|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Problém na UNI centrálu Favorit
Autor |
Zpráva |
Kukyn
Příspěvky: 360 Bydliště: Lipovec,okres Blansko,kraj Jihomoravský,stát ČR
|
Problém na UNI centrálu Favorit
Zdravím mám uni centrál a ted asi po půl roce se mi z ničeho nic,ze dne na den začalo auto samo zamykat-když stojí nebo i po nějaké chvíli když jedu.Horší ale je ,že se i samo odemkne a to většinou jen když stojí zamknuté někde před domem.Nevíte někdo co s tím,kromě rady ,že centrál na Favo nepatří nebo toho ho odpojit?
_________________ Škoda Favorit 136L 46kW
|
29.6.09, 12:06 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Ondras83
|
Re: Problém na UNI centrálu Favorit
Kukyn píše: Zdravím mám uni centrál a ted asi po půl roce se mi z ničeho nic,ze dne na den začalo auto samo zamykat-když stojí nebo i po nějaké chvíli když jedu.Horší ale je ,že se i samo odemkne a to většinou jen když stojí zamknuté někde před domem.Nevíte někdo co s tím,kromě rady ,že centrál na Favo nepatří nebo toho ho odpojit?
jde otvírat centrálem všechny dveře i od řidiče?...na BRANO centrálech ve feldách (origo škoda) se odstřihly kabely, že centrál fungoval jen na řidičovejch dveřích a pohoda
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
29.6.09, 12:14 |
|
|
Kukyn
|
Re: Problém na UNI centrálu Favorit
Ondras83 píše: Kukyn píše: Zdravím mám uni centrál a ted asi po půl roce se mi z ničeho nic,ze dne na den začalo auto samo zamykat-když stojí nebo i po nějaké chvíli když jedu.Horší ale je ,že se i samo odemkne a to většinou jen když stojí zamknuté někde před domem.Nevíte někdo co s tím,kromě rady ,že centrál na Favo nepatří nebo toho ho odpojit? jde otvírat centrálem všechny dveře i od řidiče?...na BRANO centrálech ve feldách (origo škoda) se odstřihly kabely, že centrál fungoval jen na řidičovejch dveřích a pohoda
Jestli myslíš přes klíček tak jo ale taky jen někdy někdy.Když se auto alesamo zamkne tak ho otevřu jen pomocí Do
|
29.6.09, 12:41 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
teoreticky mozes mat nalomene kable a prerusenu izolaciu, takze sa ti skratuje o kostru
skontroluj si priechodky do dveri
Ondras83: radis cvakat kable? to akoze clovek bude krivat na lavu nohu a ty mu povies aby si kus z druhej urezal
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
29.6.09, 13:21 |
|
|
Kukyn
|
ta izolace není špatnej nápad,taky mě to napadlo ale řikal jsem si po půl roce aby se ty kabely začaly trhat nebo praskaly možný je všechno zkusim uvidim
|
29.6.09, 14:23 |
|
|
Ondras83
|
deekay píše: Ondras83: radis cvakat kable? to akoze clovek bude krivat na lavu nohu a ty mu povies aby si kus z druhej urezal
tohle u originál centrálu u feldy pomáhá, prostě uděláš ze 4kabelovýho serva u řidiče jen dvoukabelový a je po problému....ušetříš 3stovky za servo
|
29.6.09, 15:24 |
|
|
michalkatka
|
ak to nenájdeš v prechodkách dverí tak na 99% bude niekde predratý kábel od spúšťača okna, takže rozobrať dvere a káble poriadne uchytiť mimo dráhy posúvača okna...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
29.6.09, 19:34 |
|
|
Kukyn
|
přechodky jsou o.k. rozebral jsem dveře a vodice jsem měl uchycený mimo pojezd toho okna.Tak jsem je letmo prohlédl a nebylo na nich znát že by byly potrhané nebo prodřené.Zkusil jsem je nechat volně rovnou od motorku aby vedly mimo plechy - aby se nemohly zkratovat a stejne to dělá.ovladač mám jeden na běžný užití a druhej když dělam v garáži nebo tak a dělaj to oba.Mám obavy z toho jestli to není tou ŘJednotkou,jestli není poškozená
|
30.6.09, 17:59 |
|
|
Ondras83
|
Kukyn píše: přechodky jsou o.k. rozebral jsem dveře a vodice jsem měl uchycený mimo pojezd toho okna.Tak jsem je letmo prohlédl a nebylo na nich znát že by byly potrhané nebo prodřené.Zkusil jsem je nechat volně rovnou od motorku aby vedly mimo plechy - aby se nemohly zkratovat a stejne to dělá.ovladač mám jeden na běžný užití a druhej když dělam v garáži nebo tak a dělaj to oba.Mám obavy z toho jestli to není tou ŘJednotkou,jestli není poškozená
...mám to od chlápka, kterej 15 let montuje centrály, elektrický okna, automatický rozsvěcování světel, audio...no prostě autoelektrikář, prostě udělej u spolujezdce obyčejný servo, že nepude od spolujezdce odemykat celý auto, ale jenom svoje dveře, celý auto odemkneš jenom od řidiče a uvidíš že to bude v cajku....když ne, tak jednotka, ale bude timhle
eidt: mě to dělalo taky, dostal sem tuhle radu, udělal sem to takhle a mám už rok klid
|
1.7.09, 17:35 |
|
|
Kukyn
|
Už to tak mám a teď mi přišla odpověď od firmy kde jsem to kupoval ohledně reklamace:
Dobrý den
Podle toho co píšete se bude zřejmě jednat buď o chybu v řídící jednotce
nebo motorek. Je tedy možnost že ponecháte si kabeláš a třeba motorky a
pošlete řídící jednotku s dálkovými ovladači, tím by jste nemusel vlastně
zasahovat do rozvodu a poslal by jste to k nám a my bychom vám poslali
obratem nové.A nebo je možnost že si někým necháte prověřit motorky a pokut
by to byl on tak stačí poslat jen ten jeden nebo ty co jsou vadné a zase vám
je vyměníme za dobrý..
S pozdravem za firmu UNIVEX CZ v.o.s. Bystroňová
|
1.7.09, 20:18 |
|
|
varok
|
Pokud píše Ondra, že stačí cvaknout kabely u motorku spolujezdce, tak nejspíše budou špatné kontakty v motorku, ne Já bych raději servo vyndal ven, rozebral, zkontroloval ty kontakty a možná už jsou opálené, nebo jinak poškozené. Navíc serva jsou pětidrátové a dvoudrátové. To jen tak pro úplnost.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
3.7.09, 20:01 |
|
|
Kukyn
|
varok píše: Pokud píše Ondra, že stačí cvaknout kabely u motorku spolujezdce, tak nejspíše budou špatné kontakty v motorku, ne Já bych raději servo vyndal ven, rozebral, zkontroloval ty kontakty a možná už jsou opálené, nebo jinak poškozené. Navíc serva jsou pětidrátové a dvoudrátové. To jen tak pro úplnost. Je to těmi kontakty,jestli jsou špatný to nevim je to v záruce tak to asi pošlu na tu reklamaci a navíc servomotorky jsou pětivodičové a dvouvodičové.To jen tak pro úplnost:P[/quote]
|
3.7.09, 20:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|