Autor |
Zpráva |
Pech.
|
ostřikovač světel.
nejde ostřikovač světel... při připojení motoru na baterku funguje, ale na páčku nejde...
předpokládám že relé, které je v levo pod předním oknem německy popsané jako že k tomu patří... nespíná..
a proto mne zajímá. : je tam nějaká obvyklá zrada, třeba v lucasech, kterou bych nemusel hledat, nebo mám zjistit zapojení toho relé a vydat se cestou, hledače?
případně bych to připojil na tlačítko na přístrojovku, na rovnou... aby ot nechodilo s klasikou, ale fungovalo..
předchozí majitel měl motor odpojenej.. (údajně neuvěřitelní spotřeba vody)...
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
20.5.09, 22:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
michalkatka
|
Re: ostřikovač světel.
Pech. píše: nejde ostřikovač světel... při připojení motoru na baterku funguje, ale na páčku nejde...
předpokládám že relé, které je v levo pod předním oknem německy popsané jako že k tomu patří... nespíná..
a proto mne zajímá. : je tam nějaká obvyklá zrada, třeba v lucasech, kterou bych nemusel hledat, nebo mám zjistit zapojení toho relé a vydat se cestou, hledače?
případně bych to připojil na tlačítko na přístrojovku, na rovnou... aby ot nechodilo s klasikou, ale fungovalo..
předchozí majitel měl motor odpojenej.. (údajně neuvěřitelní spotřeba vody)...
to relé ostrkovačov by malo zopnúť ak svietia svetlá a ostrekuješ okno, ak máš k tomu ešte aj origo vypínač musí byť zapnutý aj ten...
skúšal si ručne stačiť to relé keď dáš z neho dole krytku...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
20.5.09, 22:20 |
|
|
Pech.
|
aháááááá tak já to zejtra zkusím se světlama....
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem" Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
20.5.09, 22:24 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
Pech. píše: aháááááá tak já to zejtra zkusím se světlama....
jj vyskousej a navic to cerpadlo je v 8litrove nadobce protoze to ma neskutecne velkou spotrebu, ja s tim cerpadlem dokazal vycerpat 8l pod 1 minutu
a jeste jedna vec i kdyz drzis packu ostrikovacu jak dlouho chces tak to rele zpusobuje 1x kratky intenzivni strik
|
21.5.09, 10:04 |
|
|
werty
|
Re: ostřikovač světel.
Pech. píše: předchozí majitel měl motor odpojenej.. (údajně neuvěřitelní spotřeba vody)...
Prý údajně Jde opravdu vidět že ti nefunguje... jinak by jsi poznal hned že to je holá skutečnost Nejlepší je jak píšeš to předělat na tlačítko.
|
21.5.09, 13:42 |
|
|
varok
|
Já to mám taky odpojené na fáčku. Je to relé s nějakou elektronikou. Má to stříkat jen se zapnutými světly a po zapnutí ostřikovačů krátce stříkne. Mě to nefunguje tak si to chci předělat na klasické relé a spínač.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
21.5.09, 17:13 |
|
|
spartra
|
ty jo takovej krám viděl jsi tu hadici, to je nějaká 1/2 hadice, voda za mrknutí oka v piči
radši to odpoj, to zas bylo zlepšení
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
21.5.09, 20:19 |
|
|
Pech.
|
odpojil to předchozí majitel... hadice to je jak bejk.. ale jedupříští měsíc na stk a určitě budou vyžadovat aby fungovalo všechno co na autě je (jako obvykle)
ještě mně čeká výměna toho vejškovýho štělování světel.. je nějaký stržený... k tomuto máte nějakej fígl, nebo to zjistím sám...
ve světle to drží nějakým bajonetem.. a předpokládám že mne čeká rozebrání přístrojovky.. proto bych při jednom rozebírání udělal ten spínač na ostřkovače světel zvlášť.... že by byly trvale zapojené, ale chodiyl jen když já chci (dálnice v noci apod... prostě deakivátor...
|
21.5.09, 20:35 |
|
|
Ondras83
|
no já osobně ty ostřikovače světel používám jen v zimě, v létě to nechci, protože auto tak často nemyju (je dýl čistý) no a tak mám pak proužky ...jinak to relátko fakt není obyčejný, jen to stříkne a konec, normální by to stříkalo pořád a to máš pak fakt pixlu vody v piči hned
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
21.5.09, 20:55 |
|
|
michalkatka
|
ja mám ten motor aj s hadicami a tryskami napojené na čelné sklo (namiesto klasických), brnknem do páčky a celé okno je v momente mokré...
|
21.5.09, 21:20 |
|
|
patrik-hp
|
michalkatka píše: ja mám ten motor aj s hadicami a tryskami napojené na čelné sklo (namiesto klasických), brnknem do páčky a celé okno je v momente mokré...
mazec...Aby ti nevystřelily trysky z kapoty Říkáš,že to máš jako bys projel potokem?
|
22.5.09, 09:51 |
|
|
michalkatka
|
patrik-hp píše: michalkatka píše: ja mám ten motor aj s hadicami a tryskami napojené na čelné sklo (namiesto klasických), brnknem do páčky a celé okno je v momente mokré... mazec...Aby ti nevystřelily trysky z kapoty Říkáš,že to máš jako bys projel potokem?
nemám tam sériové trysky, ale do tých gumených komínkov som nacpal trysku s ostrekovača svetiel, takže namiesto 4 to tlačí do dvoch, samorejme ten motor cez relé (žerie 15A), bežne dos výdatne ostrekujem aj auto za sebou...
|
22.5.09, 09:57 |
|
|
varok
|
Ten motorek má tak tlustou hadici, protože tam jde nehorázný tlak a množství vody. Taková malá vapka. Bere si to proud hrubo přes 10A, protože když jsem to zkoušel, tak mi praskla 10A pojistka. Nakonec jsem to zkoušel přímo na aku v autě a motorek jede. Ta elektronika je asi jen časovač, který způsobí ten krátký střik a jen při rozsvícených světlech.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
22.5.09, 11:07 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
varok píše: Ta elektronika je asi jen časovač, který způsobí ten krátký střik a jen při rozsvícených světlech.
chytrej
|
22.5.09, 15:34 |
|
|
Šemik
|
21lucas píše: varok píše: Ta elektronika je asi jen časovač, který způsobí ten krátký střik a jen při rozsvícených světlech. chytrej
Klídek, jo?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
22.5.09, 15:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|