Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 05:56

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 felicie 1.3 MPI výpis chyb-snímač tlaku v sacím potrubí 
Autor Zpráva

Příspěvek felicie 1.3 MPI výpis chyb-snímač tlaku v sacím potrubí
Ahoj,problémy s felicíí-špatný volnoběh-nepravidelný jako stabilák,špatné přechody motoru,cukání
při čtvrt plynu,vyvrcholil tím že jsem si pořídil ten levnej kabel na diagnostiku VAG.

výpis hlášek
00525 sporadicky
00518 spor.
00282 spor.
01087 spor.
00519 snímač tlaku sací potrubí-zkrat na kostru
00537 spor.

po vymazání je tam pořád snímač tlaku v sacím potrubí-přerušení zkrat na kostru.

Otázka zní:Odešlo to už někomu?Znám škrtící klapky,lambdy,občas lišta zapalování,ale tohle?
Navíc to stojí 2000-2500kč,mohlo by to dělat tuhle neplechu?V nafťákovi váha vzduchu možná
omezí výkon..neměnil jste to už někdo ve feldě?A není tu někdo od Kolína kdo má vrak MPI nebo půjčí na 15 minut tohle čidlo?Nerad bych po výměně koukal jak telátko a byl o dva kolíky lehčí. :lol:

13.4.11, 20:41
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek Re: felicie 1.3 MPI výpis chyb-snímač tlaku v sacím potrubí
zkus ho vystříkat sprejem na odmastění brzd, tuším popisoval kristinzen že mu to pomohlo, pokud by byl ten snímač uplně KO nepojedeš pokud ho odpojíš motor chcípen :wink:

14.4.11, 06:26

kolin je na mne daleko ja mam ty cidla doma 2 navic a v aute mam da se rict nove..ale vsechny byly v prubehu provozu vyzkousene a nikdy nebyl problem..mozna mas spis nekde z oxodovanej konektor nebo neco...jinak bez nej to jede ale bez vykonu .... :D ...

14.4.11, 14:22
Profil ICQ

ok prostříknul jsem ho a vyfouk kompresorem,taky na pinech v konektoru byl pěkněj bordel,nicméně mi to píše stále chybu snímač tlaku-zkrat na kostru i když ho odpojím konektorem,takže buďto šlus někde v drátech(kéž by) nebo dle škoda příručky stroze "vyměnte řídící jednotku motoru". :roll:
Ohmetr mi zatím nic neukázal-budu to muset asi roz-izolovat po celý délce.

14.4.11, 14:26

hele kdyz by jsi mnel cestu okolo teplic a okoli tak neni problem zapujcit nebo pripadne se domluvit na jinem...zanda palba by to nebyla.....jinak myslim ze to bude spis to cidlo v haji..prijde mi nepravdepodobny ze by nekde uhnil kabel nebo neco podobnyho...

14.4.11, 15:15
Profil ICQ

no tak jsem to řešil,našel jsem si piny na kabelu k jednotce-propísknul,a je to ok,proti zemi šlus není,ještě jednou jsem profouknul to čidlo zevnitř-teďka takovým drahým elektrosprejem,zahejbal celým tím svazkem-ohřátím od motoru změknul,a světe div se-nejdřív se ze závady stala sporadická,a napodruhý zmizla úplně.Pár dní to pojezdím a uvidím.Docela jsem koukal jak kabel za 3stovky ušetří práci-teď to vrčí jak zamlada,odpich se zlepšil-super :mrgreen: :mrgreen:

14.4.11, 17:00

Tak ne-asi po 20km jsem chytnul kolem díru jak svi.ě a opět cukání,čpatný volnoběh,doma diagnostika opět zkrat čidla vzduchu na kostru,tak jsem roz-izoloval celej svazek od jednotky až ke klapce a našel jsem prodřený kabely-jak vede k jednotce ten dlouhej konektor tak vede spodem pod ní a tam kabely bez izolace-2 hnědý (kostra) a u nich černozelenej-ten od čidla ale až na dráty orvanej nebyl-jedině že by špína na něm vedla?Kdyžtak přidám čtyři nový kabely mezi čidlem a jednotkou-jak to dělají autoelektrikáři?Cínem napájet a smrštovačku?Nebo nějakej nacvakávací konektor?? :?: :?:

15.4.11, 18:35

ja osobne bych to poradne vycinoval a pak dobre zaizoloval..nejsou tam zadby velky proudy...a vic blbnout nez ted to nemuze si myslim.... :D

15.4.11, 19:40
Profil ICQ

taj jsem to propojil káblama a furt nic,skáče to tam furt-zkusím to čidlo,to buldozerxxx-máš SZ ohledně toho čidla :mrgreen:

20.4.11, 18:00

Tak dáno nové-jiné čidlo(díky buldozerxxx :wink: )a opět ta samá chyba-snímač tlaku,dá se rozdělat ten konektor??Jedině mě napadá napájet přímo na jedno čidlo dráty a eliminovat konektor,jinak asi už zbejvá ta jednotka :roll: :roll: :roll: .

29.4.11, 19:51

ja si nemyslim z bude v haji konektor....to by musel bejt vyditelne vyhnulej nebo neco......a pokud to neni nekde ve svazku elektriky tak zkusit jinou ridici jednotku..jednu na zkousku tu mam ale musel by jsi priject.....(imobilizer ti nastavim,neni problem,)tak uvidis,,,,nebo sehnat nekoho pobliz

30.4.11, 07:20
Profil ICQ

kdybys nebyl tak daleko tak neni problém,dám tomu tak měsíc dva pokus-omyl a kdyžtak se ozvu,dik :mrgreen:

30.4.11, 10:32

jj neni problem....staci napsat ... :D

30.4.11, 11:45
Profil ICQ
Mistr mechanik

nahrej si reset řídící jednotky zdarma ke stažení

http://www.google.cz/url?sa=t&source=we ... 7w&cad=rja

napíchneš zadáš reset a tak tě to povede, přepiš řj všetně vytažení a nasazenípojistky,

ta závada tam může být jakoby zaseklá přepisem cca 25O údajů se pravděpodobně ztratí, já měl nedávno lambádu 1.O8 autochlastalo, přepsal jsem to na 1 a lambáda pak normáln jela dál :wink:

30.4.11, 16:12
Mistr mechanik

já mám třeba závadu 609, u feldy 1.6 všechno jsem podpojoval svazky kabelů rozřezal všechno prohlédl a je tam hned po startu zkusím vyhodit jedničku pojistku a jezdit bez ní :wink:

30.4.11, 16:49
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 19 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další