|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Přepínač větráku vytápění na favoritu.
Autor |
Zpráva |
Pavel79
|
Přepínač větráku vytápění na favoritu.
Zdravím,mám takový problém.Když zapnu spínač topení na polohu jedna tak jde,na dvojku jde rychle a na trojku stejně jako na dvojku ,nehledě na to že když to běží a šáhnu si na dráty ve spínači větráku tak jeden je vařicí ,není chyba v tom spínači? Prosím pomozte.
_________________ Škoda Favorit r.v 92 Lx
|
13.6.11, 18:38 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
varok
|
Re: Přepínač větráku vytápění na favoritu.
Buď je zkrat ve spínači, nebo na té destičce s odpory, popř. v kabeláži.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
13.6.11, 19:03 |
|
|
Pavel79
|
Dík,zítra na to juknu.
|
13.6.11, 19:11 |
|
|
gokralik
|
Mě to občas dělá, když stojí auto dlouho na sluníčku... v podstatě je to taková automatická regulace, až se vyvětrá, automaticky sníží rychlost na dvojku. Podle mě bude chyba v motoru větráku. Sundej ten kryt a prohlídni uhlíky.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
13.6.11, 21:54 |
|
|
Pavel79
|
Tak spínač to není,zkoušel jsem ho,uhlíky jsou ok.,takže zbývá ta blbá destička a jestli ne tak už fakt nevím
|
14.6.11, 14:35 |
|
|
varok
|
Když se nad tím člověk zamyslí, tak je to takhle zhruba: přívod je z 15ky myslím. Alespoň já to tak mám. Vede to na přepínač, kterým se volí rychlost. Na té destičce je hlavní přívod spojen nakrátko s rychlostí 3. Potom je tam menší odpor pro rychlost 2 a větší pro rychlost 1. Zkusil bych, jestli se třeba nějak neuvolnil jeden z odporů a nepropojil se s jinou rychlostí.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
14.6.11, 19:44 |
|
|
michalkatka
|
pokiaľ ma pamäť neklame tam na polohu 1 sú oba odpory v sérii, na polohu 2 to ten tenší odpor vyskratuje, na polohu 3 to vyskratuje oba odpory... je tam tepelná poistka ktorá pri prehriatí tie odpory vyskratuje a ventilítor beží na plno v polohách 1, 2, 3...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.6.11, 08:26 |
|
|
varok
|
Já jsem zase jednou opravoval tu destičku u mého fáčka, než jsem dal topení z feliny a tam to bylo jak jsem psal já. První poloha přes ten vetší odpor, druhá přes ten menší a třetí se spojoval hlavní přivod přimo s vývodem motorku topení. Hm.
|
16.6.11, 13:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|