Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 11:47

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Vnitřní osvětlení + světlo na dveřích 
Autor Zpráva

Příspěvek Vnitřní osvětlení + světlo na dveřích
Čau chlapi, Octavia kombi 1,9 TDI 2002.
Při otevření spolujezdcových dveří se nerozsvítí vnitřní osvětlení, kontrolka ani světýlko na dveřích.Tak sem zhodil tapec a zjistil sem, že k žárovičce na dveřích proud jde, a že druhý kabel od žárovky (žluto hnědý) je v přechodce dveří spojen s dalšíma dvěma dráty stejné barvy vedoucí ze dveří a byly zaizolovamé a ukončené nevedly nikam. Tak sem tyto dráty prodloužil a napojl na kostru, světílko na dveřích začalo svítit, vnitřní osvětlení ne, ale po zavření dveří dveřní světýlko stále svítí. Toto spojení mně nepřipadá jako originál spoj z výroby Škoda.
Můžete mi někdo poradit co s tím???

9.5.10, 14:04
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Nevím jak je to u Ochcávie, ale myslím že tady na foru někdo psal, že má spínač přímo v zámku. Nejsem si ale jistý. Když připojíte ten drátek přímo na kostru, svítí to trvale. Dveřní spínač spíná většinou kostru. Když se dveře otevřou, spínač sepne a spojí žárovku z kostrou vozu. Když se dveře zavřou, spínač rozepne a světýlko zhasne, protože nemá kostru. Jestli nemáte auto nové, ale po někom, třeba mu odešel ten spínač v zámku. Proto to takhle zprznil.

9.5.10, 14:13
Mistr mechanik

Příspěvek 
musíš nový zámek koupit http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/3 ... tavia.html miloš

9.5.10, 14:24
Mistr mechanik

Příspěvek 
a žárovečka se prověřije vag v komfortce adresa 46 kontrola akčních členů zapneš vypneš miloš

9.5.10, 14:28

Příspěvek 
akže co mam v zámku špatného když by to vyřešil nový a tento normálně zamyká a odmyká?

9.5.10, 17:36
Mistr mechanik

Příspěvek 
Dak píše:
akže co mam v zámku špatného když by to vyřešil nový a tento normálně zamyká a odmyká?

mikrospínače

9.5.10, 18:45

Příspěvek 
Hledal jsem i jinde a našel jsem, že ten mikrospínač stojí 60 kč a jde vyměnit to se mi zdá jako lepší řešení než kupovat celý zámek za tisíce.Takže když to veznu jak chápu já: myslíte že když vyměním zámek nebo mikrospínač u spolujezdcových dveří tak vše bude ok? Může tuto závadu způsobovat jiný mikrospínač, nebo je to ten u zámku spolujezdcových dveří, protože ani nepíská signalizace zapnutých světel? Už sem řešil jinou věc, spolujezdcovy dveře se odemykaly, ale nezamyaly a bylo to tím, že v přechodu od řidičových dveří ke sloupku byl přerušený drát a myslel jsem si, že bude chyba někde ve spolujezdcových dveří, ale nakonec byla na druhé straně u řidiče.

9.5.10, 20:54
Mistr mechanik

Příspěvek 
Dak píše:
Hledal jsem i jinde a našel jsem, že ten mikrospínač stojí 60 kč a jde vyměnit to se mi zdá jako lepší řešení než kupovat celý zámek za tisíce.Takže když to veznu jak chápu já: myslíte že když vyměním zámek nebo mikrospínač u spolujezdcových dveří tak vše bude ok? Může tuto závadu způsobovat jiný mikrospínač, nebo je to ten u zámku spolujezdcových dveří, protože ani nepíská signalizace zapnutých světel? Už sem řešil jinou věc, spolujezdcovy dveře se odemykaly, ale nezamyaly a bylo to tím, že v přechodu od řidičových dveří ke sloupku byl přerušený drát a myslel jsem si, že bude chyba někde ve spolujezdcových dveří, ale nakonec byla na druhé straně u řidiče.

ten zámek se dá pořídit za 660 nevím už kde ale někde jsem ho našel, výměna mikrospínače uvidíš časem sám když to budeš lepit jak to vše dopadne, kámoš elektrikář je měnil ale to stál zámek 65OO a dnes ani omylem skoro půlka se mu vrátila jako reklamačky, tam se ochodí protikus, odejde něco dalšího není to jen tak mnoho štěstí miloš

10.5.10, 08:28

Příspěvek 
Zkusit se to může vyměnit. Ale jak psal Miloš, tak po výměně to může dělat to samé. Za pokus nic nedáte. Jestli byly dříve problémy s kabely v průchodkách dveří, tak bych je nejdříve pořádně překontroloval. Jestli to nebude kabely tak buď výměna mikrospínače, nebo celého zámku.

10.5.10, 17:12

Příspěvek 
Ok právě proto sem tady psal abych zjistil jaké máte zkušenosti a vypadá to že vyměním celý zámek.Dá se sehnat náhrada kolem 700kč a proto na vás mám další otázku je ta náhrada z číny dost kvalitní? Jinak dík za reakce.

10.5.10, 21:46

Příspěvek 
Ahoj, vyměnil jsem zámek u spolujezdce, světýlko na dveřích a vnitřní osvětlení funguje,ale ten pípák na zapnuté světla furt nic poraďte co dál ? Chci aby mě to fungovalo a pokud možno opravit sám, protože už jsem zapoměl rožlé světla a je to škoda ničit baterku.

21.6.10, 18:02

Příspěvek 
A ten drát, který vám visel u souseda jste nakonec použil? Nebyl to drátek právě od toho pípáku? Jestli to někomu přestalo fungovat, myslím to světýlko, tak třeba mu to nějak pořád pískalo. Tak cvaknul drátek a byl klid. Nevím jestli to má octávka nějak přes ŘJ, ale pokud ne, tak jedině zjistit kde je pípátko, nejspíše v pojistkovém panelu a proměřit, jestli tam jde proud.

21.6.10, 18:16

Příspěvek 
Tak ty tři žlutohnědé dráty, co jsou spojené do sebe a nikam nevedou, tak to tak asi má být, protože k nim nevede žádný volný drát od svorkovnice, co je na sloupku. A navíc spoj těchto tří drátů je nějak originálně provedený, že je to scvaklé do čtyřhranu a ne jen tak svázané.

Vůbec nevím, kde ten pípák mám hledat. V pojistkách není, myslím si, že je někde pod volantem, ale nevím, jak to má vypadat a co mám vlastně hledat.

21.6.10, 18:57
Ignorant pravidel

Příspěvek 
neni pipak soucasti budiku?

21.6.10, 19:24

Příspěvek 
tak jestli je to něčeho součástí nevím, jak nad tím přemýšlím tak zámkem v LP dveřích by to být nemělo ty hlásí při otevření kontrolkou na palubce, tak by to mělo dát signál pípáku při zapnutých světlech.A ještě se po zamknutí nerozbliká ta červená dioda na dveřích,tak jestli to nějak spolu souvisí?Dík za každý typ který nějak pomůže.

21.6.10, 19:52
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 16 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další