Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 18:15

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Nejde polovička elektriky felícia 1,3MPI 
Autor Zpráva

Příspěvek Nejde polovička elektriky felícia 1,3MPI
Zdravím. Mám problém s elektrikou na felicia 1,3 MPI. Ráno sadnem do auta, chcem naštartovať. Kontrolky sa normálne rozsvietia, ale štartér ani muk. Nejdú stierače ani stretávacie svetlá. + do štartéra ide. Tiež rádio aj blinkre idú. Poistky sú všeky OK.

Dík za každú radu.

22.8.09, 10:23
Pspvek Reklama

Příspěvek nejde mě el. na feldě
Zdravím.
Taky mám feldu 1.3 MPi,tebou pipisovaná závada vypadá na nefunkční relé tzv.X-relé.
Tohle relátko ti při startování slyšitelně lupne v pojistkové skříni,vypne všechny nepotřebné spotřebiče(Světla,ventilátor topení..)Pokud ti tohle relé necvaká (otevři pojistkovou skříňku a skus startovat)tak je závada na světě.pokud cvaká,a na konektoru u startéru se při otočení klíčkem nachází + 12 V máš problém ze startérem.Osobně ale vidím pravděpodobnější to relátko.

22.8.09, 11:07

Příspěvek 
Ještě když otevřeš pojistkovku tak když už tam budeš tak zkus celou tu řadu barevných svorkovnic v horní části pojistkovky domačkat aby opravdu seděly až na doraz, ona tam je taková pojistka která všechny svorkovnice zajištuje ale dost často se objevuje že to zajištěný není.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

22.8.09, 11:50
Mistr mechanik

Příspěvek 
asi strtér KO třeba relé X je závislé na to starteru miloš

22.8.09, 14:31

Příspěvek 
Vymenil som x relé aj dotlačil svorky a nič , všetko po starom. Pri štartovaní relé necvaká, ale je dobré. Skúsil som +12V na tom kábliku, či vedie do štartéra a pri otočení klúčom je pod napetím, čiže to bude asi štartér?

23.8.09, 14:30

Příspěvek 
Tak som na to prišiel. Len tak som vyskúšal káblikom prepojiť karosériu a motor a zrazu nabehol vetrák a išlo naštartovať. Vzadu idú do motora také dve kábliky, pohýbal som s nimi a všetko je ok. Tak som tú svorkovnicu vyčistil a je po probléme. Dík za rady a Váš čas. :lol: :lol: :lol:

23.8.09, 15:12

Příspěvek 
Detailne sme to rozoberali uz davnejsie http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=13571 :lol:

23.8.09, 21:52
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]