Felicia 98 50kw MPI nejde nastartovat - imobilizer
Autor |
Zpráva |
Supik
|
Felicia 98 50kw MPI nejde nastartovat - imobilizer
Ahoj kolegove mam problem a mozna mi poradite.
Popisu tu zavadu ktera se mi stala na me felde... a ktera vedla asi i ktomu co mam s feldou ted :p
Prejel jsem jeden priblblej zeleznicni prejezd (cca 35kmh ale i to bylo hodne) a prekvapila me husta dira za nim. Takze vcelku rana do podvozku. Nasledny kopec jsem pro zasadni ubytek vykonu auta nevyjel (vyjel bych ho na jednicku ale to bych to zas uhral) Ubylo mi cca 25kW proste hruza. Nakonec to bylo ucpanym vyjfukem. V servisu mi ho vymenili ale kdyz mi auto predali tak ho predavali s nastartovanym motorem (coz mi bylo divny) No ok ..jel jsem do mesta na postu a kdyz jsem auto chtel nastartovat tak nic.. kontrolky dobijeni,mazani,rucky atd svitili normalne..jen se neroztocil starter ani jeho kotva necvakla. zaroven se nerozbehl el. okruh vetraku. Okamzite jsem dostal podezreni na imobilizér. Takze jsem auto zacal vypinat a zapinat centralem..odpojovat baterku a atk... bez uspechu. Kamos mi poradil at to necham aspon pul hodiny odpojeny. Po te pulhodine to nastartovat slo! Ok ..jenze pristi start to same.. Nakonec jsem ale domu dojel (po manipulaci s aku,dalkacem,klickem,zaviranim dveri,kapoty atd..proste magie :p) Zajimavy je ze tohle se mi stalo v pondeli .. v utery rano to uz nastartovat slo mormalne ...takze jsem si rekl ze se to opravilo a tak budu jezdit. No jenze po cca 20startech od uterka do patecniho poledne jsem dopadl tak ze ted stojim na benzince za mestem a nevim co stim..samansky tance a opakovani postupu nepomaha.
Poradi mi nekdo jak to aspon nouzove nastartuju? Da se to nejak snadno na miste opravit?
Dobijim tez zalozni aku a zkusim ho jeste vymenit.. jinak nevim co s tim. Mam domluveny odtah ...ale bohuzel me ceka cesta z celkem prudkyho kopce a nevim jak tu Feldu bez posilovace ubrzdim. Chtelo by to nastartovat :p
Diky moc za kazdou radu!
|
22.9.06, 17:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kamosovi se nedavno podelal imobilizer na fe. A dalsi kamos nam radil ze nekde u motoru je spinaci skrinka (na klic jako je do zapalovani) kterou lze imobilizer vypnout (prave pro pripad poruchy), hledali sme dlouho ale bohuzel marne dalsi den sem ho tahnul do servisu ... Byla to prej upecena RJ imobilizeru bo tak neco.
Muzes omrknout motorovy prostor. Tato zavada ovsem mela jine priznaky: starter tocil, houkalo to a na palubce svitil vykricnik
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
22.9.06, 18:14 |
|
|
vopaje
|
Supiku,to může být plno závad.Ale u těchto typů a s tímto problémem bývá závada v relé.Otevři pojistkovnici a nahoře asi uprostřed je jedno šedé barvy.Po vyndání ho poznáš,že má daleko širší kontakty,než obyčejné.Plast se dá sundat a zkontroluj kontakty /upálený,pecka a pod./. Ikdyž bude opticky dobré,nezpoléhej na to a raději ho proměř./nejlépeby bylo,až když to nepůjde nastartovat/.Dále tuto závadu poznáš,že jde všechno,ale nestartovat ne.
Dej vědět,jak jsi pochodil. čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
22.9.06, 18:19 |
|
|
vopaje
|
Matthes píše: Kamosovi se nedavno podelal imobilizer na fe. A dalsi kamos nam radil ze nekde u motoru je spinaci skrinka (na klic jako je do zapalovani) kterou lze imobilizer vypnout (prave pro pripad poruchy), hledali sme dlouho ale bohuzel marne dalsi den sem ho tahnul do servisu ... Byla to prej upecena RJ imobilizeru bo tak neco. Muzes omrknout motorovy prostor. Tato zavada ovsem mela jine priznaky: starter tocil, houkalo to a na palubce svitil vykricnik
Matthesi,kámoš měl pravdu,ale jedná se o imo+alarm.Na nějaké druhy se montovaly,mám za to /family/,ale nejsem jist. čus
|
22.9.06, 18:28 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
vopaje píše: Matthesi,kámoš měl pravdu,ale jedná se o imo+alarm.Na nějaké druhy se montovaly,mám za to /family/,ale nejsem jist. čus
Ahaaaaa, tak to diky za objasneni my tam v noci hledali jak divi a vono nic
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
22.9.06, 18:58 |
|
|
Supik
|
ok
vopaje: ok ja to zkontroluju... ted cekam na kamose aby me tam odvezl/odtahnul.. Jen se bojim jet bez posilovace a bez motoru z toho kopce. Bude to brzdit..predpokladam ze na to budu muset slapat jako blazen.. a brzdit ruckou
|
22.9.06, 19:02 |
|
|
Supik
|
vypnuti imo
add to nouzove odstaveni imobilizeru. ja neco takovyho mozna nasel .. pri pohledu zepredu do motoroveho prostoru jsem nasel uplne nalevo vzadu k takovy cerny plastovy veci do ktery vede celkem hafo kabelu, pridelanou gumovou kulatou krytku. Kdyz jsem ji sundal tak na me koukalo neco jako dira od klicku. Ale klic do toho strcit nesel.. bylo to o fous uzsi. To asi nebylo ono. nebo do toho pasuje nejakej jinej klic.
|
22.9.06, 19:06 |
|
|
vopaje
|
Bingo,to je ono.Ale klíč je jinný než do zapalování.Začni aletím relátkem.čus a hodně zdaru
|
22.9.06, 19:26 |
|
|
Supik
|
Tak uz jsem doma.. po pripojeni odpocinuteho aku to nenastartovalo. Zastrcil jsem do toho tedy aku cerstve nabity. Chytlo se to a dojel jsem domu. Zitra az bude svetlo mrknu na to relatko. Ocistim jemnym smirglem kontakty a snad to zmizi.
Ted jeste k tomu klicku na bypass imobilizeru. Kde se dá sehnat? Prodaji mi ho v autorizovanem servisu? Pokud by nestal extra velky penize tak bych si ho do zalohy koupil.
Diky moc za rady fakt
|
22.9.06, 20:12 |
|
|
vopaje
|
Supiku,tak to ti bohužel neporadím.škodovku bych ale navštívil,když už nic,tak ti alespoň poradí /třeba/.Co ale jsem slyšel,že jde celý zámek vyměnit.Nemám ale vyzkoušeno,tak fakt nevím.čus
|
22.9.06, 20:20 |
|
|
petr petr
|
vopaje píše: Supiku,tak to ti bohužel neporadím.škodovku bych ale navštívil,když už nic,tak ti alespoň poradí /třeba/.Co ale jsem slyšel,že jde celý zámek vyměnit.Nemám ale vyzkoušeno,tak fakt nevím.čus
Vyměnit určitě jde je to normální spínač akorát na klíček už jsem ho viděl v obchodě s elektronickými součástky .
|
22.9.06, 21:25 |
|
|
vopaje
|
Jo,jo beru,myslel jsem zda se dá dostat dovnitř a pak aby nebyl zalit gumou,jak u těchto věcí bývá zvykem.Kriminální práce a někdy se ani nezdaří. čus
|
22.9.06, 22:12 |
|
|
Supik
|
tak jsem nepochodil
Ahojda..tak jsem nepochodil. Relatko jsem vycistil. Tim to neni. Auto jsem dal do autorizovaneho servisu skoda a tam zvedli kapotu a pravili ze to je vadna ridici jednotka. (sh1t :/ ) Jinak o te krabicce se zamkem napravonahore tvrdi ze to je vypinani airbagu u spolujezdce. Mam to dat nejakymu autoelektrikarovi? nebo mam zacit shanet penize na novou ridici jednotku? pls pomoc (Jinak auto ted jezdi stylem 2dny dobry 1 den spatny)
|
2.10.06, 17:51 |
|
|
vopaje
|
Čus Supíku.Tak to je pěkné.Jak prosím tě zjistili tuto závadu? Ještě mě napadá jedna věc.Na fel.při řazení,nebo prudké akceleraci,auto vynechávalo,zdechalo.Zavada byla v tom,že kabeláž co vede do motoru /pohled zepředu,na pravé straně u nádobky s aktiv.uhlím/,je svorkovnice zasunutá do držáku.Tyto dráty byly tak napnuté,že při chvění motoru,se konektor rozpojoval.Celá oprava bylatak,že jsem vyndal svorkovnici z držáku a nechal ji volně ležet.Mrkni na to.
A ještě jedna věc,když to nejde nastartovat,nejde jenom startér,nebo vůbec nic./kontrolky,světla a podobně/
čus
|
2.10.06, 19:16 |
|
|
Supik
|
vopaje píše: Čus Supíku.Tak to je pěkné.Jak prosím tě zjistili tuto závadu? Ještě mě napadá jedna věc.Na fel.při řazení,nebo prudké akceleraci,auto vynechávalo,zdechalo.Zavada byla v tom,že kabeláž co vede do motoru /pohled zepředu,na pravé straně u nádobky s aktiv.uhlím/,je svorkovnice zasunutá do držáku.Tyto dráty byly tak napnuté,že při chvění motoru,se konektor rozpojoval.Celá oprava bylatak,že jsem vyndal svorkovnici z držáku a nechal ji volně ležet.Mrkni na to. A ještě jedna věc,když to nejde nastartovat,nejde jenom startér,nebo vůbec nic./kontrolky,světla a podobně/ čus
Prisli k autu koukli na nej..asi i zkusili nastartovat (zrovna to slo) napsali maila do skodovky a nazpatek vypadlo: vymente RJ
Zavada otocim klickem do polohy zapalovani zapnuto... vsechno sviti tak jak ma. pokud uz slysim ze jede ventilator od topeni tak vim ze nastartuju. POkud ne tak nenastartuju. Nekdy se stane ze treba za 10 vterin neco cvakne a ventilator se roztoci. Pak jde i nastartovat.
Pokud ono relatko c.18 vybavim prstem aby sepnulo tak ventilator toci, ale motor stejne nenastartuje. Chce to pockat 5-1000 minut s odpojenou baterkou ..pak to nastartuje vetsinou do 2 minut (ne hned ale pak najednou neco cvakne a jede se)
|
2.10.06, 19:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|