|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 11 ] |
|
Vypinac osvetlenia tlacidiel interieru
Autor |
Zpráva |
Patrik145
|
Vypinac osvetlenia tlacidiel interieru
Ahojte, mam otazocku. Chcel by som si namontovat vypinac pre osvetlenie interierovych tlacidiel, alebo este lepsie nastavitelnost svietenia. Viete mi niekto poradit ako na to?
11.8.10, 01:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Vypinac osvetlenia tlacidiel interieru
Patrik145 píše: Ahojte, mam otazocku. Chcel by som si namontovat vypinac pre osvetlenie interierovych tlacidiel, alebo este lepsie nastavitelnost svietenia. Viete mi niekto poradit ako na to?
co si představuješ púod pojmem nastavitelnost svietenia dpbu nebo intenzitu miloš
|
11.8.10, 05:15 |
|
|
gokralik
|
Určitě intenzitu. Možná by stačilo přidat reostat k napájení podsvětlovacích žároviček. Ale počítej s tím, že to bude stmívat i kontrolku obrysových světel.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
11.8.10, 07:01 |
|
|
Jiri
|
tak ono je to original vse spojene ale to by nemel byt problem rozdelit, muzes si pak regulovat jas pristrojovky i tlacitek a kontrolka na obrysovky bude sviti naplno porad, ale musis najit drat a rozdelit to
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
11.8.10, 08:04 |
|
|
Šemik
|
Reostat na tohle? To bude nezávislé topení. Jedině PWM regulaci, nebo logicky ON/OFF. Kontrolku parkovaček bych předělal na sólo vedení, to by byl příšerný tuzing kdyby jí to stmívalo taky
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
11.8.10, 08:28 |
|
|
Patrik145
|
Ano, ide mi o klasicke tlacitko ON/OFF Osvetlenie tachometra by som chcel ale ponechat aby svietilo. Kamarat to mal spravene na fabii a bola to uzasna vec, cloveka nic nerusilo pocas jazdy a vedel sa v noci plne sustredit na vozovku
11.8.10, 14:49 |
|
|
john simple
|
mám dojem, že regulace osvětlení svitu tachometru bylo uz na skode 100
|
11.8.10, 19:30 |
|
|
Šemik
|
Jo,ale stovce to byly 2 žárovky.
U Favoritu to bude těžší, neboť se bude muset dost upravovat tišťák budíků. Ale udělat to půjde.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
11.8.10, 19:32 |
|
|
Capricorn
|
A to už máš upravený podsvětlení budíků a tlačítek jak si o tom psal v garáži? Ne že bych chtěl být hnidopich, ale já o tom originálním zeleným podsvětlení v noci ani nevím a vůbec mě to neruší spíš naopak působí to pohodově. Ono ty bíle podsvětlené budíky a modře tlačítka vypadají efektně, ale v noci bych z toho zešílel jak to odvádí pozornost a z té tmy přímo "řeže" do očí (zažil jsem osobně - kamarád to má udělaný stejně).
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
11.8.10, 19:50 |
|
|
Patrik145
|
Tlacitka uz svietia na modro, to ano ale tachometer svieti na zeleno a asi to tak aj ostane. Je to sice pekne, ale ta zelena mi trosku vadila, modra je moja najoblubenejsia farba . Ano ta modra trosku odvadza pozornost ale nieje to zle, hlavne mi skor ide o to, ze by som si to napriklad cez den vypol, nepotrebujem aby mi svietili tlacitka aspon nebude tak trpiet elektrika. Skor tu zatial vsetci polemyzujeme ci sa to da alebo neda, ja potrebujem vediet ako na to, alebo nejake napady . To ze ma teraz sprdnete ze nemal som si tam davat modre osvetlenie a tak... no uz je tam a menit to nechcem.
12.8.10, 02:37 |
|
|
varok
|
Jsou dvě možnosti. Buď odpojíš všechny káblíky od žároviček na podsvětlení tlačítek apod. , protože jsou napájené od obrysových světel. Potom je zapojíš zvlášť přes vypínač nebo PWM regulaci na nějakou pojistku. Nejlépe pojistka, kde je trvalo proud, tedy 30. Druhá možnost je taková, že vše necháš původní zapojení, jen přerušíš káblík na napájení těch žároviček na podsvětlení tlačítek a vřadíš tam diodu a vypínač, popř. regulaci. To by mělo regulovat jen to podsvětlení tlačítek a nemělo by to ovlivňovat přístrojovku ani kontrolky.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
12.8.10, 11:43 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|