Problémy s elektrikou u Favorita, Formana - pojistková skříň
Autor |
Zpráva |
j.carp
|
Problémy s elektrikou u Favorita, Formana - pojistková skříň
Díky všem, kteří radili proletovat tištěný spoj pojistkové skříňky u Favorita v případě záhadných problémů s elektrikou. U Formana, r. v. 92, mně při zapnutí větráku topení zhasly všechny kontrolky, auto nešlo nastartovat. Ještě předtím mně asi dvakrát během jízdy spadla celá elektrika, po vypnutí a zapnutí zapalování to zase fungovalo. Nakonec mně samy zamykaly a odemykaly dveře. Netroufl jsem si sám proletovat tišťák, proto jsem na vrakáči koupil celou pojistkovou skříňku a dneska vyměnil. Auto šlape jako hodinky, elektrika je zcela bez problémů, větrák šlape současně s motorem a taky centrál je O. K. Ještě jednou moc děkuji, opravdu asi výrobce šetřil na cínu a 99 % záhadných jevů v elektrice je v pojistkovce, resp. v tišťáku.
|
6.12.10, 20:00 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Problémy s elektrikou u Favorita, Formana - pojistková s
tak ted vem tu starou pojistkovku prohlídni jí rozeber a proletuj vubec se toho neboj nic na tom neni aspon jí budeš mít v záloze zvláště pokud si tamtu koupil na vrakáči a je pravděpodobné že ji taky nikdo neproletoval takže by se ti ty problémy mohli časem vrátit. takhle budeš na případný problém již připraven.
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
7.12.10, 11:41 |
|
|
j.carp
|
Už jsem to prohlídl a teď, když je to odmontovaný, tak to vypadá líp. Pájku už jsem v ruce párkrát měl, tak snad se to podaří. Taky počítám, že ta "nová" dlouho nevydrží. Přesto dík za radu.
|
7.12.10, 11:58 |
|
|
Darf
|
Zdravím, mám podobný problém, který jste tady popsali. Z ničeho nic anebo když zapnu větrák, tak se vypne motor a veškerá elektronika spadne, ale žádná pojistka se mi nespálí. Musím pak pár minut počkat a pak zase vše funguje. Když pak vystoupím z auta, tak mě pokaždé lehce kopne (jako statická elektřina).
Chci se zeptat, čím to je? Elektrice moc nerozumím, ale je to tedy způsobeno tím, že ten tištěný spoj v pojistkové skříni je nedobře vyřešený od výrobce? Problém je, že tam někde vzniká zkrat? Reso. proč pomůže tento tištěný spoj proletovat? Jestli se mám pouštět do letování a nebo rovnou měnit celou skříňku?
_________________ Škoda Favorit 136L r.v.89, LGP
|
9.3.11, 11:56 |
|
|
michalkatka
|
preletovať... nevzniká skrat, ale tzv studený spoj, to je že spoj má veľký prechodový odpor...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
9.3.11, 18:54 |
|
|
petr petr
|
Holt šetřili s cínem. A taky to má už něco najeto.Přeletuj.
|
9.3.11, 20:17 |
|
|
Darf
|
Když jsem se chtěl na to dneska podívat, tak jsem zkoušel startovat a zhoršilo se to. Když otočím klíčkem do první polohy, tak se už ani žádná kontrolka nerozsvítí. Když otočím na druhou, tak to točí, na chvíli chytne, ale pak klesnou otáčky a nic. Seženu mikropájku, přeletuju to a uvidím. Snad to pomůže. Díky za dovysvětlení!
|
9.3.11, 22:18 |
|
|
CROWACK
|
no, i když proletování je věc prospěšná, možná by nebylo od věci napřed změřit stav baterie...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
9.3.11, 22:40 |
|
|
petr petr
|
Nepotřebuješ mikropájku, stačí pistolová (trafo) páječka. To není mikroelektronika.
|
10.3.11, 13:47 |
|
|
Darf
|
Tak jsem to dneska vyřešil. Hlavní problém byl v tom, že z pojistkové skříně se dostala kalafuna do konektoru a dva kontakty úplně "zalepila" takže přes ně už nešel žádný proud. Takže k opravě stačilo očistit konektor. Netušil jsem, že kalafuna umí tak dobře téct . Na skříňce šlo vidět, že několik let ta kalafuna stékala do jednoho rohu, k jednomu z konektorů. Když už jsem to měl venku, tak jsem projel pájkou i ty spoje . Ale cínem na tom opravdu nešetřili. Teď mám jistotu, že tam nemůže být studený spoj. A baterka byla v pohodě:-)
|
10.3.11, 20:09 |
|
|
varok
|
Ono to není pořád jen o šetření cínu. Já měl na starém fáčku taky ještě ten starý nevýklopný panel na kulaté pojistky. Cínu tam bylo docela dost(tedy jestli to už někdo nedělal předemnou), ale docela dost studeňáků. Cínu tam je třeba dost, ale v té době s výrobou fáček spěchali, protože na ně byla velká řada lidí, tak to jen tak odfušovali. Ty novější výklopné panely už jsou na tom lépe, ale taky občas zlobí. Je to všechno o údržbě a ty fáčka už mají deset let za sebou.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
11.3.11, 10:19 |
|
|
Robert Kollárik
|
zdravím ,.môj problém s elektrikou na favorite 135gls, odparkoval som auto a už ho po troch dnoch nemôžem naštartovať. pri štartovaní blikajú smerovky, svetlá, dokonca trúbi klaksón, spod spínačov svetiel vychádza vrndžavý zvuk ,taktiež z poistkovej skrinky, samozrejme že batéria je skoro vybitá ,štartér samozrejme nepretočí, neštartuje, a smerovky zostali svieťiť stále,dal som nabíjať baterku ktorá má 11 mesiaciv mimochodom, ...pri napojenej nabíjačke auto taktiež samočinne svieti a spúšťajú sa smerovky, elektrika sa chová akoby sa chceli spustiť všetky spínače naraz .skúsim nabiť samotnú baterku, odpojenú od auta, môže mi niekto poradiť, aspoň približne , som kuchár a s technickými vecami a s auto elektrikou nemám vôbec skúsenosti. alebo to mám zatiahnuť rovno do opravovne, na servis???
kollarik robert
|
20.3.11, 13:11 |
|
|
varok
|
Nejdříve bych nabil ten akumulátor a vyzkoušel. Pokud to bude pořád blbnout, tak buď zkoumat, nebo to odtáhnout do servisu, pokud je dost peněz.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
20.3.11, 17:32 |
|
|
Robert Kollárik
|
tak, akumulátor som odpojil od auta a samostatne nabil cez nabíjačku, po nabití batérie všetko ide normálne, auto startuje, akorát boli zresetované auto hodinky, a všechny rádio stanice bili rozladené,čiže uloženie sa vymazalo, nevím proč ale auto zase funguje.
|
20.3.11, 19:33 |
|
|
kwiko
|
to nebude len akumulatorom. Favorit ma tak jednoduchu elektroinstalaciu ze nizke napatie taketo veci nerobi. Ak si uz mal niekedy dole pristrojovy panel, skus ocistit hlavny ukostrovaci bod co je za nou na stlpiku volantu. Dalsia moznost je problem v poiskovke alebo roztavenych koncovkach na nej. Niejeto nic zlozite favorit je jednoduchy ako Lego (Len treba dodrziavat bezpecnostne zasady pri praci na elektrike aby s neho nebol Spark...)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
20.3.11, 19:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|