|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
cames
|
Jak na předstih?
Zdravím
jsem z toho trochu blázen ale je to tak:
já vůl se rozhodl překontrolovat odtrh v rozdělovači a předstih, výsledkem je že motor točí a vůbec nechytá...podotýkám že před mým zásahem vše klapalo jak má...
jak k tomu došlo...
odtrh jsem dal na 0,35 potom jsem si dal 7° předstih od nulové polohy (vycházel jsem z předpokladu že nulová poloha je na té stupnici drážek úplně vpravo), potom jsem si dal kabel z cívky 5mm od altíku a rozdělovačem otáčel proti směru hodinových hodinek. Padla jiskra, rozdělovač jsem utáhl a zkoušel nastartovat a ono nic... a zkoušel a zkoušel a furt nic
co jsem mohl pokazit? zaujalo mě, že jednou jiskra skočila mezi altíkem a kabelem z cívky a jednou i mezi kladívky? (má to házet jiskru tam i tam?) kabely z rozdělovače mám zapojené jak by měly s tím že 1.válec na výstupu s drážkou... svíčky nové (ale ty jsem měnil před pár dny) benzín tam je a taky jde na svíčky
|
21.2.11, 07:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Re: Jak na předstih?
Slabé jiskření mezi kontakty být může, ale neodpojil jsi náhodou kondenzátor?
Pokud ti lítá jiskra mezi VN káblem a altíkem, tak máš někde mezi tím místem a svíčkou přerušen obvod, nezapojený kabel, zasraná svíčka, chybějící palec, špatně zavřené víko rozdělovače apod...
|
21.2.11, 15:34 |
|
|
v.kalandra
|
Jen dotaz pro zkušené... Co se stane když tam ten kondenzator nebude, nebo když bude odchazet? Jak se to bude projevovat? I v chodu motoru nebo jen v opotřebení kontaktu?
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
12.5.11, 10:00 |
|
|
v.kalandra
|
fatal píše: Slabé jiskření mezi kontakty být může, ale neodpojil jsi náhodou kondenzátor?
Pokud ti lítá jiskra mezi VN káblem a altíkem, tak máš někde mezi tím místem a svíčkou přerušen obvod, nezapojený kabel, zasraná svíčka, chybějící palec, špatně zavřené víko rozdělovače apod... Tou jiskrou z VN asi neni myslena zavada-ale že když serizoval moment přeskoku jiskry, tak ze ten kabel z cívky měl vytahlej a měl ho přiloženej k altiku (kostře) Aspon tak jsem to pochopil
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
12.5.11, 10:02 |
|
|
Hiro
|
co já z vlastní zkušenosti vim, kondik když tam není tak to (asi) ani nejde, ale když je ale zlobí škube to kurevsky moc s autem a nedá se jet, poznáš to hned.
_________________ Škoda 120L, 1987 - studentské auto, EDIT: už to není studentské auto. Udržuji vůz v pojízdně chátrajícím stavu Dacia Dokker, 2015 - rodinné auto
|
12.5.11, 10:09 |
|
|
v.kalandra
|
totiž ja měl dole karbec a cistil ho vid.... A zaroven jsem daval jinej rozdělovač. A tak by mne to zajimalo, protože sem se snazil to seridit ten predstih ale nějak se mi to nedaří, když přidám plyn tak to škube no. nerikam ze to primo skáče to auto, ale neni to dobry no.... Ale muze to byt i tim karburatorem, směsí. a nebo cimkoliv jinym a snazim se prijit na to cim to je. Kondenzator jsem měřil, kapacitu má dobrou, takze tim to snad nebude
|
12.5.11, 10:26 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Kondik tam je proto, aby se na kontaktech nevytahoval oblouk.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
12.5.11, 12:02 |
|
|
v.kalandra
|
Jeste mne napadlo...ale to asi v tvym připadě neni, ja to nevědomostí u sebe malinko posral tim,že: Když jsem měnil rozdělovač, měl jsem ho venku i s tim kominkem (takže nakonci ozubeny kolo), a pri montaži jsem ho musel nasadit do ozubeni opravdu spravně-zasynchronizovat palec s rozvody motoru..... Tzn. že v oněch 0° jsem musel mit palec aby ukazoval ve víčku na kabel prvního válce. Jinak mi to tu jiskru hazelo uplně na jinej valec, i když jsem měl impulz ve spravnou chvíli-ale ukazoval prostě doprčic.
Jednoduchej postup jak to ověřit-pokud jsi to sundaval cely, je odpojit kabel z 1.svičky a přiložit ke kostře. A otačet motorem doprava, a jiskra z kabelu ti musi skocit tak jak jsi nastavil rozdělovač (u tebe myslim 7°si rikal)
|
12.5.11, 13:27 |
|
|
v.kalandra
|
A jeste dodatek kdyz sem to zasynchronizoval spravně, aby to palilo opravdu dobře, na 5°prvni valec. Tak mi to taky nechtělo zaboha chytit. ale ani naznak. Ani se to nehádalo, nic. Zacal jsem se vrtat v karburatoru a tak (protoze predtim jsem na něm taky dělal), a nakonec byla slabší baterka! Sice to auto točilo fakt pěkně, jiskru mi to o kostru taky davalo. ale nechytlo. Rikam seru na to, dal jsem to na nabijecku. A druhej den frnk a běžel Takže to zkus taky pro sychr, i kdyz mi to točilo v pohodě, asi to nemělo dost velký napětí a dostatečnou jiskru
|
12.5.11, 13:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|