontrolka by sa mala na pristrojovke rozvietit? 
|
| 23.8.06, 10:06 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Mám obavu, že kontrolka sytiče se oživit nepodaří, protože se na sytič neosazuje jakýsi spínač, co se týče pásů, tam to možné je, je třeba nějakým způsobem připevnit na naviják pásu mikospínač s kolečkem, jak se pás namotává na cívku, zvětšuje se tím její průměr, čímž se na konci (když je pás namotaný na cívce) sepne onen mikrospínač a kontrolka se rozsvítí, vytažením určitého kusu pásu se průměr zmenší a mikrospínač rozepne, čímž to zhasne. Kontrolka se spíná z nějakého vývodu na přístrojovém štítu proti zemi, ale je, z nepochopitelného důvodu, zapojena proti trvalému napájení, takže svítí i při vypnutém zapalování a je třeba to přehodit, na plošném spoji štítu se něco se přeškrábne a něco spojí. Mám to tak a funguje to celkem pěkně, akorát je pakárna vymyslet ten spínač, je třeba vymontovat z auta celý ten naviják, pokud možno i s pásem, upnout to do svěráku, někam vyvrtat asi 3mm dirku, protáhnout šroub, nasadit na něj pár matiček a podložek, mezi ně někam ten spínač a vychytat jeho natočení tak, aby to spínalo kde má.
P.S. Nekupujte ten nejlevnější mikrospínač, rozpadá se a vypadává z něj ta packa s kolkečkem...
P.S. 2 Zkusím to vyfotit, ale rozebírat to kvůli vám nebudu.
P.S. 3 Místo kontrolky sytiče (to je ta co je na ní pod podivným obrázkem napsáno "test") jsem si udělal kontrolku od větráku chladiče.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 23.8.06, 10:29 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Tak bohužel, aniž bych to rozebral ti není vidět, navíc jsem koukal, že bude třeba sundat z toho ten plastový kryt, takže může vyskočit to péro a to je potom taky zábava...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 23.8.06, 11:04 |
|
 |
|
segi
|
Nepér píše: Mám obavu, že kontrolka sytiče se oživit nepodaří, protože se na sytič neosazuje jakýsi spínač, co se týče pásů, tam to možné je, je třeba nějakým způsobem připevnit na naviják pásu mikospínač s kolečkem, jak se pás namotává na cívku, zvětšuje se tím její průměr, čímž se na konci (když je pás namotaný na cívce) sepne onen mikrospínač a kontrolka se rozsvítí, vytažením určitého kusu pásu se průměr zmenší a mikrospínač rozepne, čímž to zhasne. Kontrolka se spíná z nějakého vývodu na přístrojovém štítu proti zemi, ale je, z nepochopitelného důvodu, zapojena proti trvalému napájení, takže svítí i při vypnutém zapalování a je třeba to přehodit, na plošném spoji štítu se něco se přeškrábne a něco spojí. Mám to tak a funguje to celkem pěkně, akorát je pakárna vymyslet ten spínač, je třeba vymontovat z auta celý ten naviják, pokud možno i s pásem, upnout to do svěráku, někam vyvrtat asi 3mm dirku, protáhnout šroub, nasadit na něj pár matiček a podložek, mezi ně někam ten spínač a vychytat jeho natočení tak, aby to spínalo kde má. P.S. Nekupujte ten nejlevnější mikrospínač, rozpadá se a vypadává z něj ta packa s kolkečkem... P.S. 2 Zkusím to vyfotit, ale rozebírat to kvůli vám nebudu. P.S. 3 Místo kontrolky sytiče (to je ta co je na ní pod podivným obrázkem napsáno "test") jsem si udělal kontrolku od větráku chladiče.
Príma nápad,o zábavu mám postarané.Dikes
|
| 23.8.06, 19:20 |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Segi,máš to v poště. čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|