Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 16:29

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 felicia 1.6 cvaká X relé 
Autor Zpráva

Příspěvek felicia 1.6 cvaká X relé
Zdravím.
Mam felu 1.6. Po startu chaoticky cvaká X relé a rozsvěcuje se abs. Po chvíli přestane cvakat a vše je oka. Za jízdy se občas stane že zacvaká a rozsvítí se ABS. Zatím jsem vystřihl konektor na kablíku do alternátoru který je na držáku vedle startéru a nahradil ho čokoládou, zlepšení bylo, ale stále cvaká ale už ne tak často. Natahl jsem extra zem z baterky na kastli a na alternátor, opět zlepšení, už to udělá jen sporadicky tak jednou za 10 minut. Ještě jsem kompletně vykuchal a vyčistil panel s relátky. A dal jsem jiné x relé z jiné fely která funguje a nic necvaká. Motor jede normálně nechaosí nic. Při tom cvakání také mrkají přední světla ne úplně do vypnutí ale je znát ze se hýbá napětí.
Může to dělat alternátor ? Napětí za chodu je 14,3V. Občas přestane krmit ? Ale nabijení se nerozsvítí nikdy,. takže ? Zajímavé je že to dělá třeba když hodně podtočim motor a on sebou zatřepe. Už netušim kde to hledat.
Předem díky za rady.

5.6.10, 19:34
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Podívej se na konektor na startéru, očistit popřípadě scvaknout a zkontrolovat ten kontakt na startéru označení "50" jestli není uvolněný.

5.6.10, 20:44

Příspěvek 
petr petr píše:
Podívej se na konektor na startéru, očistit popřípadě scvaknout a zkontrolovat ten kontakt na startéru označení "50" jestli není uvolněný.

presne tak, možno už bude cievka štartéra na odchode, ale môže to robiť aj horšia kostra motora, rozobrať - prečistiť...

6.6.10, 06:32
Mistr mechanik

Příspěvek 
nebo je starter kO, uhlíky miloš

6.6.10, 07:41

Příspěvek 
děkuju, kouknu kolem startéru, a dam vědět,.

6.6.10, 19:04
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]