Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 18:27

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 špatný start favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek špatný start favorit
ahoj lidi mam favorita r.v. 92 karbec. pri startu mi to sezere komplet baterii ale baterka je v poradku.a kdyz to nenatocí tak minusovej kabel od baterie ke karoserii je varici.kostru jsem ocistil kabel zkontroloval jestli neni prerusenej.uz si stim nevim rady.....

10.5.10, 22:43
Pspvek Reklama

Voditelj brodice

Příspěvek Re: špatný start favorit
wlcacek píše:
ahoj lidi mam favorita r.v. 92 karbec. pri startu mi to sezere komplet baterii ale baterka je v poradku.a kdyz to nenatocí tak minusovej kabel od baterie ke karoserii je varici.kostru jsem ocistil kabel zkontroloval jestli neni prerusenej.uz si stim nevim rady.....

A starter sa toci?
Ak ano, ako rychlo otaca motorom?
Je to novy typ (ako felda, s reduktorom) alebo stary?

Ak nie, cvaka aspon cievka?

inak kabel po (hlavne dlhom) startovani musi byt vcelku teply, idu cez neho 100vky amperov. Rovnako by mal byt teply aj +.

11.5.10, 01:18
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Mistr mechanik

Příspěvek 
jestliže zatočíš motorem a šežere ti to baterku no ta bude asi KO, jestli se to žvahí kabely ten starter jde asi do skratu miloš

11.5.10, 05:44

Příspěvek 
je to stary model.baterie je v poradku a plusovej kabel je studenej jen ten minusovej je horkej.starter se zatoci a potom jak by byla vyzrana a otackomer se zvedne do 4500otacek a pomalu klesa.kontrolky pohasnou.a jak rikam baterie je OK.

11.5.10, 09:01

Příspěvek 
To je zkrat. Nedávno když jsem zkoušel jinou baterku (přes kabely) tak jsem omylem (z nepozornosti) to udělal tak, že kladná svorka se dotýkala kostry a projevovalo se to uplně stejně, akorát to netočilo vůbec.
Vem si DMM a proměř zkrat.

11.5.10, 09:45

Příspěvek 
Bylo myšleno starý nevo nový typ startéru, ne fáčka. A pokud se zahřívá kabel kostry, tak to jde někde do šlusu, jak psali výše. Jen je potřeba zjistit, jestli se dotýka plusový kabel kostry někde ve startéru nebo už po cestě k němu. Že by měl startér tak obrovský odběr je málo pravděpodobné. Jen kdyby byl přidřený, tak by teoreticky mohl brát o hodně větší proud než jmenovitý. Zkontroloval bych všechny silové spoje a kostry. Je ale zajímavé, že se hřeje jen kostra a ne i plusový kabel.

11.5.10, 16:50

Příspěvek 
Stalo se mi, sice u stodvacítky, že spínač startéru (cívka) spínal natvrdo proti kostře. Po jeho výměně a výměně baterky, kterou tahle závada odrovnala, bylo vše OK.

11.5.10, 17:18
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]