dobijanie na oktavii 1998
Autor |
Zpráva |
tomino1611
|
dobijanie na oktavii 1998
cawte potreboval by som poradit, na oktavii odisiel alternator a po vymene noveho vydrzal asi 4 km a nedobija znova. vedeli by ste mi poradit?
|
6.7.09, 18:01 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
onakvee
|
Re: dobijanie na oktavii 1998
tomino1611 píše: cawte potreboval by som poradit, na oktavii odisiel alternator a po vymene noveho vydrzal asi 4 km a nedobija znova. vedeli by ste mi poradit?
Co presne na nom odyslo?A baterku mas v pohode?Nevymienal si baterku, aky typ tam mas?Vedenie od alternatora je v poriadku?
_________________ Škoda Superb III 2.0 TDI SCR sportline Seat Leon III Xperience 2.0 TDI CR 2015 Seat Leon II 1.6 MPI 2008 Seat Altea 1.9 TDI 2007 do času VW Touran 1.9 TDI 2006 do času VW Polo 1.2 12V 2006 do času Fabia 1.9 SDI 2001 do času
|
6.7.09, 20:07 |
|
|
tomino1611
|
neviem co presne odyslo na tom starom ale baterku som nemenil a vsetko ostatne je v pohode
|
6.7.09, 20:11 |
|
|
onakvee
|
tomino1611 píše: neviem co presne odyslo na tom starom ale baterku som nemenil a vsetko ostatne je v pohode
Aka je to presne octavka?Allternatorov je viac druhov podla typu auta.A tento posledny po namontovani dobijal v pohode?Asi nevies kolko daval napatia co?
_________________ Škoda Superb III 2.0 TDI SCR sportline Seat Leon III Xperience 2.0 TDI CR 2015 Seat Leon II 1.6 MPI 2008 Seat Altea 1.9 TDI 2007 do času VW Touran 1.9 TDI 2006 do času VW Polo 1.2 12V 2006 do času Fabia 1.9 SDI 2001 do času
|
6.7.09, 20:25 |
|
|
tomino1611
|
onakvee píše: tomino1611 píše: neviem co presne odyslo na tom starom ale baterku som nemenil a vsetko ostatne je v pohode Aka je to presne octavka?Allternatorov je viac druhov podla typu auta.A tento posledny po namontovani dobijal v pohode?Asi nevies kolko daval napatia co?
to je 1.9 TDi, a ten posledny dobijal v pohode asi 4 km a potom prestal a daval 14,3 tusim neni som si isty na sto percent.
|
7.7.09, 12:09 |
|
|
petr petr
|
tomino1611 píše: onakvee píše: tomino1611 píše: neviem co presne odyslo na tom starom ale baterku som nemenil a vsetko ostatne je v pohode Aka je to presne octavka?Allternatorov je viac druhov podla typu auta.A tento posledny po namontovani dobijal v pohode?Asi nevies kolko daval napatia co? to je 1.9 TDi, a ten posledny dobijal v pohode asi 4 km a potom prestal a daval 14,3 tusim neni som si isty na sto percent.
Těžko takhle radit máš ten altik nový, nebo ti ho někdo opravoval? Jak si poznal že nedobíj,í rožla se ti kontrolka nabíjení nebo, ti prostě už nešlo nastartovat auto ?
|
7.7.09, 13:13 |
|
|
tomino1611
|
Těžko takhle radit máš ten altik nový, nebo ti ho někdo opravoval? Jak si poznal že nedobíj,í rožla se ti kontrolka nabíjení nebo, ti prostě už nešlo nastartovat auto ?[/quote]
ano bol novy a po 4 km sa mi rozsvietila kontrolka ze mi nedobija a ked som to premeral tak som zistil ze je znova altik v pecku, a nemozem prist nato preco.
|
7.7.09, 14:59 |
|
|
onakvee
|
tomino1611 píše: Těžko takhle radit máš ten altik nový, nebo ti ho někdo opravoval? Jak si poznal že nedobíj,í rožla se ti kontrolka nabíjení nebo, ti prostě už nešlo nastartovat auto ? ano bol novy a po 4 km sa mi rozsvietila kontrolka ze mi nedobija a ked som to premeral tak som zistil ze je znova altik v pecku, a nemozem prist nato preco.[/quote]
Alternator moze odyst viacerimi sposobmi, baterku mas 100 pro v poriadku?Nemas tam nahodou silnejsiu a pre alternetor je samotna baterka velka zataz + spotrebice pri jazde a preto odchadza.Nenamontoval si do auta nejaku aparaturu zosilnovac+bednu?Nedotiahol si ho nejak na fest?Nenatieklo ti tam nahodou?To moze byt zavazna vec, alebo aj uplna banalita.....
Alebo niekde vo vedeni od alternatora alebo k nemu, dochadza ku zkratu...Treba skontrolovat vsetky vodice od najsilnejsieho po najtensi.
Najlepsie by bolo zistit co presne na nom odyslo, ci odchadza regler, mostik a pod...Takto to je iba o hadani, chcelo by to nejako upresnit.
|
7.7.09, 15:28 |
|
|
petr petr
|
Všechny altíky co jsem na octávii dělal měli v háji regulátor a ojeté kroužky některé více některé méně.
Ty regulátory co tam byly byly vyrobené ve velké británii a ty co jsem koupil jsou mexiko. Nevím jestli je v tom nějaká spojitost , ale nic jiného jsem tam nikdy nenašel. Vyměnil jsem ložiska, lůžko ložiska a kroužky a samozřejmě zmiňovaný regulátor a altíky fungují vesele dál. Tak jestli to je jen vyrobený šmejd regler od Bosche v GB a Mexické fičí těžko říct.Každý ať si udělá závěr sám , ale nic jiného sem v těch altíkách nenašel.A samozřejmě je nutnost mít v pořádku kabeláž od altíku.
|
7.7.09, 18:42 |
|
|
tomino1611
|
onakvee píše: tomino1611 píše: Těžko takhle radit máš ten altik nový, nebo ti ho někdo opravoval? Jak si poznal že nedobíj,í rožla se ti kontrolka nabíjení nebo, ti prostě už nešlo nastartovat auto ? ano bol novy a po 4 km sa mi rozsvietila kontrolka ze mi nedobija a ked som to premeral tak som zistil ze je znova altik v pecku, a nemozem prist nato preco. Alternator moze odyst viacerimi sposobmi, baterku mas 100 pro v poriadku?Nemas tam nahodou silnejsiu a pre alternetor je samotna baterka velka zataz + spotrebice pri jazde a preto odchadza.Nenamontoval si do auta nejaku aparaturu zosilnovac+bednu?Nedotiahol si ho nejak na fest?Nenatieklo ti tam nahodou?To moze byt zavazna vec, alebo aj uplna banalita..... Alebo niekde vo vedeni od alternatora alebo k nemu, dochadza ku zkratu...Treba skontrolovat vsetky vodice od najsilnejsieho po najtensi. Najlepsie by bolo zistit co presne na nom odyslo, ci odchadza regler, mostik a pod...Takto to je iba o hadani, chcelo by to nejako upresnit.[/quote]
baterka je na 100 percent v pohode, nenatieklo mi tam nic a nic som nepripajal takze som z toho paf. kabelaz je v poriadku takze neviem,ale na tom prvom odysla kotva, bola cela zodrata!
|
7.7.09, 18:52 |
|
|
tomino1611
|
baterka je na 100 percent v pohode, nenatieklo mi tam nic a nic som nepripajal takze som z toho paf. kabelaz je v poriadku takze neviem,ale na tom prvom odysla kotva, bola cela zodrata!
|
8.7.09, 12:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
popíšu ti případ s feldou alternátor nedobíjel dal jsem druhý
za hodinu nedobíjel znova vřelý dioda KO
dám třetí za hodinu KO vřelý nedobíjel, dal jsem druhou baterku která byla téměř KO ale ještě nastartovala čtvrtý altík a vše OK, koupil jsem novou baterku a vše OK
ta baterka co ku....la ty altíky je naprosto OK co se týče do hustoty a měření pod zátěží a je tak dva roky stará
tak i tak to chodí miloš
|
8.7.09, 15:06 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na fábii SDi se dala nová baterka celou zimu pištěl řemen a po jeho výměně zas odešla volnoběžka v altíku při nižších otáčkách cvrdlikala
baterka byla naopak hustotně nadprůměrná při zátěži se chovala naprůměrně, takže reklamace by asi těžko prošla, naštěstí za 18 měsíců odešla totál KO v záruce
nová baterka a žádný problém řemen nepiští volnoběžka necvrdliká miloš
|
8.7.09, 15:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
příběh třetí na koktávce TDi odešel altík
jeden autoelektrikář ho opravil auto dobíjelo cca 300 km a KO, borec doběhl na toho elektrikáře že chce 15.000 za posranou opravu, že si musel vzít náhradní auto, musel si nechat pořádně auto opravit, na vše má doklady a že ho dá k soudu, ten chudák mu dal 15 tisíc
nakonec to TDi skočilo před mým domem že zas nedobíjí, no zrovna jsem dostal salmonelu, neštovice, boreliozu a infarkt tak TDi pokračovalo v krasojízdě někam jinam
časem se dovím jak to dopadlo miloš
|
8.7.09, 15:20 |
|
|
tomino1611
|
slovacek.milos píše: příběh třetí na koktávce TDi odešel altík jeden autoelektrikář ho opravil auto dobíjelo cca 300 km a KO, borec doběhl na toho elektrikáře že chce 15.000 za posranou opravu, že si musel vzít náhradní auto, musel si nechat pořádně auto opravit, na vše má doklady a že ho dá k soudu, ten chudák mu dal 15 tisíc nakonec to TDi skočilo před mým domem že zas nedobíjí, no zrovna jsem dostal salmonelu, neštovice, boreliozu a infarkt tak TDi pokračovalo v krasojízdě někam jinam časem se dovím jak to dopadlo miloš
tak to mal potom chudak smolu! ale ja uz som normalne zufali a neviem co mam s tym robit?
|
9.7.09, 15:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|