Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 06:34

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Mlhovky 
Autor Zpráva

Příspěvek Mlhovky
Dobrý den mám Feldu r.v 2000 a dnes jsem dokoupil mlhovky. A jelikož už tam mám vypínač ale nemám kabely ty se normálně dokupují samotné ??? a chtěl by jsem se zeptat na zapojení ??? Nebo to tam je připravená kabeláž na namontování mlhovek ???

9.10.09, 17:45
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Mlhovky
brejd píše:
Dobrý den mám Feldu r.v 2000 a dnes jsem dokoupil mlhovky. A jelikož už tam mám vypínač ale nemám kabely ty se normálně dokupují samotné ??? a chtěl by jsem se zeptat na zapojení ??? Nebo to tam je připravená kabeláž na namontování mlhovek ???

príprava by tam mala byť, ale je mi divné že tam máš vypínač...

relátko v poistkovke na hmlovky máš tiež :?:

pozri v motorovom priestore, zo zväzku popri nosníkoch pred čelom by mali byť dvojpólové konektory...

10.10.09, 07:01

Příspěvek 
Tak na to se dneska mrknu ale nejsem první majitel takže nevim jak je možné e tam je vypínač. Ještě jsem se chtěl zeptat jestli při montáži mlhovek se musí sundat nárazník ?????

10.10.09, 09:19

Příspěvek 
brejd píše:
Tak na to se dneska mrknu ale nejsem první majitel takže nevim jak je možné e tam je vypínač. Ještě jsem se chtěl zeptat jestli při montáži mlhovek se musí sundat nárazník ?????

myslim že u nový ne

10.10.09, 09:31
Profil ICQ

Příspěvek 
Jestli tam je vypínač, tak už bude asi příprava. Bylo to podle typu a výbavy. Nekteré typy měli přípravu, kde stačí opravdu jen namontovat mlhovky, zacvaknout konektory a je hotovo. Měli připravenou všechnu kabeláž, konektory, vypínač. Nejsem si jistý, jestli tam je relé na mlhovky v pojistkovém panelu. Typ GLx. Jiné zase nemají přípravu vůbec. Tam je potřeba dát vypínač, relé všechno pozapojovat a namontovat mlhovky. Typ Lx

10.10.09, 10:17

Příspěvek 
Tak dneska jsem zjistil že tam žádná příprava neni neni tam ani relé. Tak by jsem se chtěl zeptat jestli se prodává tato kabeláž ???? Nebo jak se to tedy řeší když tam neni příprava ????

10.10.09, 15:00
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
kabeláž se možná prodává ale za ukrutně velký prachy :D

10.10.09, 15:03
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
brejd píše:
Tak dneska jsem zjistil že tam žádná příprava neni neni tam ani relé. Tak by jsem se chtěl zeptat jestli se prodává tato kabeláž ???? Nebo jak se to tedy řeší když tam neni příprava ????

jestli tam máš dva spínače na mlhovky tak tam musíš najít na podbězích u chladičové stěny konektory vlevo i vpravo ne? mám před barákem dvě totáky 98 mlhovky nemají a ty konektory na připojení u obou vidím miloš

10.10.09, 16:04

Příspěvek 
Rodiče mají feldu taky bez mlhovek a tam je ta příprava ale u té moji jsem tu přípravu nenašel. Ai v pojstkové skříňce jek je ten červený konektor nad relátkama tak pokud by tam byla přírava tak by měl tento konektor mít plné obsazení což nemá vedou do něj jen 3 možná 4 drátky. Chtěl by jsem se tedy zeptat na nějaký postup jak udělat funkční kabeláž k mlhovkám.

10.10.09, 17:32
Mistr mechanik

Příspěvek 
já bych se stím moc nemazlil protáhnul bych drráty vedle svazku z motoru do kastle,vlevo i v pravo dotáhl až k pojistkám našel drát od mlhovek co vede dozadu přicínoval a zdar, ten proud tam pouští relátko, nebo jestli se ti nechce tahat drát od řidiče k pojistkovce jde to napojit i na levém sloupku je tam svorkovnice kostry bych vrtl do chladičové stěny
abych tam neměl metrák drátu

já tak udělal místo těch mlhovek SPDS někde je o příspěvek a fotka ale příprava tam byla z fabriky miloš

10.10.09, 18:04

Příspěvek 
Však jak jsem psal výše, záleží na výbavě jednotlivých felicií. Kamarád z práce má feldu myslím 98 nebo 99. Je to typ Lx 40kW MPi a přípravu tam taky neměl. On to s tatíkem ale dělal hrozně komplikovaně. Udělal si do motorového prostoru destičku se zvlášť pojistkami a přes ty to pozapojoval. Já bych natáhl buď jeden káblík z motorového prostoru do kabiny a obe mlhovky propojil, nebo od každé mlhovky zvlášť. Pak bych od vypínače natáhl báblíky do pojistkového panelu podle nějakého schématu. Tam bych to propojil. Kostru bych u mlhovek vzalu buď u světel, nebo někde na kastli. U pojistek se někde v kabině kostra najde.

10.10.09, 22:12

Příspěvek 
Proráhnout kabely a nacvakat na ně konektory snad není takový problém. Pokud se na to necítíš, tak určitě seženeš někoho kdo to udělá.
A jinak, přední mlhovky jsou ta nejzbytečnější součást výbavy auta, klidně se bez nich obejdeš. Navíc tak asi 80% řidičů neví jak mlhovky správně používat.

11.10.09, 07:08

Příspěvek 
je to podle výbavy a podle toho, co si kdo zaplatil, děda má social edition LX a mlhovky tam má...

11.10.09, 08:29
Profil ICQ

Příspěvek 
diky za rady neměli by jste nějaké schéma zapojení ??? jaké relé mám pořídit do pojstkové skříně zaleží jen na vývodech (4 vývodové relé) ????? A přibližně jak tlustý kabel mám koupit k mlhovkám, dále ke kontrolce a ke spínači ?????

11.10.09, 10:09

Příspěvek 
????????????????????????????????????????????????????????????????!

11.10.09, 10:36
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další