Autor |
Zpráva |
Dak
|
Zadní dveře zlobí
Dobrý den,zdravím všechny.
U Octavia 1 kombi když sem zamkl auto klíčem (central bez do) kufr zůstal odemknutý na druhý den po několika pokusech se kufr zamkl i odemkl no protě fungoval a dnes zase nešel otevřít podařilo se mi to až zevnitř kufru.Můj dotaz je čím to je? je špatný central nebo je to mechanická závada.Jak to opravit?
|
17.1.10, 15:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Píchni se na VAG a v měřených hodnotách sleduj funkci mikrospínačů v zámku, pravděpodobně je některej v prdeli.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
17.1.10, 15:15 |
|
|
Dak
|
Dík za radu VAG nemam takže vyhledám autoelektrikáře
|
17.1.10, 15:43 |
|
|
Drak
|
Elektrikář ti s největší pravděpodobností vymění celej zámek. Jestli nemáš VAG a chceš ušetřit, tak vymontuj zámek, rozeber ho a proměř mikrospínače. Může být taky zlomená kabeláž v přechodu dveře - kastla, to chce taky proměřit. Mikrospínač stojí 50,- a zámek okolo 1000,-
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
17.1.10, 16:09 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já bych odpojil konektor od zámku skontroloval piny zda neupadly, v konektoru piny postahoval a postříkal vše sprejem na kontakty, a připojil když to nepomúže hledal bych problém v kapelízži mezi kastlí a dveřmi v té bumové harmonice miloš
|
17.1.10, 16:32 |
|
|
varok
|
A není to tím, že se někdy dveře tedy kufr pořádně nedovře a tím pádem se špatně respektive nezmáčkne ten mikrospínač v zámku? Nevím jak je to u octávky řešené, ale třeba je trošku zamrzlé těsnění kufru a nedovře se pořádně, i když na první pohled vypadá že ano. Tím pádem to je spíše mechanická závada. Nebo jak píší jiní, mohou být přerušené kabely, nebo zaoxidované konektory.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
17.1.10, 16:40 |
|
|
Dak
|
OK zítra se podívám co se pod tím plastovým krytem dveří sktýva.Chlapy jak tam ten kryt drží jak se odělává abych ho nepoškodil
|
17.1.10, 17:15 |
|
|
petr petr
|
Přečti si tohle vlákno, nakonec zjistil že má stržený motorek třeba na tom jsi podobně.
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=20299
|
17.1.10, 17:38 |
|
|
Dak
|
takže nedalo mi to a co jsem zjistil,že motorek byl v poloze tak že nešlo otevřít dveře klikou po prozvonění motorek v obou polohách funguje a do káblíků k motorku nejde šťáva při odemykání a zamykání co dál? dík
|
17.1.10, 18:49 |
|
|
Drak
|
Kabeláž, nebo mikrospínače.
|
17.1.10, 19:28 |
|
|
petr petr
|
Změř jestli jde proud na svorkovnici v kufru která připojuje kabeláž pro páté dveře pokud nebude ani tam přesuň se ke komfortu
|
17.1.10, 19:33 |
|
|
Dak
|
OK pujdu po kablíkách a taky ještě prověřím tu gumu mezi dveřma ale tam se to zdá v pořádku, ale co je komfort vůbec netuším
|
17.1.10, 20:28 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
komfort je řídící jednotka těchle blbostí (el. okna, centrál, vyhřejvání sedašek atd...)
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
17.1.10, 20:43 |
|
|
petr petr
|
V tom vlákně co jsem dal odkaz je i barva drátů které vedou na motorek, udělej si skoušečku 21W žárovkou ať to dobře vidíš a zkus naměřit proud hned v kufru na té svorkovnici. Pokud tam nebude nic , tak komfortka je umístěna v levo dole pod palubovkou musíš sundat kryt co v něm drží spínač světel a vlevo od sloupku je krabička. Pak vyzkoušíš naměřit proud ještě na drátech s té krabičky. Pokud tam napětí nebude (samozřejmě při zamykání nebo odmykání), tak je chyba v komfortce. Dá se opravit.
|
18.1.10, 00:11 |
|
|
Dak
|
Závada je odstraněna udělal jsem zkoušečku žárovka stála 9 kč napojil sem to hned na svorkovnici (jem barvy kabliků byly jiné)v kufru a tam žárovka blikala jak na vánoce, takže bylo jasné že to bude jen kontakt ve svorkovnici.Tu sem stahl plastoým páskem co pužívají elektrikáři a teď mám jistotu že se to nerozpojí, zapojil motorek a ten začal chodit.Děkuju všem za rady hlavně tobě petr petr.
Měl bych ještě jedenu otázku, proč se mi neotevřou řidičovi dveře, když otvírám od spolujezdce dělalo to už před tím kufrem.
|
18.1.10, 18:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|