|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Petr
|
Alternátor Bosch 120 A
Ahojte,
mám alternátor Bosch 120 A s volnoběžkou a potřebuju jí sundat a nezničit. Jak na to, ať nic nezmršim? Ta řemenice je tam na závit, nebo jako u starých alternátorů na klínek? Asi na závit... Jaké nářadí budu potřebovat a na co si případně dát pozor? Ještě dotaz: Dostanu po sundání volnoběžné řemenice na tu hřídel rotoru klasickou pevnou řemenici, nebo ne? Nejsou tam ty pevné řemenice uchycené na klínek a matku? Dostanu jí tam? Případně jaký typ mám shánět aby mi tam pasovala? Jediné co vím, je, že potřebuju pevnou řemenici průměr 49, nebo 50mm. Pokud má někdo tuhle pevnou, vyměním ji s ním za tu s volnoběžkou. Volnoběžka jde jakoby trochu ztuha, nic tam nechrastí. Nevim, jestli je to dobře, nebo ne.
Čau Petr
_________________ Citroen Xantia 1.9 TD Break r.v. 1997 - úžasný prostor a pohodlí
Citroen BX 1.9 D r.v. 1993 - super kára
Škoda Favorit 135 LS r. 1990 - bejvávalo
|
31.8.10, 09:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiri
|
mas asi altik VW hadam tam mas tisicihran na to je pripravek ten tam vlozis a idealne vzduchovou pistoli povolis a pak ti zustane hridel se zavitem a bez klinku a na to si muzes nasroubovat pak uz co chces
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
31.8.10, 20:15 |
|
|
Petr
|
Jo, je to VW. Je to typ 028 903 028E, snad prý z Toleda, nebo Ibizy. To znamená, že všechny tyhle alternátory mají stejný konec hřídele a liší se jen řemenicí?
Chci to dát do Golfa II motor 1.9TDi 1Z 1hmota s klimou. U 1hmoty je volnoběžka zbytečná, je to akorát možný zdroj poruch. Nebo se pletu a na volnoběh u diesela s klimou je ta volnoběžka potřeba, protože rotor už je u 120A alternátoru dost těžký a má velkou setrvačnost a proto je nepravidelnostma chodu diesela hodně namáhaný řemen? Doufám, že ne a bude mi stačit pevná řemenice...
Ještě dotaz: Jsou prý 2 druhy volnoběžek-starší a novější...která je tohle a jak je od sebe poznám?
_________________ Citroen Xantia 1.9 TD Break r.v. 1997 - úžasný prostor a pohodlí
Citroen BX 1.9 D r.v. 1993 - super kára
Škoda Favorit 135 LS r. 1990 - bejvávalo
|
1.9.10, 08:55 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|