|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
Světla, při zatížení bez napětí.
Autor |
Zpráva |
Dallen
|
Světla, při zatížení bez napětí.
Zdravím, mám problém. Před pár dny přestalo svítit pravé světlo pouze potkávací dálkáč i obrysovka fungovala. Při odpojení konektoru a změření bylo na světlu cca 11,4V, ovšem při zatížení žárovkou ukazuje nulu. Nyní už světlo samo od sebe zase svítí. Kdyby náhodou někdo věděl čím to je může poradit. Případně mě napadlo natáhnout kabel od druhého světla jako nouzovku, bude vadit když to bude napevno (tj. poteče tam z "obou" stran?).
Díky
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
22.6.11, 14:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Světla, při zatížení bez napětí.
zaměřil bych se na pojistkovou skřín a patřičnou pojistku-jestli to neni zoxidovaný či vytavený a dále prohlídnout konektory v pojistkovce zda v nich třeba neni voda nebo nejsou zoxidovaný či vytavený
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
22.6.11, 14:14 |
|
|
varok
|
Taky bych zkontroloval kostru toho dotyčného světla. Rádo to na tom podběhu rezne.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
22.6.11, 20:29 |
|
|
Dallen
|
Chlopi kdyby byla špatná kostra tak přece nefakčí dálkové. Pojistka je v pořádku, skříňka by měla být taky (nedávno jsem ji přepájel a kontroloval) průser je, že když to momentálně funguje tak problém nezjistím a určitě to přestaně svítit někdy v noci. Hlavně by mě zajímalo, bude problém když natáhnu z druhého světla přívod i když to je teďka v pořádku?
_________________ Ex^2-Škoda 120 Ex-Forman 135Lx, nejlepší auto co jsem kdy měl. (__¤)==\*/==(¤__) AR 156 1.8TS Cuore Sportivo
|
22.6.11, 21:49 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
no vadit by to nemelo, ale co na to reknou poistky to nevim
|
23.6.11, 05:53 |
|
|
petr petr
|
Na kterém konektoru jsi to měřil ? Přímo ten co je na H4 ? Pokud ano bývá ještě zaoxidovaný ten co jde do světla.
|
23.6.11, 08:20 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
trady píše: no vadit by to nemelo, ale co na to reknou poistky to nevim No pokud se mu prepali jedna, tak se prepali i druha, coz pri jizde po tme by bylo fakt skvely Co ty lidi nevymyslej za hovadiny, to clovek nechape.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
23.6.11, 08:21 |
|
|
gokralik
|
Mě to taky občas udělá. Čím to je nevím, stačí pohýbat s konektorem u světla... už jsem to čistil kartáčem a stříkal kontaktolem nejmíň desetkrát, ale nic se nezměnilo.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
23.6.11, 08:26 |
|
|
Šemik
|
Klidně si to tak napoj, jen tu pojistku vyměn z původní 7.5A třeba za 15A a bude to OK
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
23.6.11, 19:22 |
|
|
Dallen
|
@Šemík: Dík, takhle píše chlap. Pojistku jsem samozřejmně vyměnil. Zatím se to samo opravilo a svítí to, takže jsem si to jen nachystal tak, aby v případě, že to zase začalo dělat stačilo jen přepojit dva konektory. @Matthes: To co si napsal je žvejk roku. Když jedno světlo bude uplně odpojeno tak se samozřejmně přepálit pojistka nemůže. Jen pro příště pokud se nemáš k tématu jak vyjádřit tak to ani nedělej
|
24.6.11, 00:22 |
|
|
petr petr
|
Zbytečně popichuješ lidi kteří se ti snaží poradit. Protože nevím čeho docílíš tím že přepojíš proud z jednoho světla do druhého, když to které svítí odpojíš. Seš tam kde si byl zase ti svítí jen jedno. A pokud si necháš vše zapojeno a bude tam skrat tak ti vyletí obě pojistky a budeš po tmě ! Obvod světel na favoritu je banalita, buď víš očem je elektrika a potřebuješ nasměrovat a pokud nevíš vůbec nic nech si to opravit. Obvod světel je snad zkontrolovaný do půl hodiny i s pojistkovkou.
|
24.6.11, 11:59 |
|
|
Dallen
|
O žádné popichování nejde, jen jsem postavil příspěvěk na stejnou uroveň jako pisatel. Už to mám vyřešené a je to v pořádku. Očividně si nečetl pozorně, protože jsem psal, že světla nesvítily, ale momentálně svítí. Takže můžu hledat co chci, ale stejně nic nenajdu když to je v pořádku (momentálně). Ale až někdy v noci by to náhodou přestalo svítit tak mám udělané rozdvojení a náhradní pojistku. Můžem to uzavřít. Šemík napsal to co jsem potřeboval.
|
24.6.11, 15:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|