Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 17:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Nekolik problemu - Favorit 135GLX '93 karb 
Autor Zpráva

Příspěvek Nekolik problemu - Favorit 135GLX '93 karb
Zdravim, jelikoz jsem potreboval neco odtahnout na vleku a muj forman kouli nema, pujcil jsem si kamosovo facko. Je to fakt luxusni kousek ve velice zachovalem stavu, jen ma par problemu s elektrikou (protoze brdy uz jsem mu v lete delal). Auto byla zjevne fakt lestenka nez ho ziskal on a protoze uci dejepis a cestinu, neda se predpokladat ze by na aute neco udelal. slibil jsem mu, ze par problemu vyresim, tak jsem taky udelal, ale par nevim jak.

problem #1: obcas na volnobeh chcipne (hned, jako kdyz je odpojenej kabel k elektromagickymu ventilu) a obcas jede. mel jsem za to, ze je to pojistkovkou (uz vyklapeci), ale po vymene za jinou, pred demontazi funkcni, se to nezmenilo.

problem #2: v prudky pravotocivy zatacce se rozsvitej zpateckovy svetla :lol: nevim jestli je to bezny, ja snad jeste nemel facko na kterym by fungovaly svetla na dverich.

jeste jsou problemy s ostrikovacema a steracema, ale ty se, predpokladam, vyresej vymenou lucasu a odstranenim pripadnyho bordelu od tahel.

kdybyste nekdo vedel, co s problemama #1 a #2, dejte vedet :) dik

29.12.10, 19:47
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Nekolik problemu - Favorit 135GLX '93 karb
Zkontroluj všude kostry. U stěračového motorku, ostřikovače. U toho volnoběhu zkus zkouknout ten konektor(faston) u elektroventilu vzadu na karbecu. Někdy bývají tyhle konektory zaoxidované, takové zelené až modré. Tak očistit, popř. vyměnit za nový. Ty zpátečky nevím, ale buď něco se spínačem na převodovce, nebo opět zrada v kostře nebo kabelech.

30.12.10, 12:27

1) Zkus ten ventil na karburátoru dočasně napájet třeba kabelem rovnou z akumulátoru (jak často to dělá?), jestli to přestane. Pak bych hledal problém na cestě, nějaká svorkovnice, relé, kontakt pojistky...

2) 5. dveře jsou napájeny přes kontakty, nebo "chobotem"? Dělá to i když jsou zhasnuta zadní světla? Když zatlačíš na dveře kufru do různých směrů, dělá to něco?

30.12.10, 14:12
Profil ICQ

Já jen k tomu prvnímu problému... i když kluci už to defcato zmínili. Hodně důležité je i ukostření karburátoru na jednom ze šroubů podložky. Na ten se často zapomíná a málokdo si dá práci s tím ho očistit od rzi a oxidace přitom je to jediný kostřící bod karburátoru. Jednou jsem ho viděl skoro uhnitý a zlobilo to podobně.

30.12.10, 14:24

A já ještě k tomu druhému problému. Když je to r.v. 93 karbec, tak tam už je na 100% husí krk na levé horní části 5. dveří. Ten se začal dávat ke konci roku 91, tedy model 92.

31.12.10, 15:45
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]