|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|
Přerušené vodiče do pátých dveří. Favorit
Autor |
Zpráva |
ukii
|
Přerušené vodiče do pátých dveří. Favorit
Ahoj, chtěj jsem se zeptat jak nejlíp vyměnit dráty co vedou do dveří od kufru. Mám fávo 93, je tam taková ta gumová blbost skrze kterou to všechno vede. Nefunguje mi v podstatě nic vyhřívání skla, osvětlení značky, mlhovky, světla od zpátečky ani stěrač. Pojistky jsou v pohodě a stěrač přestal jet až dneska, když jsem tu gumu vyhrnul zijstil jsem že jeden drát je úplně přecvakly, zrovna červený. Poradil by mi někdo kudy ty dráty vedou, co všechno je při výměně nutné rozebrat a celkově jak nejlíp na to jít? Taky jak to je řešené barevně...
Díky
_________________ Favorit Sporting 135Lxi 40kW, 1993 "Fidorka" - už není.. Felicia 1.3 MPI 50kW, 1997
|
24.6.11, 15:02 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
p.s.
|
Re: Přerušené vodiče do pátých dveří. Favorit
přelomené dráty nastav pájením kouskem drátu protáhni tou gumou a na druhý straně opět dle barvy sletuj pájené spoje dej do smrštovací bužírky nemusíš nic zbytečně rozebírat jen si vycvakneš tu gumovou průchodku s kastle a dveří
_________________ škoda octávie combi 1.9TDI 81KW škoda octávie combi 1.6 SR 74KW felda combi 1.6
|
24.6.11, 16:09 |
|
|
varok
|
Pokud s autem plánujete ještě nějakou dobu jezdit, udělal bych to pořádně, né takovou fušeřinu. Takové nastavování a navíc pájení je nanic. Kabely jdou levým zadním sloupkem a tím gumovým husím krkem do 5. dveří. Když je člověk trošku šikovný, jde to. Raději bych natáhnul dráty nové a navíc bych přidal i zvlášť kostru pro celé 5. dveře. Tu bych překontroloval jako první. Origo bývá přes panty 5. dveří. Barvy drátů bývají různě, ale nejčastěji asi takhle: Hrubý černý- vyhřívání skla Modrý a červený- stěrač Bílý- osvětlení SPZ Hnědý- myslím že zpátečkové světla Světle zelený- mlhovky Hnědý a světle zelený jsou možná naopak, už si přesně nepamatuji
Vyhřívaní bych použil drát 1,5mm2, kostru také. Zbytek stačí dráty o průřezu 0,75mm2, ale raději 1mm2, ať je nějaká rezerva.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
24.6.11, 19:08 |
|
|
ukii
|
Díky moc..
_________________ Favorit Sporting 135Lxi 40kW, 1993 "Fidorka" - už není.. Felicia 1.3 MPI 50kW, 1997
|
25.6.11, 22:13 |
|
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|