Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 25.11.24, 15:57

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
 Problem s dobijenim, steracem a topenim 
Autor Zpráva

Příspěvek Problem s dobijenim, steracem a topenim
Ahojte.
Mám tyto problémy na svém favoritu r.v. 1993.

1) Nejhlavnější je, že když ráno chci jet do práce tak hůře startuje a občas "zaskáče jako kůň". to znamená přidám plyn, nezvyšují se otáčky auto poskočí, pak podřadím a musím to vytočit aspon na 3000ot/min aby to jelo. Odpoledne už jede a startuje v pohodě. Přijde mi jako, kdyby se směs v motoru nemohla zapálit. Svíčky jsou v pořádku.

2) Když zapnu stěrače a následně vypnu, tak se nezastaví v původní poloze, ale přesně na místě v jakém okamžiku jsem je vypnul.

3) V zimě mi z ničeho nic přestalo topi topení, strašně dlouho trvá než se to roztopí a když se to konečně roztopí tak pouze na cca 10% teploty než je u favoritů běžný.

Předem všem moc děkuji za odpovědi ... :wink:

15.4.11, 12:04
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: Problem s dobijenim, steracem a topenim
problém 1 a 3 môže spolu súvisieť, pokiaľ už ide do kytičiek tesnenie pod hlavou tak voda, alebo vlhkosť vo valci spôsobuje že ráno ide na 3 valce, popri tom sa dostáva vzuch do systému vody, to je to trasenie, pomôže prepláchnutie ( pridať plyn )... oprava hlava dole, kontrola dosadacej plochy hlavy, prípadné zarovnanie, kontrola presahov vložiek montáž hlavy a hlavne dotiahnutie podľa návodu.

problém 2 : ak sa to stalo samé od seba tak najskor dobehový kontakt v samotnom motorčeku, chyba v páčke stieračov, alebo cyklovač v poistkovke...

15.4.11, 14:18

To topení určitě nebude souviset s prvním problémem, protože to přestalo fungovat v uplně jiný časový interval. Jsem pouze amatér, na to těsnění hlavy si netroufnu a navíc se mi moc nechce do toho auta vrážet peníze. Už mi totiž trošku kvete. Páčka na stěrače je v pořádku, kdyby to byl doběhový kontakt na motůrku, tak to chce novej motůrek vid? A v té pojistkové skřínce ten cyklovač je ve formě relé?

18.4.11, 15:05

aby som ťa opravil, to kúrenie môže aj nemusí byť hlavou, ale skôr bude...

ide o to že prerazené tesnenie ti tlačí spaliny do vody, ono veľká časť za stihne odvzdušniť sama pokiaľ máš správne tú tenkú hadičku do expanxky, ale vzduch v malom okruhu spôsobuje to že auto nekúri, alebo kúri zle, a prejavuje - zhoršuje sa to postupne...

cyklovač je relé v poistkovke, môže tam byť iba prepojka ( podľa výbavy ), ak je chyba na motorčeku sprvidla to stačí rozobrať, prečistiť, napružiť kontakty...

18.4.11, 18:58
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 4 ]