Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 20:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Měnič napětí ve Favoritu 
Autor Zpráva

Příspěvek Měnič napětí ve Favoritu
vzhledem k tomu, ze v aute prakticky bydlim, by se mi docela hodil menic napeti 12V=>230V. mam i jeden levny a dostacujici vyhlidnuty, tatikovi funguje bez problemu, ale ten jezdil snad vzdycky dodavkou, kde o vykon altiku asi nouze neni - nebo aspon u tech jeho. bojim se ale, ze me tohle favorit nezvladne, porad nekde nekdo resi, ze ma slabej altik a musi sehnat silnejsi. tak se ptam, jestli to nekdo z vas pouziva, pouzival, nebo jaky jsou na to vase nazory (ne na zarizeni, ale na pouzitelnost ve favoritu)?

24.12.09, 00:28
Pspvek Reklama

Příspěvek 
No já jenom vím, že děda si dával do Feldy nějaký levný měnič a jediné co to zmůže je rozsvícení žárovky. Připojením čehokoliv výkonnějšího se rozsvítí kontrolka přetížení. :roll:

24.12.09, 00:35

Příspěvek 
Já jsem pořídil nějakej levnej univerzální měnič, ale ne na 230, alébrž na notebook (10 - 24V, 2,5A), byl jsem s ním v Norsku se škodovkou (altík 55A) a bez problému (a to ještě byla zapnutá lednička - 50W, rádio a CDROMka, PMR a mobil v nabíječce). Ale to Ti asi nepomůže, s měničem na 230 nemám zkušenosti :(
A na jaké spotřebiče potřebuješ 230V? Jestli by to nevyřešil taky měnič do 30V, snad tam nebudeš žehlit, nebo vařit v rychlovarce...? :P

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

24.12.09, 00:53
Profil ICQ

Příspěvek 
rychlovarku mam specialni na 12V :P mas pravdu ze 220V primo nepotrebuju, ale kdyz budu mit nejakych tech 30V, tak si budu muset kupovat jiny kabely do trafa k ntb i tiskarne, ne? nebo tomu stacej normalni kabely? jakou to ma koncovku?

edit:
gokraliku, mas moznost to vyzkouset v jinym aute? jde mi o to jestli je to menicem nebo altikem..

24.12.09, 01:43

Příspěvek 
Jestli ti jde jenom o ntb a tiskárnu, tak je zbytečný zvedat napětí na 220 a pak ho zase srážet na potřebných pár desítek, budeš mít dvojnásobnou ztrátu. Obyč step-up měnič k ntb pořídíš okolo 400,- k tiskárně si musíš pohledat přímo k napětí, co potřebuje. Nebo toho chceš používat víc?

24.12.09, 07:32
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Ignorant pravidel

Příspěvek 
my mame ve felde menic na 22OV vykon asi 300W a na notebooky malou pajku a nabijecky na mobily staci na nasi 70A baterii vydrzi asi 3 hodiny pak je potreba nastartovat - za ty penize co to stalo by byl nesmysl shanet adaptery na mobily a NTB
(ASUS, SonyEricson,Nokia,Alcatel,Motorola)

perlicka na zaver: Segra s pritelem doleteli z Anglie do Bratislavy, cestou domu na Moravu Anglicanovi dosla baterie v NTB - docela smutnej ze tu cestu bude muset vydrzet jenom na autoradio tatka zastavil, vytahl prodluzku a rekl mu at si NTB da na nabijecku

segra i anglican z toho byly na vetvi ze to jde :-D

24.12.09, 07:57

Příspěvek 
Zkusit bych to mohl na dieslové Feldě. :) Ale stejně mám zato, že je to tím levným šmejdem než altíkem.

24.12.09, 09:59

Příspěvek 
Altík favorita má něco přes 700W, novější forman nebo felicie skoro 1kW, takže asi tak. Do tohoto výkonu ten měnič není problém. Důležité je ale zapojení přes dostatečně silné kabely - a přímo ze šroubku s + v pojistkovce, ještě není od věci přívést od altíku na baterku druhý silný kabel a důkladně pročistit kontakty a dotáhnout diody na altíku a základem všeho je pořádná kostra, na cigareťák zapomeňte a pokud se tam dají tenčí kabely (ideální je 4mm2 nebo víc) tak to i při zapojení toho notebooku začne blikat, pištět, případně vypínat. Já mám ve formanu tento: http://wifi.aspa.cz/menic-napeti-sp-300-12v-z99325 notebooky a telefony to je bez diskuze, pájka taky bez problémů, velice často tím krmím SDS vrtačku, sice na půl výkonu jinak to vypne a radši s nastartovaným motorem ale i tak je to neocenitelná pomůcka.

24.12.09, 14:01
Profil ICQ
Ignorant pravidel

Příspěvek 
ja to mam tahane primo z baterie a vyplo mi to jenom 1x kdyz sem skousel 500W vrtacku

24.12.09, 14:09

Příspěvek 
Jestli ta vrtačka nemá regulaci výkonu tak se to nerozjede, má moc velký náraz při spouštění. Já to vždycky nejdříve rozročím na minimum a potom až začnu vrtat, v okamžiku kdy přidám tak v autě pohasnou kontrolky a otáčky volnoběhu spadnou tak o 100 ale vrtá to :D

24.12.09, 14:37
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]