Autor |
Zpráva |
Dundee
|
Schéma zapojení budíků Favorit
Máte někdo lepší schéma zapojení, než je v knížce "Jak na to"? Potřebuju aspoň trochu podrobnější zapojení budíků, resp. kontrolky ABS a nejlíp i s popisama konektorů a kam vedou který dráty.
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
20.5.10, 14:18 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
gokralik
|
Přístrojovku vytáhni a koukni na ní zezadu. Žádné dráty vyvedené nejsou, jsou tam jen prázdná místa ve svorkovnici. Tady máš pro představu. Kontrolka ABS je ta zcela vpravo bez žárovky. Ale na které piny svorkovnice je zapojena z fotky není poznat.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
20.5.10, 15:13 |
|
|
Dundee
|
Já mám druhou přístrojovku venku, kontrolka se rozsvítí po přivedení napětí na piny 3 a 4 ve spodní řadě pravého spodního konektoru. Jde mi o to, kam vedou dráty od konektoru nebo jestli jsou všechny pozice v konektorech obsazené. Potřebuju si z kontrolky ABS vytvořit jinou kontrolku a tahle je jediná žlutá a nevyužitá.
|
20.5.10, 18:03 |
|
|
gokralik
|
Jak jsem psal....myslím, že v konektoru jsou volná místa. Nevím proč by tam zbytečně dávali dráty a vedli je někam...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
20.5.10, 19:30 |
|
|
Capricorn
|
A kam by měly dráty vést? Vždyť je to jen nevyužitá kontrolka takže žádné dráty k pinu ve svorkovnici nevedou... prostě prázdná pozice v konektoru kapiš? Takže si tam můžeš přivést co chceš a odkud chceš. Jinak kontrolka ti nemůže svítit na dva piny jelikož kontrolka je dělaná proti kostře tzn. že stačí přivést napětí na pin 6. desetipinového konektoru (uvažujeme pozici podle číslování na konektoru)... Jestli si jí měl, ale venku tak je jasné proč si to musel zapojit na dva piny jelikož pozice č. 8 na tom samém konektoru je kostra přístrojovky.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
21.5.10, 11:22 |
|
|
Dundee
|
Spíš jsem myslel, jestli z konektoru nevedou dráty např. do pojistkovky nebo tak. Jinak vím o tom, že mi normálně bude stačit jen jeden káblík, páč s elektrikou přicházím denně do styku v práci (el. a spec. vybavení letadel). Dneska ty budíky vyndám a pohrabu se v tom
|
21.5.10, 12:16 |
|
|
Capricorn
|
Proč pořád píšeš dráty? Tobě snad jde jen o kontrolku ABS ne? A to je jeden vodič. A už jsem ti já i gokralik napsali že k pinu č.6 žádný drát nevede. Je tam v konektoru prostě a jednoduše prázdná pozice.
Tady to jde trochu vidět... http://pepes.cz/FOTO/100_0815.JPG
Pozice č.1 a č.2 je kontrolka "Test" a "Bezpečnostní pásy" takže jsou taky prázdné. A č. 6 což je kontrolka ABS to samé.
|
21.5.10, 13:38 |
|
|
Dundee
|
Jasně, já vás oba špatně pochopil. Jinak už to mám hotový a vymejšlim, jak udělat signalizaci na pás řidiče
|
21.5.10, 15:19 |
|
|
Capricorn
|
No vidíš S tím můžeš machrovat až do večera
IMHO signalizaci na pásy má vymyšlenou Nepér jestli se nepletu a už se to tady řešilo tak zkus pohledat.
|
21.5.10, 15:37 |
|
|
Dundee
|
Díky za tip
|
21.5.10, 15:41 |
|
|
Nepér
|
Hele, to je hrozně jednoduchý, na cívku pásu někam vhodně připevníš mikrospínač s kolečkem, tak aby se při navinuté celého pásu sepnul a rozsvítil kontrolku.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
21.5.10, 17:18 |
|
|
michalkatka
|
Nepér píše: Hele, to je hrozně jednoduchý, na cívku pásu někam vhodně připevníš mikrospínač s kolečkem, tak aby se při navinuté celého pásu sepnul a rozsvítil kontrolku.
ale vhodne sa to dá aplykovať iba na vodičov pás, na polujazdcov, alebo aj zadné by si musel na spodok sedačky dať záťažák a by nejaká logika čo by si vymyslel vedela kedy tam niekto sedí, alebo nie...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
22.5.10, 06:34 |
|
|
formanek
|
Re: Schéma zapojení budíků Favorit
no ja bych tu kontrolku pasu vyresil taky s mikrospinacema, ze kdyz si nezapnes pas, tak bude blikat a po zapnuti pasu se rozsviti ci zhasne, mechanika a elektronika problem nebude, jen vyresit signalizaci, blikat ci svitit, cervene ci zelene (jsou i dvoubarevne LED diody)
|
14.5.11, 20:22 |
|
|
michalkatka
|
fačko má na to hotovú kontrolku... aj ABS...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
14.5.11, 22:15 |
|
|
FačkosPajdos
|
zdravim,potreboval bych NUTNE POMOCT!!!!! :(:( TYDEN DO STK predelavam komplet favorita skoro na felicii.... potreboval bych poradit s zapojeni budiku, vystraznich a proste da se rict vsehno co se tyce palubni desky..... svetla uz mam v pohode kdyz to zapojim podle schematu, co sem nasel na netu... je to cely pomateny, nechapu potreboval bych vedet jak se znaci konektory u favoritu, neboli jak jsou ocislovany postupne..!!!????:( a jeste jakej prerusovac na vystrazny...??? mam kupovanej ae asi je favorit nebo nebo nevim... ma 3 piny... TAZKE, mam zapojeny svetla...a dalkovy.. pac ty stiim nemaj nic spolecnyho jak sem pochopil..... Diky moc za vsechny rady a napady, plus fotky, ci mail..... Oksk8@seznam.czmohl by nekdo pomoc pls...... nutne.... uz se v tom hrabu cca pres 3 tydny....
|
25.5.11, 21:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|