Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 23:35

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Vypinac osvetlenia tlacidiel interieru 
Autor Zpráva

Příspěvek Vypinac osvetlenia tlacidiel interieru
Ahojte, mam otazocku. Chcel by som si namontovat vypinac pre osvetlenie interierovych tlacidiel, alebo este lepsie nastavitelnost svietenia. Viete mi niekto poradit ako na to?

11.8.10, 01:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: Vypinac osvetlenia tlacidiel interieru
Patrik145 píše:
Ahojte, mam otazocku. Chcel by som si namontovat vypinac pre osvetlenie interierovych tlacidiel, alebo este lepsie nastavitelnost svietenia. Viete mi niekto poradit ako na to?

co si představuješ púod pojmem nastavitelnost svietenia dpbu nebo intenzitu :?: miloš

11.8.10, 05:15

Příspěvek 
Určitě intenzitu. Možná by stačilo přidat reostat k napájení podsvětlovacích žároviček. Ale počítej s tím, že to bude stmívat i kontrolku obrysových světel.

11.8.10, 07:01

Příspěvek 
tak ono je to original vse spojene ale to by nemel byt problem rozdelit, muzes si pak regulovat jas pristrojovky i tlacitek a kontrolka na obrysovky bude sviti naplno porad, ale musis najit drat a rozdelit to

11.8.10, 08:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Reostat na tohle? :shock: To bude nezávislé topení. Jedině PWM regulaci, nebo logicky ON/OFF. Kontrolku parkovaček bych předělal na sólo vedení, to by byl příšerný tuzing kdyby jí to stmívalo taky

11.8.10, 08:28

Příspěvek 
Ano, ide mi o klasicke tlacitko ON/OFF Osvetlenie tachometra by som chcel ale ponechat aby svietilo. Kamarat to mal spravene na fabii a bola to uzasna vec, cloveka nic nerusilo pocas jazdy a vedel sa v noci plne sustredit na vozovku

11.8.10, 14:49

Příspěvek 
mám dojem, že regulace osvětlení svitu tachometru bylo uz na skode 100

11.8.10, 19:30

Příspěvek 
Jo,ale stovce to byly 2 žárovky.

U Favoritu to bude těžší, neboť se bude muset dost upravovat tišťák budíků. Ale udělat to půjde.

11.8.10, 19:32

Příspěvek 
A to už máš upravený podsvětlení budíků a tlačítek jak si o tom psal v garáži? Ne že bych chtěl být hnidopich, ale já o tom originálním zeleným podsvětlení v noci ani nevím a vůbec mě to neruší spíš naopak působí to pohodově. Ono ty bíle podsvětlené budíky a modře tlačítka vypadají efektně, ale v noci bych z toho zešílel jak to odvádí pozornost a z té tmy přímo "řeže" do očí (zažil jsem osobně - kamarád to má udělaný stejně).

11.8.10, 19:50

Příspěvek 
Tlacitka uz svietia na modro, to ano ale tachometer svieti na zeleno a asi to tak aj ostane. Je to sice pekne, ale ta zelena mi trosku vadila, modra je moja najoblubenejsia farba :). Ano ta modra trosku odvadza pozornost ale nieje to zle, hlavne mi skor ide o to, ze by som si to napriklad cez den vypol, nepotrebujem aby mi svietili tlacitka aspon nebude tak trpiet elektrika. Skor tu zatial vsetci polemyzujeme ci sa to da alebo neda, ja potrebujem vediet ako na to, alebo nejake napady :). To ze ma teraz sprdnete ze nemal som si tam davat modre osvetlenie a tak... no uz je tam a menit to nechcem.

12.8.10, 02:37

Příspěvek 
Jsou dvě možnosti. Buď odpojíš všechny káblíky od žároviček na podsvětlení tlačítek apod. , protože jsou napájené od obrysových světel. Potom je zapojíš zvlášť přes vypínač nebo PWM regulaci na nějakou pojistku. Nejlépe pojistka, kde je trvalo proud, tedy 30. Druhá možnost je taková, že vše necháš původní zapojení, jen přerušíš káblík na napájení těch žároviček na podsvětlení tlačítek a vřadíš tam diodu a vypínač, popř. regulaci. To by mělo regulovat jen to podsvětlení tlačítek a nemělo by to ovlivňovat přístrojovku ani kontrolky.

12.8.10, 11:43
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]