|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Nejde polovička elektriky felícia 1,3MPI
Autor |
Zpráva |
sutschan
|
Nejde polovička elektriky felícia 1,3MPI
Zdravím. Mám problém s elektrikou na felicia 1,3 MPI. Ráno sadnem do auta, chcem naštartovať. Kontrolky sa normálne rozsvietia, ale štartér ani muk. Nejdú stierače ani stretávacie svetlá. + do štartéra ide. Tiež rádio aj blinkre idú. Poistky sú všeky OK.
Dík za každú radu.
|
22.8.09, 10:23 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kaja5
|
nejde mě el. na feldě
Zdravím.
Taky mám feldu 1.3 MPi,tebou pipisovaná závada vypadá na nefunkční relé tzv.X-relé.
Tohle relátko ti při startování slyšitelně lupne v pojistkové skříni,vypne všechny nepotřebné spotřebiče(Světla,ventilátor topení..)Pokud ti tohle relé necvaká (otevři pojistkovou skříňku a skus startovat)tak je závada na světě.pokud cvaká,a na konektoru u startéru se při otočení klíčkem nachází + 12 V máš problém ze startérem.Osobně ale vidím pravděpodobnější to relátko.
|
22.8.09, 11:07 |
|
|
Kristensen
|
Ještě když otevřeš pojistkovku tak když už tam budeš tak zkus celou tu řadu barevných svorkovnic v horní části pojistkovky domačkat aby opravdu seděly až na doraz, ona tam je taková pojistka která všechny svorkovnice zajištuje ale dost často se objevuje že to zajištěný není.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
22.8.09, 11:50 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
asi strtér KO třeba relé X je závislé na to starteru miloš
|
22.8.09, 14:31 |
|
|
sutschan
|
Vymenil som x relé aj dotlačil svorky a nič , všetko po starom. Pri štartovaní relé necvaká, ale je dobré. Skúsil som +12V na tom kábliku, či vedie do štartéra a pri otočení klúčom je pod napetím, čiže to bude asi štartér?
|
23.8.09, 14:30 |
|
|
sutschan
|
|
23.8.09, 15:12 |
|
|
kwiko
|