|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Stinovlas
|
Měnič napětí ve Favoritu
vzhledem k tomu, ze v aute prakticky bydlim, by se mi docela hodil menic napeti 12V=>230V. mam i jeden levny a dostacujici vyhlidnuty, tatikovi funguje bez problemu, ale ten jezdil snad vzdycky dodavkou, kde o vykon altiku asi nouze neni - nebo aspon u tech jeho. bojim se ale, ze me tohle favorit nezvladne, porad nekde nekdo resi, ze ma slabej altik a musi sehnat silnejsi. tak se ptam, jestli to nekdo z vas pouziva, pouzival, nebo jaky jsou na to vase nazory (ne na zarizeni, ale na pouzitelnost ve favoritu)?
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
24.12.09, 00:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
No já jenom vím, že děda si dával do Feldy nějaký levný měnič a jediné co to zmůže je rozsvícení žárovky. Připojením čehokoliv výkonnějšího se rozsvítí kontrolka přetížení.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
24.12.09, 00:35 |
|
|
Bukaj
|
Já jsem pořídil nějakej levnej univerzální měnič, ale ne na 230, alébrž na notebook (10 - 24V, 2,5A), byl jsem s ním v Norsku se škodovkou (altík 55A) a bez problému (a to ještě byla zapnutá lednička - 50W, rádio a CDROMka, PMR a mobil v nabíječce). Ale to Ti asi nepomůže, s měničem na 230 nemám zkušenosti
A na jaké spotřebiče potřebuješ 230V? Jestli by to nevyřešil taky měnič do 30V, snad tam nebudeš žehlit, nebo vařit v rychlovarce...?
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
24.12.09, 00:53 |
|
|
Stinovlas
|
rychlovarku mam specialni na 12V mas pravdu ze 220V primo nepotrebuju, ale kdyz budu mit nejakych tech 30V, tak si budu muset kupovat jiny kabely do trafa k ntb i tiskarne, ne? nebo tomu stacej normalni kabely? jakou to ma koncovku?
edit:
gokraliku, mas moznost to vyzkouset v jinym aute? jde mi o to jestli je to menicem nebo altikem..
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
24.12.09, 01:43 |
|
|
Drak
|
Jestli ti jde jenom o ntb a tiskárnu, tak je zbytečný zvedat napětí na 220 a pak ho zase srážet na potřebných pár desítek, budeš mít dvojnásobnou ztrátu. Obyč step-up měnič k ntb pořídíš okolo 400,- k tiskárně si musíš pohledat přímo k napětí, co potřebuje. Nebo toho chceš používat víc?
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
24.12.09, 07:32 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
my mame ve felde menic na 22OV vykon asi 300W a na notebooky malou pajku a nabijecky na mobily staci na nasi 70A baterii vydrzi asi 3 hodiny pak je potreba nastartovat - za ty penize co to stalo by byl nesmysl shanet adaptery na mobily a NTB
(ASUS, SonyEricson,Nokia,Alcatel,Motorola)
perlicka na zaver: Segra s pritelem doleteli z Anglie do Bratislavy, cestou domu na Moravu Anglicanovi dosla baterie v NTB - docela smutnej ze tu cestu bude muset vydrzet jenom na autoradio tatka zastavil, vytahl prodluzku a rekl mu at si NTB da na nabijecku
segra i anglican z toho byly na vetvi ze to jde
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
24.12.09, 07:57 |
|
|
gokralik
|
Zkusit bych to mohl na dieslové Feldě. Ale stejně mám zato, že je to tím levným šmejdem než altíkem.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
24.12.09, 09:59 |
|
|
cyz
|
Altík favorita má něco přes 700W, novější forman nebo felicie skoro 1kW, takže asi tak. Do tohoto výkonu ten měnič není problém. Důležité je ale zapojení přes dostatečně silné kabely - a přímo ze šroubku s + v pojistkovce, ještě není od věci přívést od altíku na baterku druhý silný kabel a důkladně pročistit kontakty a dotáhnout diody na altíku a základem všeho je pořádná kostra, na cigareťák zapomeňte a pokud se tam dají tenčí kabely (ideální je 4mm2 nebo víc) tak to i při zapojení toho notebooku začne blikat, pištět, případně vypínat. Já mám ve formanu tento: http://wifi.aspa.cz/menic-napeti-sp-300-12v-z99325 notebooky a telefony to je bez diskuze, pájka taky bez problémů, velice často tím krmím SDS vrtačku, sice na půl výkonu jinak to vypne a radši s nastartovaným motorem ale i tak je to neocenitelná pomůcka.
|
24.12.09, 14:01 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
ja to mam tahane primo z baterie a vyplo mi to jenom 1x kdyz sem skousel 500W vrtacku
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
24.12.09, 14:09 |
|
|
cyz
|
Jestli ta vrtačka nemá regulaci výkonu tak se to nerozjede, má moc velký náraz při spouštění. Já to vždycky nejdříve rozročím na minimum a potom až začnu vrtat, v okamžiku kdy přidám tak v autě pohasnou kontrolky a otáčky volnoběhu spadnou tak o 100 ale vrtá to
|
24.12.09, 14:37 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|