|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Favorit-otackomer-nefunguje
Autor |
Zpráva |
lukino3319
|
Favorit-otackomer-nefunguje
Zdravím mám problém s otačkomerom mam r.v 89 karburátor .pozrel som tu už všetky témy ohľadom otáčkomeru spravil som všetko čo som sa tam dočítal a to : zohnal som si druhy otáčkomer čo v inom favorite išiel bez problémov , prečistil som všetky kontakty, natiahol som druhý kábel priamo od indučky od kontaktu č.1 mínusoví , priamo na otáčkomer na biely kábel, ale aj som ho mal napojený priamo pri indukčke , a stále mi ukazuje otáčkomer nezmysly ako keby ukzoval o nejakých 2000 otáčok menej ....napr vytočim to na 4000 a ukáže ledva 2000... už naozaj neviem čo stím mám robiť... nevieťe niekto čo to ešte môže byť ???? díky za všetky nápady, ešte mi kamarát hovoril že či náhodou nemám zlú cievku v rozdelovači. Len neviem či pri jej výmene nezmením predzápal.
|
23.2.11, 16:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: Favorit-otackomer-nefunguje
A původní otáčkoměr v autě už byl a fungoval? Přestal fungovat až nyní, nebo nefungoval vůbec? A ten nový, není to na jiný typ fáčka, třeba BMM? Cívkou v rozdělovači to asi nebude, to by podle mě nejel, nebo špatně fungoval i motor. Ta cívka tam je v podstatě místo klasického kladívka jako má š 120. Při její špatné funkci by vpodstatě neházel jiskry do svíček. Kontakt č.1 u indukční cívky podle mě není mínus, ale impulsní. Zkus zapojit otáčkoměr přímo u motoru, mínus na mínus, plus na plus(nejlépe na akumulátor) a vstup otáčkoměru na indukčku, kontakt č. 1, popř. ETZ. Pokud to i tak nebude fungovat jak má, tak je to špatný typ otáčkoměru, nebo je vadný.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
23.2.11, 20:48 |
|
|
lukino3319
|
ee je to otackomer z klasiky karburatora 136-tky kamaratovi tam fungoval bez problemov, inak otackomer v nom nebol povodne tam boli hodiny ja som to facko kupil teraz v lete a tak som chcel ze si tam dam otackomer a neslape to tam ok ok skusim to pripojit rovno pri indukcku uvidim co to spravi dam vediet
|
24.2.11, 16:28 |
|
|
varok
|
A není problém v tom, že u těch starších typů nemusel být drát tahaný až k budíku? Občas jsem právě u těch starších fáček viděl, nemusí to být jen otáčkoměr, že je příprava, ale končí někde v konektoru u nohou apod. Tedy. Možná že je nachystaný drát u indukční cívky, ale nevede až na plošný spoj přístrojovky a končí v nějakém konektoru. Třeba u nohou, někde v palubce.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
24.2.11, 17:01 |
|
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
pise ze funguje ale blbe
_________________ otec: Fobia Sedan HTP m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže
|
24.2.11, 19:52 |
|
|
varok
|
Tak to jsem se do toho nějak zamotal.
|
24.2.11, 20:05 |
|
|
lukino3319
|
jj kabel tam mam ten som tam natahoval bo od indukcky nebol ziadny musim skusit to ze ho napojim hned pri indukcke a z baterky, v sobotu sa s tym pohram a dam vediet ako to dopadlo bo teraz som na intraku
|
24.2.11, 20:56 |
|
|
lukino3319
|
No tak dneska som sa s tym pohral. Skusil som to pripojit rozvno z baterky a priamo na indukcku aby som vedel ci nahodou nemam zly kabel. Zistil som ze kabel je dobry stale mi to zle ukazovalo tak som skusil menit indukcku spolu s bezkontaktnym zapalovanim a nic nepomahalo stale to iste. Potom som si spomenul ze kamarat mi hovoril ze mam vyskusat vymenit ten "palec" v rozdelovaci ci ako sa to vola tak som to vymenil aj s tym bakelitovym krytom a cuduj sa svete otackomer ide bez zatial dobre a ani motor mi nerobi problemy. Problemami mam na mysli to ze ked som mal pripojeny otackomer tak po vytoceni motora na urcite otacky mi to zacalo na volnobehu skapinat. Po naslednej vymene to zaklopat na drevo funguje. Som zvedavy do kedy !
|
26.2.11, 16:24 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|